Acara turcoaz: caracteristici de întreținere și reproducere

Acara turcoaz - caracteristici ale peștilor de acvariuUnul dintre cei mai colorati pești de acvariu este acara turcoaz. Ieșindu-se prin colorația sa impresionantă pestriță și dispoziția agresivă, este cel mai popular membru al familiei de ciclide. În mediul său natural, această populație poate fi găsită în apele calde teritoriale ale unor țări din Africa de Sud precum Ecuador și Peru..

Akara nu prea place apa curată proaspătă, astfel încât peștii încearcă să se stabilească în estuarele râurilor, unde apa oceanului intră cu un echilibru acid-bazic crescut în mod caracteristic.

De multe ori acvaristii neexperimentați confundă akara turcoaz cu pete albăstrui. Într-adevăr, acești pești au anumite asemănări și chiar pentru o lungă perioadă de timp au fost considerați o specie. Acara turcoaz are dimensiuni mai mari, ajungând la maturitate până la 30 cm în condiții naturale, dar mediul acvariului rareori permite peștilor să crească mai mult de 15 cm. O mulțime depinde de acvariul existent, cu cât este mai spațios, cu atât individul va fi mai mare.

Este numele peștilor a fost dat în cinstea strălucirii unice albastru-verzui a solzilor, sclipind în diferite nuanțe în lumină. Aripioarele dorsale și caudale, care au o margine frumoasă portocalie strălucitoare, sunt atașate de corpul puternic înalt al akarei. Majoritatea botului și branhiilor sunt acoperite cu dungi turcoaz înfășurate.

Cum ar trebui păstrată akara de mesteacăn?Masculii sunt de obicei mai mari și mai strălucitori decât femelele. O creștere grasă se formează pe fruntea masculului odată cu înaintarea în vârstă și o ascuțire pe aripioara anală.

La ciclidele altor specii dominat de masculi, în timp ce în cancer, femeile sunt mai temperamentale și capabile de agresivitate pronunțată. În America de Sud, peștii turcoaz sunt cunoscuți ca „teroriști verzi” datorită naturii lor fierbinți și a certurilor cu ceilalți locuitori ai râurilor. Cu toate acestea, sunt pești destul de inteligenți. Ei sunt capabili să-și recunoască stăpânul și să înoate cu interes pentru pahar, pentru a aprecia o persoană.

Acara turcoaz:

A furniza viață deplină și dezvoltare adecvată, Acarii au nevoie de un acvariu la o rată de 100-150 de litri pe pește. Îngrijirea unor astfel de animale de companie nu este o mare problemă, dar merită să respectați unele subtilități care țin cont de specificul acestei specii. Peștilor le place să sape prin pământ. Pentru siguranța lor, solul nu trebuie să includă pietre mari ascuțite. Pietricele rotunde de dimensiuni medii în solul de pietricele de 8-10 mm vor reduce riscul de traumatizare a peștilor.

Akara este un tip de pește de acvariuPentru un acvariu acvatic ar trebui să acordați preferință plantelor artificiale sau plante fără pretenții în întreținere, cu un sistem radicular bine dezvoltat. Cele mai frecvente dintre ele: ferigă thailandeză, mușchi javanez, anubii, echinodorus. Plantele și alte elemente decorative sunt fixate cu o linie de pescuit pe cârlige sau pietre mari. Acest lucru se face astfel încât peștii activi în timpul reproducerii să nu-i scoată afară, săpând conținutul substratului solului. Un bolovan mare plat va fi cel mai probabil folosit ca teren de reproducere.

Ca toate celelalte ciclide americane, specia prezentată, se înrădăcinează perfect în apă cu temperaturi cuprinse între 23 și 27 de grade. Pot tolera o scădere de până la 18 grade fără consecințe. O atenție deosebită este acordată parametrilor apei precum aciditatea (6-8 pH) și duritatea (5-20 dGH) Aerarea constantă și monitorizarea purității apei vor asigura reproducerea și creșterea cu succes. Cel puțin o dată la două săptămâni, o cincime din apa din rezervor este înlocuită. Nivelul de hidrogen, amoniac, nitrați necesită întotdeauna un control adecvat.

