Descriere detaliată și caracteristici ale tigrului bengal

tigru bengalez

În acest articol voi vorbi despre tigrul Bengal. Voi descrie aspectul și habitatul animalului. Vă voi spune despre reproducerea, descendenții și vânătoarea unui animal.

Descrierea aspectului tigrului Bengal

Culoarea stratului variază de la galben la portocaliu. Dungile de pe corp sunt negre strălucitoare, în unele cazuri pot fi de culoare maro închis. Coada este albă cu inele negre. Tigrii bengalezi cu mutație au o culoare lăptoasă și dungi maronii cu o nuanță de cărămidă. Există indivizi fără dungi, complet albi.

Culoarea reprezentanților subspeciei bengale poate fi variată
Culoarea reprezentanților subspeciei bengale poate fi variată

Lungimea corpului masculului, inclusiv lungimea cozii, este de 272-311 cm, cu toate acestea, au fost înregistrate cazuri cu lungimea corpului de 330-370 cm. Lungimea corpului femelei este mai mică, este de 240-290 cm. Înălțimea tigrului Bengal la greabăn este de 90-110 cm. Animalul este renumit pentru cea mai lungă canini (8 cm) din familia felinelor.

Greutatea medie a masculului este de 220-235 kg. În unele cazuri 310 kg. Greutate feminină 140-194 kg.

Greutatea record a tigrului Bengal a fost înregistrată în nordul Indiei în 1967 - 388 kg.

Populația

Populația acestei rase este în scădere și se ridică în prezent la 2500 de indivizi. Cu toate acestea, reprezentanții rasei de tigri din Bengal sunt mai numeroși decât alte subspecii..

Habitat

Acest prădător trăiește în următoarele țări în număr:

  • Există 1706 de reprezentanți ai rasei în India
  • În Bangladesh 200
  • În Pakistan 140
  • În Nepal 155
  • În Iran 24
  • În Rusia și Bhutan 5

Stilul de viață și nutriția leopardului de zăpadă

Tigrul acestei rase trăiește în gurile râurilor: rabin, Gange, Sutlij, Indus. Pisica trăiește în păduri mixte de tip Manchu din munți. Mai ales se așează lângă corpuri de apă, cascade, râuri.

Tigrul Bengal trăiește în climă caldă, deci are nevoie de acces constant la apa potabilă
Tigrul Bengal trăiește într-un climat cald, deci are nevoie de acces constant la apa potabilă

Se hrănesc cu ungulate, vânând mistreți, căprioare, căprioare, animalul are ocazia să-și asigure pe sine și descendenților săi o cantitate suficientă de hrană. Ei vânează nu numai pe uscat, ci și în corpurile de apă. Pradă ușoară pentru prădători: capibara, capibara, pește, broască țestoasă, crab.

Caracter și obiceiuri

Tigrii din Bengal pot fi numiți animale solitare. Nu trăiesc în haite și iubesc singurătatea. Pot fi agresivi față de semenii lor și își pot apăra teritoriul.

Potrivit oamenilor de știință, agresivitatea față de colegii tigri se explică prin faptul că teritoriul este distribuit în mod egal între tigri și fiecare individ își cunoaște propriile granițe..

Luptele care au loc între feline au ca scop lupta de a lăsa urmași. În luptă, se decide cine este cel mai puternic, câștigătorul are dreptul să se înmulțească. Luptele fatale dintre tigri sunt rare, animalele nu se bat reciproc până la moarte și, de îndată ce cineva arată slăbiciune și recunoaște înfrângerea, adversarul îi permite să alerge.

Acest animal este considerat cel mai înțelept, cel mai curajos, cel mai puternic și cel mai periculos.
Acest animal este considerat cel mai înțelept, cel mai curajos, cel mai puternic și cel mai periculos.

Tigrul nu poate fi numit un animal mobil, îi place să doarmă, dar, dacă este necesar, merge 40-60 km pe zi. Animalul se plimbă de-a lungul râurilor, de-a lungul versanților munților, crestelor, ghețarilor, astfel încât o zonă întinsă să fie vizibilă.

Această fiară este un mare vânător. El urmărește victima, se furișează cât mai aproape posibil, deoarece nu poate alerga mult timp și depășește prada cu mai multe sărituri. Victima nu are capacitatea de a fugi și de a scăpa, moartea din colți ascuțiți și gheare apare instantaneu. Înainte de vânătoare, își spală sau își peria lâna pe zăpadă, scăpând de miros, deci există mai multe șanse de a vâna cu succes.

Reproducerea și îngrijirea descendenților

Împerecherea are loc pe tot parcursul anului, dar cel mai adesea la sfârșitul iernii..

Sarcina prădătorului durează 3,5 luni, iar puii se nasc într-un loc liniștit și inaccesibil pentru oameni și animale. Într-o așternut sunt de obicei 2-4 pui, în cazuri rare 5. Puii nou-născuți cântăresc mai puțin de un kilogram, dar câștigă rapid greutate și putere. Ochii și urechile copiilor se deschid la 2 săptămâni după naștere. Într-o lună, greutatea pisoiului devine de două ori mai mare decât la naștere, iar puiul încearcă să iasă din vizuina mamei. Puii de tigru mănâncă carne la 2 luni, dar depind de laptele matern timp de până la șase luni.

Alăptarea durează aproximativ 3-5 luni, treptat carnea apare în dieta bebelușilor
Alăptarea durează aproximativ 3-5 luni, treptat carnea apare în dieta bebelușilor

Mama duce mai întâi carne la pui și, atunci când pisoii câștigă putere, tigresa îi scoate din bârlog. Mama duce pisoii de la o pradă la alta, unde se înghesuie singuri. Puii de doi ani cântăresc până la 100 kg și vânează sub îndrumarea unei tigrete. Mama este angajată să crească pe urmași singuri, tigrul nu participă deloc la creșterea puiilor.

Puii devin independenți la vârsta de 3,5 ani și sunt separați de mama lor. În sălbăticie, indivizii trăiesc 10-15 ani..

Lista Roșie și Securitate

Acest prădător este listat în Cartea Roșie, deoarece este considerat o specie pe cale de dispariție din cauza braconajului și a lipsei de pădure. Oamenii de știință monitorizează viața tigrilor bengalezi în rezervații prin intermediul unor capcane speciale pentru camere.

Vânătoarea tigrului Bengal este pedepsită prin lege, iar țările în care trăiesc animalele alocă fonduri pentru protejarea și creșterea populației, creând rezerve și protejând teritoriul.

Relația cu o persoană

S-a înregistrat un număr imens de atacuri de tigri bengalezi asupra oamenilor. Animalul nu va tolera o persoană pe teritoriul său și nu va accepta regulile sale.

În medie, tigrii ucid 75 de persoane pe an..

Adesea, o întâlnire cu o persoană este un incident curios pentru un animal. Dacă un prădător nu are motive să atace un biped, el va urma persoana și va merge pe urmele sale..

Tigrul Bengal este cea mai mare și în același timp grațioasă pisică. Populația acestei creații a naturii nu numai că trebuie păstrată, ci și crescută.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descriere detaliată și caracteristici ale tigrului bengal