Pești de acvariu pecilia: întreținere și îngrijire

Fascinat de varietatea de specii de pești și plante care locuiesc în rezervorul artificial de acasă, vă puteți bucura la nesfârșit de jocul culorilor, puteți contempla grația și ritmul lor de mișcare.

Descriere, specii și habitate

Unul dintre mulți locuitori ai acvariului fără pretenții și ușor de întreținut este pecilia. Patria acestui pește este țările din America de Nord și de Sud, din California până în Ecuador. Găsit în Hawaii, Florida și Louisiana. Locuiește corpuri mari și mici de apă cu apă dulce sau ușor sălbatică, în bazinele hidrografice care curg în Oceanul Atlantic.

Insulele Hawaii
Insulele Hawaii

Natura a înzestrat persoanelor naturale o culoare a corpului galben-maroniu cu pete întunecate. Numeroasele soiuri izbitoare prezentate de industria acvariului sunt rezultatul muncii crescătorilor. Formele originale de pești sunt rareori găsite în acvarii pline de modele hibride..

Corp romboidal, alungit și ușor turtit, lung de 4,5-9,0 cm. Ochii sunt mari, maxilarul inferior este împins înainte, aripioarele sunt rotunde. Peștele este înrudit cu spadasinii, dar diferă de aceștia într-o dimensiune mult mai mică sau chiar în absența unei sabii. Paleta de culori are mai mult de 100 de opțiuni diferite.

În condiții naturale, acești reprezentanți ai faunei acvatice se hrănesc cu insecte și alge.

Pecilia Ballon

Numele provine de la forma neobișnuită balonată a trunchiului cauzată de deformarea coloanei vertebrale. Datorită deplasării organelor interne, apar dificultăți în timpul reproducerii ciumei balonului. Este curios că puii se nasc cu coloana vertebrală dreaptă, care se deformează odată cu înaintarea în vârstă..

Crește până la 5 cm. Ca urmare a încrucișării cu cozi de sabie, s-a obținut o gamă variată de culori de solzi: argintiu, auriu, marmură, negru, roșu. Există specii cu o aripă dorsală mare sau cu eșarfă buclată.

Pecilia Ballon
Balon

Ridichea Pecilia

Aripa caudală din partea centrală are o alungire, din care capătă o formă similară conturului unei ridichi. Micul pește poartă o ținută roșie. Aripioarele și coada largă sunt de un negru profund. Lungimea copusului ajunge la 5 cm. S-au crescut aproximativ 10 hibrizi cu culori diferite. Cele mai frecvente platouri sunt ridichi: roșu și galben pătat, verde sau galben Schwarz cu o bandă largă neagră pe laturi, verde-albastru.

Ridichea Pecilia
Ridiche

Pecilia Black

Numele vorbește de la sine. O nuanță albastră sau verzuie adaugă adâncime de culoare. Aripioarele sunt întunecate la bază cu margini aproape transparente. Uneori există specii cu bot ușor. Platie crește negru până la 10 cm. Cruci ușoare cu cozi de sabie.

Pecilia Black
Pecilia Black

Pecilia Mickey Mouse

Un alt nume este „Urechile ursului”. Atinge o dimensiune de 5-6 cm. Formă de selecție foarte elegantă. Corpul este galben strălucitor, cu burta argintie. Există specii care poartă costume bogate în portocaliu, roșu sau albastru. O trăsătură distinctivă a ciumei Mickey Mouse este reprezentată de trei pete întunecate la baza cozii. Cea mai mare situată în centru este capul, iar cele două pete rotunde mai mici sunt urechile celebrului șoarece de desene animate. Aripioare aurii.

Pecilia Mickey Mouse
Mickey Mouse

Întreținere și îngrijire

Pecilia trăiește în straturile medii de apă. Prin urmare, acvariul ar trebui să fie suficient de spațios și de adânc. Volumul vasului este de la 50 de litri și este necesară prezența unui capac cu găuri, astfel încât peștele care joacă să nu poată sări afară.

Atenţie! Parametrii rezervorului sunt selectați pe baza faptului că cel puțin 2 litri de apă ar trebui să cadă pe un adult. De asemenea, veți avea nevoie de un loc pentru plantarea plantelor și plasarea decorului.

Echipamentul este clasic. Este necesar un filtru purificator, un aerator de oxigen și o lampă de putere medie. Nu amplasați un mini-iaz în locuri în care va cădea lumina directă a soarelui.

Performanță optimă a apei:

 • duritate - 10-30 dGH;
 • aciditate - 7,5-8,0 pH;
 • temperatura - 22-26 ° С.

Fundul rezervorului este acoperit cu sol întunecat, făcând locuitorii subacvatici să arate mai strălucitori. De la plante sunt potrivite elodea, cornul, echinodorus sau Riccia plutitoare. Plantele trebuie așezate pe peretele din spate și de-a lungul ferestrelor laterale, lăsând spațiu liber în centru pentru înot. Puteți decora carcasa de apă cu accesorii și pietre speciale. Astfel de adăugiri vor aduce varietate vieții locuitorilor curioși, vor servi drept adăposturi în timpul jocurilor.