Akara Cum se reproduce akara turcoazAkara turcoaz - învățați să vă hrăniți corectCum diferă Akara de alți peștiAkara turcoaz - aspect și comportament

Alimente

De urgență nepretenția cancerului turcoaz față de alimente în niciun caz nu vorbește despre omnivoritatea lor. De fapt, fiind prădători, consumă plancton de râu, crustacei mici și viermi. Domesticirea îi face practic omnivori. Amestecurile uscate specializate sau alimentele vii vor oferi în mod egal animalelor de companie toate substanțele nutritive. Bucățile mici de cod, inima de vită, calmarul, salata evaporată sunt delicii preferate. Pentru a evita problemele cu tractul digestiv, akara trebuie hrănită cu o varietate de alimente nu mai mult de două ori pe zi..

Compatibilitate

Toate fără excepție Ciclidele americane se străduiesc după spațiu și libertatea de mișcare, atunci starea lor de stres și gradul de agresivitate scad. Un prădător turcoaz fără niciun motiv aparent îi va intimida pe vecini și îi va provoca să lupte. Deși unii indivizi, care au ajuns la pubertate în condiții acceptabile, devin mai necontențioși. Având în vedere faptul că natura cancerului este foarte imprevizibilă și diversă, caracterizată prin izbucniri de agresiune neînfrânată, este recomandabil să populați un cuplu pașnic în acvariu. O bună compatibilitate cu acarii turcoaz este demonstrată de:

  • Femela akara turcoaz arată diferit de masculsomn
  • astronot ocular
  • plecostom
  • severiu

Dintre peștii cu care vor exista relații neprietenoase, se pot distinge:

  • managuan cichlazoma
  • ciclozom cu cap roșu
  • ciclide africane

Peștii mici atașați de akars vor fi pur și simplu consumați, în timp ce cei mari, dimpotrivă, vor aduce pericol pentru viață..

Reproducerea

Creșterea acestor pești este destul de simplă., nu necesită cunoștințe și abilități speciale. Femela alege în mod independent un partener pentru nașterea descendenților. Dar se întâmplă, de asemenea, ca conexiunea să nu funcționeze, atunci unul dintre părinții eșuați trebuie schimbat. Schimbarea apei sau creșterea temperaturii sale vor acționa ca un catalizator de reproducere.

Peștii de acvariu sunt foarte diferițiÎn timpul sezonului de împerechere acarii capătă culori și mai strălucitoare de solzi, iar dungile sclipesc cu o nuanță de neon. Puteți observa cum perechea formată este în contact strâns, frecându-se constant una pe cealaltă și răspândind aripioarele. Persoanele care depun icrele găsesc o suprafață plană pentru reproducere, unde poate fi degajat un punct de sprijin mic pentru reproducere. Aceasta poate fi o piatră netedă sau, dacă nu este disponibilă, un fund obișnuit de sticlă al acvariului. În paralel cu aceasta, există o săpătură a solului pentru a crea adăposturi pentru ouă, pe care femela depune până la 300 de bucăți odată.

Femeie cu monitorizează zidăria cu cea mai atentă atitudine, îl curăță de ouă nefertilizate și aerisesc ouă sănătoase cu aripioare. Între timp, masculul ia parte activă la protejarea descendenților, la patrularea împrejurimilor și la alungarea intrușilor.

Uneori părinții își mănâncă propriul caviar. După ce a observat acest lucru, persoana trebuie să mute zidăria într-un alt tanc, de exemplu, un borcan. Caracteristicile apei nu trebuie să difere de cea în care a avut loc reproducerea. Folosiți o pensetă pentru a îndepărta ouăle albe moarte. Pentru a evita infectarea puietului, în apa din acvariu se adaugă medicamente antimicrobiene și antifungice. Larvele se transformă în alevin în a treia zi, perioada de incubație însăși durează patru zile. După aproximativ o lună, puietul poate fi hrănit cu microplancton și naupilia Artemia.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Acara turcoaz: caracteristici de întreținere și reproducere