5 Tipuri de fundal pe acvariu și cum să-l lipiți corect

5 tipuri de fundaluri pe acvariu și cum să le lipiți corect

În articol vă voi spune ce este un fundal pe un acvariu și de ce aveți nevoie de el, cum să îl lipiți. Este un element decorativ important al peisajului acvatic. Voi enumera caracteristicile soiurilor și ce fundaluri sunt: ​​film, pictate, vii, în relief și volumetrice. Vă voi spune cum să lipiți singur fundalul pe peretele acvariului.

Fundalul acvariului și de ce aveți nevoie de el

Un fundal decorativ pentru un acvariu este un element integrant al peisajului acvatic.

Aquaphone va adăuga și mai multă estetică și frumusețe zonei de zi. Alegerea tipului, texturii și complexității fundalului va determina stilul general de design al casei pentru locuitorii acvariului..

Elementul decorativ îndeplinește o funcție practică importantă.

Folosind fundalul, puteți ascunde elemente tehnice (fire, furtunuri), peretele și alte elemente inutile.

Există mai multe tipuri de acvafoane. Fiecare dintre ele are propriile sale avantaje și dezavantaje..

Fundal acvariu 3D
Fundal acvariu 3D

Cum să lipiți corect filmul cu propriile mâini

Cea mai simplă versiune a unui fundal pentru un acvariu este realizată dintr-un film obișnuit cu o imprimare solidă sau colorată. Este mai bine să cumpărați un astfel de material cu o marjă și, în timpul lucrului, ajustați-l la dimensiunea sticlei.

Pentru a decora fundalul, îl puteți folosi ca un simplu film autoadeziv.

Dacă filmul nu are un strat adeziv gata preparat, trebuie să vă aprovizionați cu următoarele materiale și instrumente auxiliare:

  • Pentru a fixa acvafonul pe sticlă, puteți utiliza glicerină, adeziv special, etanșant incolor sau bandă transparentă obișnuită - Când montați fundalul pe peretele interior, nu puteți folosi adeziv de uz casnic.
  • Card de plastic sau spatulă din cauciuc moale pentru aplicarea compusului, netezirea neregulilor și forțarea aerului;
  • Cârpă uscată pentru a îndepărta murdăria de pe suprafața de lucru. Editarea fundalului necesită o atenție specială. Luați în considerare cel mai simplu, mai ieftin și mai fiabil mod de a monta un fotofon pe un acvariu folosind glicerină.

Pentru a lipi corect filmul fără bule pe fundal, trebuie să respectați o anumită secvență.

  1. Curățați suprafața sticlei de murdărie și praf.
  2. Uscați suprafața de lucru și lustruiți-o cu o cârpă uscată.
  3. Aplicați glicerină pe sticlă și întindeți-o uniform pe suprafața sticlei cu o spatulă de cauciuc. Pentru a distribui compoziția, puteți utiliza o perie obișnuită, dar cu această metodă de aplicare, particulele de praf și scame din perie pot ajunge pe suprafața sticlei.
  4. Aplicați filmul pe pahar. Fixați marginile filmului cu bucăți mici de bandă de-a lungul marginilor peretelui. Neteziți suprafața cu o cartelă de plastic sau o spatulă și expulzați bulele de aer.
  5. Tăiați marginile filmului pentru a se potrivi sticla cu un cuțit utilitar, dacă este necesar. Asigurați marginile materialului cu bandă transparentă. Instalarea versiunii filmului necesită o îngrijire specială. Nu permiteți pătrunderea prafului între materialul de fundal și sticlă, precum și formarea bulelor de aer.
Instrucțiuni pas cu pas despre cum să lipiți corect filmul
Instrucțiuni pas cu pas despre cum să lipiți corect filmul

Soiuri de fundal

Toate tipurile de fundaluri pentru proiectarea acvatică sunt împărțite în două grupuri: extern și intern..

Extern

Film

Versiune externă a decorului din film, destul de ieftină și ușor de instalat.

Poate fi achiziționat de la orice magazin specializat și poate fi înlocuit cu ușurință, dacă este necesar. Există acvafoane dintr-un film mai gros cu imagini volumetrice. Sunt mai originale și mai variate. Astfel de decorațiuni pot fi lipite atât pe pereții exteriori, cât și pe cei interiori..

Film de fundal pentru acvariu
Film de fundal pentru acvariu

Desenat

Una dintre cele mai simple modalități de a decora un fundal este să-l pictezi singur..

Pentru pictură, puteți folosi șabloane pre-pregătite și vopsea de neșters.

Dacă nu este posibil să pictați singur sticla, o puteți vopsi uniform cu vopsea dintr-o cutie de aerosoli.

fundal pictat
Fundal pictat

Interior

Intern, o puteți face singură sau o puteți cumpăra gata făcută într-un magazin specializat.

Opțiune în relief

Opțiunea de fundal în relief este destul de populară, dar nu ieftină. Aceste compoziții sunt realizate din materiale netoxice și sunt potrivite pentru montare pe interiorul acvariului. Se va fixa cu etanșant siliconic, adeziv special sau prin fixarea acestuia cu sol, pietre. Această opțiune de decor are dimensiuni standard și nu este potrivită pentru fiecare acvariu..

Fundalul acvariului în relief
Fundalul acvariului în relief

Din plante (vii)

Decorarea fundalului cu mușchi arată foarte natural, dar necesită tăiere regulată..

O versiune sofisticată, dar originală a peretelui din spate. Pentru a completa această opțiune de proiectare, veți avea nevoie de o plasă din plastic sau metal cu ventuze mușchi sau alte plante.

Fundal acvariu mușchi
Fundal acvariu mușchi

Volum

Decorațiunile de fundal tridimensionale pot fi achiziționate de la magazine specializate. Și, de asemenea, faceți-o singur. O placă rigidă din pvc acționează ca bază pentru o astfel de decorare. Pe placă sunt atașate diverse materiale de origine naturală (lemn, piatră). Pentru fixarea elementelor și a bazei trebuie utilizat numai adeziv special. Puteți umple acvariul cu sol și apă doar la o zi după instalarea decorului. Această opțiune arată originală și neobișnuită..

Atunci când alegeți un fundal pentru un acvariu sau când îl faceți singur, este important să vă asigurați că materialele utilizate pentru acest lucru sunt sigure.

Un decor bine realizat și instalat corect va încânta de mult timp proprietarul și locuitorii acvariului

Fundal 3D pentru acvariu
Fundal 3D pentru acvariu

Un fundal selectat corect poate transforma un mini-iaz dincolo de recunoaștere. Varietatea materialelor, texturilor și tehnicilor de execuție uimesc imaginația. Acest element de decor poate fi achiziționat la un magazin specializat sau realizat manual..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Tipuri de fundal pe acvariu și cum să-l lipiți corect