Tratament împotriva putregaiului fin în guppi și cocoși

PutregaiulSe întâmplă ca proprietarul peștilor să observe că în locul celor sănătoși și cu drepturi depline apar cei care prezintă defecte și daune de-a lungul marginilor aripioarelor și cozii și, de asemenea, apare o ciudată margine albă. Pe măsură ce această infecție crește, țesutul deteriorat se desprinde de pe coadă și în cele din urmă moare. Aceste semne indică faptul că animalele de companie din acvariu dezvoltă și progresează una dintre cele mai frecvente boli - putrezirea aripioarelor. Este posibil să preveniți și să vindecați persoanele deja bolnave prin diferite metode. Cel mai adesea, peroxidul de hidrogen este utilizat în tratament.

Ce specii de pești sunt amenințate?

Cele mai frecvente infecții cu putregai de înotătoare la următorii pești: pești aurii, neonii albaștri, barbele, cocoșii, purtătorii de vii și labirintele. Această infecție reprezintă o amenințare specială pentru prăjit. Țesuturile și componentele aripioarelor acestor pești sunt foarte moi și fragile, prin urmare se dizolvă din cauza putrezirii într-un timp foarte scurt. Peștii adulți se infectează mult mai rar, iar procesul bolii în sine este mai ușor pentru ei..

Putregaiul fin este cea mai mare amenințare pentru peștii cu cozi și aripioare frumoase. Acest lucru se aplică în principal peștilor, cum ar fi cozile de voal. Această boală poate distruge toată frumusețea și decorativitatea acestor specii de pești. Trebuie să aflați despre metodele și metodele de tratare a bolii de la proprietarii acestui tip de pește..

Principalele cauze ale infecției?

 1. Agresiunea din partea vecinilor de pește.
 2. Apă proastă.
 3. Hrana proastă și hrănirea peștilor.
 4. Situații stresante și infecție bacteriană.

Ce medicamente pot fi utilizate în tratament?

Medicina putregaiuluiDacă proprietarul vede o astfel de infecție pe peștele său, atunci procesul de tratament poate avea loc atât cu ajutorul medicamentelor cumpărate, cât și a celor simple de casă, care pot fi întotdeauna găsite la îndemână. Acest lucru este valabil și pentru alte persoane din acvariu.. Cel mai des folosit pentru a trata infecția:

 1. Streptocid.
 2. Apă oxigenată.
 3. Sare.
 4. Levomycetin.

Se întâmplă ca crescătorii de pești de acvariu să utilizeze alte medicamente pentru tratarea infecțiilor, cum ar fi putregaiul. Prevenirea cu albastru de metil, de exemplu, poate prezenta și rezultate bune de vindecare. Mai mult, acest remediu nu este foarte puternic și nu funcționează întotdeauna. Cele mai utilizate preparate farmaceutice sunt TetraMedicа General Tonic, precum și SeraBaktopur. Aceste medicamente sunt considerate a fi cele mai eficiente. De asemenea, malachitul verde (cu excepția diamantului) și bicilina-5 pot fi potrivite pentru tratamentul putrezirii aripioarelor..

Cum este tratamentul peștilor?

Putrezește pe coada de peșteCel mai bine este să efectuați procesul de tratament într-un acvariu împreună cu alte persoane.. Deci, acest lucru va ajuta la eliminarea posibilității dezvoltării unei re-infecții sau a unei alte persoane. Trebuie remarcat faptul că bacteriile și inflamațiile pătrund în apa acvariului cu sol de râu, alimente sau plante luate din orice corp de apă. Din acest motiv, dezinfectarea în acvariul general va ajuta la eliminarea principalei cauze a răspândirii bolii - infecția și microbii..

Într-un recipient separat, peștii cu putrezire aripioarelor sunt tratați numai atunci când există persoane sănătoase și neinfectate în acvariu care nu pot tolera medicamentele utilizate în procesul de tratament. Înainte de a începe dezinfectarea peștilor, apa din acvariu trebuie schimbată cu una nouă cu 30-50%. De asemenea, merită să măriți parametrul de temperatură la maxim pentru un anumit tip de pește. Dacă în acvariul general există pești care au o intoleranță deosebită la temperaturi ridicate, atunci trebuie totuși să tratați persoanele bolnave într-un recipient separat..

