Conținut de anubias în acvariu

Anubias cel grațiosPrintre plantele subacvatice exotice, există multe uimitoare. Una dintre acestea este Anubias. Este o plantă mlaștină din familia aroidului, originară din tropicele umede din Africa. Practic, poate fi găsit pe roci de-a lungul pâraielor și râurilor, unde în unele locuri poate intra complet sub apă. Această vegetație este remarcabilă prin faptul că poate fi adesea găsită în acvariile de acasă, unde este folosită în scopuri de decorare. Dar, totuși, Anubias se simt cel mai bine în serele umede, numite paludarii..

Dacă trebuie adesea să vizitați un magazin de animale de companie, atunci probabil că veți fi interesați de acestea plante ornamentale neobișnuite. Într-adevăr, în primul rând, ele diferă prin aspectul lor, care nu este deloc același cu cel al majorității vegetației din acvariu. Anubias este foarte diversă: printre speciile sale există atât copaci pitici luxurianți, cu frunze multiple, bonsai, cât și subdimensionați, decorate cu frunze care seamănă cu o coajă de broască țestoasă.

Printre acestea există plante care au frunze ascuțite îndreptate în sus, care seamănă cu o lamă. Anubiile sunt plante cu adevărat unice și nu au analogi între plantele de acvariu. Și, deși clasa acestei vegetații din lumea subacvatică include suficiente subspecii, acestea au o caracteristică comună: frunziș dens cu efect lucios, o textură puternică, care este rar văzută la alți locuitori din acvariu.

Habitat

Primele mostre ale oamenilor de știință au fost găsit în tropicele Africii în partea de vest a continentului.

 • Cum se plantează anubiiCel mai adesea, Anubias poate fi găsit în mod natural în ținuturile mlăștinoase umbroase. Habitatul lor preferat este pe malurile râurilor tropicale cu iluminare redusă. Fiind plante emergente, ele se găsesc și în zonele de coastă, unde primesc cantitatea necesară de umiditate în timpul sezonului ploios. Uneori, se întâlnesc pe diferite stânci și blocaje, care sunt situate chiar în coloana de apă..
 • Există o reprezentare semnificativă a Anubias în Camerun, cel mai adesea poate fi găsită lângă faimoasa cascadă Victoria. Este dominat de apă foarte moale, care nu conține molecule de magneziu și calciu, precum și diverși nitrați și nitriți. Astfel de locuri sunt ideale pentru dezvoltarea plantelor similare cu Anubias..
 • Acest reprezentant al lumii subacvatice poate fi găsit și în apa curentă. În astfel de locuri, formează un covor continuu care împodobește lemnul și pietrele aflate în partea de jos. Mulți proprietari s-au adaptat să le cultive acasă. Adesea în acvarii puteți găsi nu numai acest reprezentant exotic al florei, ci și o plantă acvatică precum Bolbitis heudelotii.

Anubias: fotografie, aspect

Primele informații despre Anubias datează din 1899, și sunt conținute în lucrările biologului Engler. Cu toate acestea, a trecut mai mult de un deceniu până când au apărut probe de Anubias în Europa. La început, mulți au considerat specia Anubias nana ca fiind una dintre soiurile sale Anubias lanceolata, care găzduiește, de asemenea, Camerun. Dar totuși au anumite caracteristici care nu le permit să fie confundate între ele. În primul rând, diferența poate fi urmărită în frunze: în lanceolata arată mai îngust, în formă de suliță.

Dacă credeți surse oficiale, atunci pentru prima dată pe continentul european, Anubias a apărut abia la începutul anilor `80. ultimul secol. Meritul pentru aceasta a aparținut unuia dintre membrii expediției angajate în capturarea peștilor pentru acvarii, care l-a putut găsi în Camerun. Ulterior, restul lumii s-a familiarizat cu această specie..

Semne externe

Când este cultivat acasă, acvariu anubias poate crește până la 15 cm. Arată foarte neobișnuit și frumos, ceea ce l-a făcut popular printre proprietarii de acvarii. Trăsăturile caracteristice ale frunzelor sunt o formă rotundă largă, de culoare verde aprins. Dacă te uiți atent, poți găsi multe vene la suprafață. La vârsta adultă, unele exemplare de Anubias, plantate la mică distanță unele de altele, încep să formeze tufișuri mici, care devin un decor luminos al acvariului..

 • Cum crește AnubiasÎn procesul de creștere, Anubias formează un sistem rădăcină târâtoare destul de dens, ramificat.
 • Frunzele ating o lungime de 2-4 cm și o lățime de aproximativ 4-8 cm.
 • Pețiolii frunzelor nu sunt la fel de lungi ca lamele frunzelor, de obicei de 4 cm.
 • Formarea pedunculului are loc ușor deasupra frunzelor și ea însăși atinge o lungime de 10-12 cm.
 • Pistilele cresc în mod tradițional sub forma unei mingi, au coloane scurtate și stigme mici rotunjite.
 • Semințele de Anubias sunt eliptice, iar fructele au formă de ou.

Condițiile de detenție

Este destul de simplu să crești planta acvariului anubias nana acasă datorită îngrijirii lor nepretențioase. În multe privințe, acest lucru este facilitat de lor capacitatea de a se adapta rapid la orice schimbări din mediul extern. Chiar dacă rămân fără umezeală și iluminat pentru o lungă perioadă de timp, nu vor muri în astfel de condiții. Prin urmare, ele sunt deseori alese de acvaristii novici care nu au prea multă experiență în reproducerea plantelor subacvatice și emergente..

