Mâncând un arici acasă: cum să hrănești un arici

Ce poți da unui arici să mănânceAriciul este un animal amuzant și inteligent care trăiește în mod natural într-o zonă împădurită. Cu toate acestea, astăzi un număr mare de oameni păstrează acele creaturi vii acasă. Ariciul poate fi numit cu greu un animal de companie nepretențios, deoarece are nevoie nu numai de condiții de viață confortabile, ci și de o nutriție adecvată. Cum să hrănești un arici pentru a menține animalul sănătos?

Ce mănâncă un arici în natură?

În ciuda aspectului drăguț, ariciul este un prădător, prin urmare, el mănâncă nu numai alimente vegetale, ci și diverse insecte, viermi, șerpi, melci și chiar șoareci. Aricii pot distruge cuiburile de păsări de la sol pentru a sărbători cu pui sau ouă. În condiții naturale, ariciul mănâncă și fructe de padure și fructe..

Aricii sunt adesea numiți ordonatori de pădure, deoarece curăță zona de cârd mâncând carcasele animalelor mici..

Arici în casă

Înainte de a analiza obiceiurile alimentare ale unui arici, este necesar să se ia în considerare regulile generale pentru păstrarea acestui animal acasă:

 1. Păstrarea unui arici acasăAriciul are nevoie de spațiu, deci este necesar să așezi un astfel de animal într-o cușcă spațioasă. O astfel de cușcă poate fi echipată cu blocaje, o casă decorativă și alte adăposturi..
 2. În partea de jos a cuștii, trebuie să turnați și să distribuiți uniform umplutura de porumb (aceasta este de obicei cumpărată pentru pisici). Deasupra umpluturii, puteți pune bucăți de mușchi, frunze și tot ce poate întâlni un arici în condiții naturale.
 3. Cușca trebuie curățată de 1-2 ori pe săptămână. Ariciul este un animal curat, deci poate experimenta stres sever dacă trebuie să trăiască într-o casă murdară..

Mănâncând un arici acasă

Ariciul poate fi numit un animal de companie omnivor cu un apetit excelent. Acasă, rozătoarea spinoasă mănâncă carne, produse lactate, cereale și alimente vegetale. Ariciul nu este folosit pentru a-și refuza abundența de hrană, dar acest lucru nu înseamnă că animalul trebuie supraalimentat. Alimentația abundentă poate dăuna sănătății unui arici, prin urmare, proprietarul unui animal din pădure trebuie să se asigure că animalul său de companie mănâncă nu numai calitate superioară, ci și echilibrat.

Cum să hrănești un arici acasă (lista produselor):

 • terci;
 • Paste;
 • carne proaspătă;
 • pâine;
 • hrană pentru animale (făină de oase, făină de sânge);
 • insecte vii;
 • peşte.

De asemenea, puteți hrăni rozătoarele hrană uscată de înaltă calitate pentru pisici, dar în acest caz, trebuie să studiați cu atenție compoziția alimentelor. Ingredientele de bază ale furajelor ar trebui să fie legumele și carnea, în timp ce amidonul, zahărul și sarea din furajele pentru arici nu ar trebui să fie deloc.

Cum să hrănești un arici acasă:

 1. Mâncare de ariciCarne: Carnea slabă crudă, gătită sau opărită (curcan, pui, iepure) este potrivită pentru hrănirea unui rozător de pădure. De asemenea, ariciul nu va refuza delicatese precum măruntaiele - splina, rinichii, ficatul, stomacul de pui, inimile și așa mai departe. Carnea pentru arici poate fi combinată cu terci. De exemplu, carnea tocată cu adaos de grâu de hrișcă sau de orez va satisface cerința zilnică a corpului animalului pentru vitaminele și mineralele necesare.
 2. Peşte: unui animal de companie din pădure i se poate da pește de râu sau de mare crud și ușor fiert, fără sare.
 3. Insecte: în ciuda faptului că ariciul va locui acasă, nu este recomandat să-i refuzi hrana vie. Dieta unui locuitor al pădurii ar trebui să includă omizi vii, gândaci și broaște cât mai des posibil. De asemenea, puteți hrăni un arici unui șoarece viu, dacă puteți prinde unul. Dar nu este recomandat să dai melci unui animal de companie, deoarece aceștia pot fi infectați cu un parazit pulmonar.
 4. Legume si fructe: Ariciului i se pot da toate alimentele vegetale, cu excepția citricelor. Fructele și legumele proaspete pot fi înlocuite cu piure pentru bebeluși din borcane, dar numai dacă nu conțin amidon și zahăr.
 5. Ouă: dieta unui animal sălbatic poate conține ouă crude sau fierte (pui și prepeliță).

Se crede că este util să hrănești un arici domesticit cu produse lactate, și anume lapte de vacă. De fapt, aceasta este o concepție greșită, deoarece medicii veterinari moderni au dovedit că laptele de vacă este o hrană prea grasă și grea pentru un animal mic. Același lucru este valabil și pentru chefir, smântână, brânză de vaci.

Nu se recomandă hrănirea ariciului cu alimente de la masă, deoarece acele feluri de mâncare pe care o persoană le pregătește pentru sine conțin condimente, condimente, precum și o cantitate mare de sare și zahăr.

Arici în țară: ce să hrănească

De multe ori proprietarii de căsuțe de vară vorbesc despre faptul că aricii își vizitează din când în când curtea din spate. Prin urmare, oamenii au o întrebare despre ce să hrănească un arici în țară. În acest caz, animalului i se poate administra orice hrană fără zahăr, sare și coloranți. De asemenea, se recomandă să vă abțineți de la hrănirea laptelui de arici..

Norma de greutate

O persoană care ține un arici acasă ar trebui să-și amintească că primăvara și vara rozătoarele câștigă în mod activ greutatea corporală. Rezervele de grăsime ajută ariciul să mențină forța corpului în timpul hibernării. Dar merită să ne amintim că excesul de greutate poate fi dăunător sănătății unui arici, astfel încât greutatea sa corporală trebuie monitorizată constant. În mod ideal, un arici ar trebui să cântărească 800 de grame (dați sau luați 100 de grame). Până la iarnă, ariciul hibernează, iar acest lucru se întâmplă la mijlocul sau la sfârșitul lunii octombrie.

Păstrarea unui arici acasă nu necesită mult efort și cheltuieli. Dar dacă animalul de companie a devenit letargic și apatic și comportamentul său nu este asociat cu hibernarea, atunci în acest caz este necesar să consultați un medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mâncând un arici acasă: cum să hrănești un arici