Ulterior acvariul în sine ar trebui, de asemenea, să fie dezinfectat. Pentru a efectua dezinfectarea, toți melcii și peștii, precum și ceilalți locuitori ai săi, sunt prinși din acvariu, iar apoi plantele și solul sunt scoase și spălate în soluție bicilină - 5. Decorațiunile din plastic sau ceramică trebuie fierte sau spălate cu apă fierbinte.

Cum se tratează peștele cu peroxid?

Putregaiul de aripi la peștii aurii, purtătorii vii și labirintele pot fi eliminate destul de ușor și simplu cu peroxid. Astfel, componentele peroxidului afectează cu ușurință microorganismele dăunătoare. În primul rând, peroxidul satură suprafața apei cu oxigen (care este considerat benefic pentru pești) și, de asemenea, oxidează materia organică din care sunt construite bacteriile care pot provoca dezvoltarea putregaiului aripioarelor..

Tratamentul putregaiului fin cu peroxid de hidrogen într-un acvariu general

Putrezește pe coada cozilor de spadăPeroxidul de hidrogen trebuie utilizat cu mare precizie și precizie. Pentru a elimina putrezirea aripioarelor, se utilizează o soluție de 3% din această substanță, precum și diverse tablete. Acest peroxid de hidrogen poate fi găsit liber într-o farmacie obișnuită. Dacă nu există peroxid sub formă lichidă, puteți crea singur o soluție de 3% folosind tablete. Un pahar de apă va avea nevoie de aproximativ șase dintre ele. Pentru a vindeca putregaiul, trebuie să utilizați 2-2, 5 ml din acest produs, dizolvat în 10 litri de apă.

Este demn de remarcat faptul că este strict interzisă adăugarea produsului preparat în acvariul general folosind un pahar sau o sticlă. Deci, în acest caz, puteți lovi accidental un curs de apă pe orice pește și să-i provocați arsuri suplimentare. Acest jet poate fi, de asemenea, dăunător plantelor. Din acest motiv, cel mai bine ar fi să diluați volumul necesar de lichid într-o cutie de jumătate de litru și să turnați cu grijă totul în filtru. Adăugați peroxid de hidrogen în cazul în care virusul putrezirii aripioarelor este comun în acvariu, trebuie să faceți de câteva ori pe zi până când fiecare pește se recuperează complet (această perioadă durează de la 7 la 14 zile).

Deoarece după utilizarea acestui medicament în acvariu, pot apărea o mulțime de organice moarte, apoi în timpul tratamentului ar trebui să înlocuiți în mod regulat apa de calitate scăzută. Merită să schimbați apa cu cel puțin 30% din volumul total. În caz contrar, reziduurile putrezite și peeling pot provoca intoxicații și intoxicații la pești..

Recomandări ale experților

Peroxidul de hidrogen este destul de eficient și ieftin. Când agentul intră în acvariu, apare o reacție activă. Imediat, această soluție începe să se descompună în două componente principale - oxigen și apă. Cu toate acestea, merită să folosiți peroxid de hidrogen numai atunci când se produce putregaiul la pești precum barbu, purtător de vie, cozi de voal și cocoși într-o formă severă. La început, peștele ar trebui tratat cu un fel de medicament delicat..

În orice caz, adăugați peroxid în acvariu într-un raport de 2,5 ml la 10 litri de apă. În caz contrar, plantele acvatice vor fi deteriorate de arsuri. Practic, plante precum kabomba, hornwort, vallisneria și diferiți mușchi. Dacă diluați 4 ml din această soluție în 10 litri de apă, atunci peștii înșiși vor fi grav amenințați. Peroxidul nu are niciun efect negativ asupra bacteriilor biofiltrului, din fericire, majoritatea proprietarilor.

Tratarea putrezirii aripioarelor cu sare

Sarea este considerată un alt remediu ieftin și destul de eficient. Sarea este capabilă să scutească rapid și eficient peștii aurii și cocoșii de la dezvoltarea putregaiului. Din păcate, tratamentul putrezirii la alți pești este interzis. Deci, prezența sării în apă nu este tolerată, de exemplu, de toate soiurile de labirinturi, precum și de barbele. Purtătorii de live, în același timp, o iubesc foarte mult. Sarea poate fi utilizată în tratamentul putrezirii aripioarelor nu numai la peștele auriu și la cozile de voal, ci și la spadasini, gupi și molii. Proporția, în acest caz, ar trebui să fie egală cu 1 lingură la 10 litri de apă.