Caracteristici de aterizare

Planta de acvariu AnubiasPentru plantarea anubiilor, este recomandabil să folosiți un rizom: pentru aceasta trebuie fixat corespunzător în partea de jos a acvariului. Puteți folosi pietrele ca material improvizat sau puteți crea o bază din lemn. Prezența solului din diferite compoziții beneficiază, de asemenea, de aceste plante. Pot fi cultivate nu numai pe un fund nisipos, ci și pe o suprafață care include amestec de lut și turbă. Este adevărat, în timpul plantării, trebuie acordată o atenție specială alegerii grosimii optime a stratului de sol. Este foarte important să nu vă înșelați cu el, deoarece depinde dacă sistemul rădăcină se poate dezvolta într-un plan orizontal..

În condiții naturale, rizomii Anubias nan se dezvoltă atât de puternic încât pot înfășura bolovani și lemn de plutire, care le servesc drept suport. Prin urmare, va fi suficient să puneți o plantă pe fundul acvariului și, în viitor, va începe să crească de la sine, fără acțiuni suplimentare din partea dvs. Rețineți că nu este de dorit să acoperiți sistemul radicular cu un strat mare de sol..

Iluminarea acvariului

Acvaristii cu experiență știu că anubia se numește așa pentru că nu prea fericit cu lumina puternică. Dacă credeți legendele, atunci în mitologia egipteană veche, zeul regatului întunecat era considerat Anubis, în al cărui habitat întotdeauna domnea întunericul. Având în vedere faptul că Anubias se simte bine chiar și fără o sursă constantă de iluminare și poate forma păduri chiar și în pădurile tropicale, acest lucru a contribuit la obținerea unui punct de sprijin pentru un nume atât de neobișnuit. Informații despre această caracteristică sunt date în multe surse literare..

Puțini știu că Anubias nano este o plantă foarte versatilă. Acest tip de anubii este reprezentat în cantități mari în Camerun, unde există o abundență de iluminat. Acest lucru confirmă încă o dată că planta poate crește în aproape orice condiții climatice. Prin urmare, dacă decideți să adăugați această plantă la acvariul dvs., puteți alege pentru ea ca colțuri întunecate, și locuri cu iluminare strălucitoare.

Cerințe de apă

În mediul lor natural, Anubias crește adesea în apă moale, dar acest lucru nu înseamnă că pentru cultivarea acasă este necesar să se selecteze un mediu acvatic cu o anumită compoziție. Într-un apartament, poate crește în apă obișnuită de la robinet. Dar dacă doriți ca Anubias să crească bine, atunci ar trebui să vă adaptați în funcție de sezon. temperatura mediului acvatic:

 • în sezonul cald, trebuie menținut la un nivel de 22-24 de grade;
 • iarna, când Anubias se află în faza de odihnă, se recomandă scăderea temperaturii la 20-22 grade. Dacă acest lucru nu se face, atunci copii individuale pot muri..

Condiții de reproducere

Caracteristici ale decorării acvariului cu planteFaza de înflorire a acestor plante amfibiene începe în același timp ca și pentru toate celelalte - primăvara. Din păcate, plantele care sunt complet scufundate în apă nu au această ocazie. Acasă, ele pot fi propagate numai folosind o metodă vegetativă. În procesul de creștere, plantele adulte formează un sistem radicular dezvoltat, cu un număr mare de ramuri, care pot fi utilizate pentru divizare.

Anubias nana se remarcă printre alți locuitori ai lumii subacvatice pentru aspectul său neobișnuit și atractiv. Prin urmare, poate fi un decor excelent pentru un acvariu acasă. Dacă îl plantați suficient de strâns, atunci după un timp pot apărea dese păduri dese, de unde puteți faceți un fundal de rezervor de pește sau folosiți ca element principal al compoziției. Odată cu apariția spațiilor verzi în acvariu, peștii mici se vor îndrăgosti rapid de ei, ceea ce va deveni un adăpost de încredere pentru ei de la locuitorii mai mari. Dar, din păcate, Anubias are un minus grav - crește foarte mult timp, în plus, înflorirea algelor poate afecta negativ dezvoltarea sa.

Concluzie

Planta de acvariu AnubiasFauna lumii subacvatice este foarte diversă, printre care există multe plante uimitoare. Numai experții știu despre anubii, deoarece este o plantă exotică, cel mai adesea întâlnită în tropicele Africii și, prin urmare, rară pentru țara noastră. Anubias îi atrage pe începători și nu numai pe acvaristi aspect, care este destul de original. Și pentru ca o astfel de frumusețe să apară în acvariu, nu trebuie să creați condiții speciale pentru plantă..

Anubis este foarte nepretențios în ceea ce privește condițiile de păstrare, prin urmare, chiar dacă îl plantați într-o zonă cu lumină slabă a acvariului, atunci va putea să se înrădăcineze și să înceapă să crească și acolo. Dar rețineți că temperatura mediului acvatic poate afecta în mod semnificativ rata de creștere a anubiilor. De aceea, asigurați-vă că în sezonul cald temperatura nu scade sub 20-22 grade Celsius. Apoi, această plantă vă va încânta cu frunzele sale strălucitoare și luxuriante până la sfârșitul sezonului de creștere..

Anubii în acvariu Anubias cel grațiosPlanta pentru acvariuPlanta originală anubias în miniaturăPlanta de acvariuDecorarea acvariuluiAcvariu AnubiasCaracteristicile plantării unei plante într-un acvariuCum să plantați o plantă într-un acvariuConținutul plantei AnubiasCaracteristicile anubiei
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Conținut de anubias în acvariu