Acvariu platy
Acvariu platy

Pentru a preveni acumularea toxinelor, o dată pe săptămână este necesar să se sifoneze fundul resturilor de furaje și deșeuri, să se efectueze o schimbare a apei cu 30%.

Compatibilitate cu alți pești

Petsilia sunt foarte prietenoși. Se înțeleg pașnic atât cu vecinii lor, cât și între ei. Cei mai buni tovarăși pentru ei vor fi peștii calmi, cu un caracter similar și condiții de păstrare similare:

 • guppy;
 • molii;
 • coada sabiei;
 • iris;
 • tetras;
 • scalari;
 • ciclide pitice;
 • pește zebră;
 • gourami.

Cartierul cu anghile și unele specii de somn duce uneori la controverse.

Nu poate fi atașat la prădători:

 • peștișor de aur;
 • ciclide (cu excepția celor pitice);
 • astronoturi;
 • Carpi Koi.
Koi Carp
Koi Carp

Ce să hrănești în acvariu?

Sănătatea, activitatea, creșterea, luminozitatea culorii, calitatea sistemului reproductiv sunt indicatori ai activității vitale, care sunt influențați de o nutriție adecvată. Pecilia este omnivoră. Se hrănește cu tubifex, viermi de sânge, dafnii, atât crude, cât și congelate. Clătiți înainte de a servi mâncare vie.

Vă puteți răsfăța animalele de companie cu apă clocotită pre-opărită, salată răcită și tocată, spanac, castraveți. Nu trebuie să vă lăsați purtați cu alimente uscate, deși este util să diversificați periodic dieta. Cantitatea de alimente trebuie să fie astfel încât peștele să o poată mânca în 5-7 minute. Hrănirea se face de 1-2 ori pe zi.

Important! Când cumpărați alimente pentru locuitorii acvariului, trebuie să acordați cu siguranță atenție datei de fabricație. Păstrați alimentele din pește acasă numai închise cu atenție. Produsele expirate sau depozitate cu încălcarea regulilor sunt o sursă de boală.

Cum să îi spui unei femei dintr-un bărbat?

Masculul este mai mic decât femela ca mărime. Corpul lui este suplu, în timp ce fata are forme mai rotunjite. Ținuta ei este mai palidă și mai modestă decât cea a partenerului ei, care se remarcă prin strălucirea, flexibilitatea și agilitatea ei. Aripioara anală masculină transformată în tub gonopod.

Interesant: O femeie, chiar una care a născut deja, poate renaște într-un bărbat din cauza unei schimbări bruste a condițiilor de detenție. Ea crește gonopodie. Nu este dificil să distingi un individ care a schimbat natura de un băiat natural. Corpul va rămâne mai mare și mai rotund. Aripioarele modificate ale fostei fete nu vor fi la fel de dezvoltate ca bărbații.

Pecilia
Pecilia

Reproducere

Raportul dintre femele și bărbați într-un rezervor artificial de 3: 1 va fi cel mai armonios. La pubertate se ajunge cu 6-8 luni. Peștii vivipari dau naștere descendenților complet formați, care încep imediat să înoate și să se hrănească singuri.

Sarcina durează aproximativ 4 săptămâni. Înainte de a naște, femela este plasată într-un acvariu separat, unde va aduce de la 30 la 50 de alevini, uneori până la 80 de bucăți. Se întâmplă ca depunerea icrelor să apară în mod neașteptat, într-un rezervor comun. Motivul pentru aceasta este fertilizarea internă. Odată, face ca femela să fie capabilă să nască să prăjească de mai multe ori. Imediat după naștere, mama este înapoiată la casa comună. Peste o lună va fi gata pentru etichetare din nou..

Hrănesc bebelușii cu alimente praf de 3-5 ori pe zi, în porții mici. Vânzătorii magazinelor zoologice vă vor ajuta întotdeauna să alegeți ce să vă hrăniți prăjiturile. Împreună cu produse speciale îmbogățite cu vitamine și minerale pentru creșterea rapidă și sănătoasă a copiilor, gălbenușul de praf, mâncare uscată, tubul va ajuta la diversificarea meniului..

După o lună, bebelușii mari sunt transferați la hrană pentru adulți..

Cât timp trăiește un pește pecilia într-un acvariu?

Cu o întreținere adecvată, fără a suferi de agresiunea vecinilor și de boli, animalul de companie va locui într-un rezervor de acasă timp de 3 până la 4 ani.

Boli pe care le pot suferi indivizii: virale, fungice (placa pe corp, putregaiul aripioarelor, creșterea excesivă a pufului).

Dacă se suspectează o infecție, individul este îndepărtat de rudele sale, tratat cu soluții saline, scufundând pacientul în ele timp de 10-12 minute. Baia se prepară la o rată de 10 g de sare pe 1 litru de apă. Bolile virale sunt tratate cu antibiotice (biomicină, tripaflavină). Înainte de a se stabili într-un acvariu comun, începătorii sunt ținuți în carantină timp de 10-14 zile.

Concluzie

Fiecare locuitor al lumii subacvatice este uimitor. Casa de pește, selectată pentru compatibilitatea peștilor și plantelor, decorată cu gust și echipată corespunzător, este o adevărată capodoperă - mândria proprietarului și admirația oaspeților.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești de acvariu pecilia: întreținere și îngrijire