Procesul de tratament cu cloramfenicol și streptocid

Aripioarele cocoșilor putrezescAtât cloramfenicolul, cât și streptocidul pot fi cumpărate cu ușurință într-o farmacie fără prescripția medicului și la un preț destul de mic. În același timp, cloramfenicolul are un efect negativ asupra microflorei biofiltrelor, deci ar trebui să fie utilizat foarte atent și atent pentru a trata peștii dintr-un acvariu comun. Levomicetina se utilizează la o doză de 5 mg la 10 litri de apă. Primele rezultate pozitive pe aripioarele peștilor apar în două zile. Apoi, în acvariu, ar trebui să schimbi cât mai multă apă posibil. Ulterior, va fi necesar să adăugați aproximativ 500 mg de agent în acvariu și așa mai departe de aproximativ patru ori.

Antibioticele sunt considerate un tratament destul de eficient pentru putrezirea aripioarelor la peștele auriu. Un complex de tratament cu streptocide, de exemplu, poate avea loc, de asemenea, atât într-un recipient simplu, cât și într-un acvariu de tip general. Desigur, acest preparat poate fi folosit și pentru alți pești. Raportul medicamentului pentru tratamentul bolii ar trebui să fie de 10-20 mg pe 10 litri. Această doză de medicament trebuie adăugată la acvariu la fiecare 8 zile pe parcursul lunii. În acest caz, merită să aveți grijă ca apa din acvariu să fie reînnoită și curățată în mod regulat..

Ce trebuie făcut pentru a preveni progresul bolii?

Peștii cu o imunitate slabă sunt cei mai sensibili la iritarea putrezirii aripioarelor. Prin urmare, cea mai bună prevenire a bolilor aripioarelor este considerată în primul rând de înaltă calitate și îngrijire adecvată a locuitorilor acvariului. Pentru a preveni dezvoltarea acestei boli, merită dezinfectați în mod regulat solul nou înainte de a-l așeza pe suprafața acvariului. Este strict interzis să plantați plante în acvariu pe care le-ați găsit pe suprafața rezervoarelor de râu sau lac. O temperatură prea scăzută a apei în interiorul acvariului poate afecta, de asemenea, apariția putregaiului la pești. Din acest motiv, ar trebui să monitorizați cu atenție funcționarea termostatului în acvariu..

Etape de bază în tratament

Pentru ca peștii să se recupereze cât mai curând posibil, cerința generală pentru tratamentul lor este crearea celor mai confortabile condiții pentru viața și dezvoltarea peștilor de acvariu.

 1. În primul rând, trebuie să ridicați temperatura din interiorul acvariului la cea la care are loc procesul de creștere a peștilor..
 2. Curățați și dezinfectați acvariul, curățați toate filtrele principale.
 3. Îmbunătățiți aerarea, faceți schimbări frecvente de apă în acvariu și monitorizați cu atenție calitatea acestuia.

Boala aripioarelorSe întâmplă ca, în primele etape ale dezvoltării bolii (într-un moment în care marginile aripioarelor abia încep să devină albe la pești), toate aceste acțiuni sunt suficiente pentru tratament. Dacă stadiul bolii este cel mai sever, atunci va dura deja tratament medicamentos.

Majoritatea experților recomandă îndepărtarea peștilor sănătoși, astfel încât infecția să nu se răspândească la alte persoane. Dar această opinie este destul de controversată. La urma urmei, dacă cel puțin un pește este bolnav, atunci infecția se află deja în acvariul comun, indiferent dacă excludeți sau nu peștii bolnavi. Dar, în orice caz, concentrația bacteriilor va scădea ușor. În același timp, o schimbare de situație poate spune negativ asupra unei persoane bolnave. În procesul de adaptare la un loc nou, peștii vor experimenta stres, ceea ce va afecta negativ calitatea tratamentului medicamentos..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tratament împotriva putregaiului fin în guppi și cocoși