Crabul kamchatka din orientul îndepărtat

Descrierea crabului KamchatkaCrabul Kamchatka este extrem de apreciat pe piețele mondiale. Japonezii o numesc regală și acest lucru nu este întâmplător. Carnea de crab Kamchatka este o delicatesă, iar conservele, care sunt produse din aceasta, sunt foarte populare în întreaga lume. Printre reprezentanții unui fel, crabul Kamchatka se distinge prin dimensiunea sa impresionantă. Masculii mari pot avea cochilii de până la 20-26 centimetri lățime și cântăresc până la șapte kilograme. Gama membrelor sale este impresionantă, la unii indivizi lățimea de la capătul unui membru la altul poate fi de până la un metru și jumătate.

Zoologic vorbind, crabul Este un cancer, dar doar unul cu coadă scurtă. Capul de dimensiuni mici al crabului este ascuns sub chiar marginea cochiliei, unde există o depresiune corespunzătoare. Restul corpului are diferențe semnificative față de reprezentanții obișnuiți ai crustaceelor. Pântecul crabului este, parcă, concav în jos și, privindu-l de sus, doar capul și sânul pot fi observate.

Crab din Orientul Îndepărtat

Cea mai mare concentrație a acestor crustacei este concentrată, potrivit oamenilor de știință care le studiază, în zona coastei de vest a Kamchatka..

Habitatul crabului Kamchatka:

 • Marea Okhotsk;
 • Marea Japoneză;
 • Marea Bering.

Impresionant în comparație cu alți crabi, dimensiunea și carnea nutritivă foarte fragedă a dus la pescuitul industrial pentru capturile sale. Trebuie remarcat faptul că crabul din Orientul Îndepărtat a fost adus pe teritoriul Rusiei special în Marea Barents la mijlocul secolului trecut..

Gheara dreaptă a crabului rege este întotdeauna puțin mai mare decât stânga, și sunt situate pe prima pereche de membre de mers. Această structură a corpului nu este întâmplătoare: cu cleștele din stânga el macină pur și simplu mâncarea, iar cu cleștele din dreapta o obține, spargând midiile sau cojile victimelor sale. De asemenea, are nevoie de o gheară stângă pentru a trimite mâncare tocată la destinație. Cu ajutorul ei se hrănește.

Ultima pereche de membre este ușor subdezvoltată și se află în cavitatea în care sunt ascunse branhiile. Periile de păr chitinoase de pe ele ajută crabul să curățe branhiile de resturile alimentare.

Membrele de mers, carapace, abdomen și cap sunt acoperite cu spini mici, dar formidabili, pe întreaga zonă. Forma capului și a cochiliei seamănă mai mult cu un pentagon. În total, crabul are cinci perechi de membre..

Stilul de viață al crabului Kamchatka

Creșterea crabului KamchatkaCrabul Kamchatka se hrănește cu nevertebrate bentice, dieta sa include crustacee, arici de mare, ascidieni, moluște și stele de mare.

Acest reprezentant al locuitorilor artropode din Kamchatka crește în perioadele de năpârlire, când tăietura chitinoasă se înmoaie și, treptat, apare una nouă în locul ei. Când în locul cochiliei vechi apare una nouă - moale și elastică, crabul începe să crească intens în trei zile. Apoi cochilia devine tare, chitina este saturată cu var și creșterea artropodului se oprește. Odată cu mutarea ulterioară, întregul proces se repetă din nou.

Molt apare la intervale diferite în diferite categorii de vârstă., și anume:

 1. Primul an de viață - de până la 12 ori;
 2. Al 2-lea an de viață - de până la 7 ori;
 3. de la al 3-lea an la al 9-lea an de viață - de 2 ori;
 4. de la 12 la 13 ani - o dată la 2 ani.

Speranța totală de viață nu depășește 20 de ani. Pubertatea la bărbați apare doar în al zecelea an de viață, în timp ce la femei - deja în al optulea și chiar al șaptelea an. Timpul de coacere a ouălor ajunge la un an, timp în care femela le poartă pe toate pe picioarele abdominale, într-o cantitate de la 20 mii la 300 mii bucăți.

Habitatul crabului regelui este fundul mării, unde poate fi considerat pe bună dreptate rege, având în vedere dimensiunea sa maiestuoasă. În căutarea hranei, crabul poate migra în școli, călătorind cu zeci de mile în căutarea unor condiții mai bune.

Viteză mare de mișcare pe fundul mării, ajungând până la 1,8 km / h, acest locuitor din Kamchatka realizează datorită mușchilor puternici și masivi de pe membre. Mișcarea se desfășoară lateral sau înainte, totuși, în ciuda membrelor puternice, crabul nu poate să intre în pământ.

Cum se reproduce crabul Kamchatka

Unde locuiește crabul Kamchatka?În fiecare primăvară, când golfurile sunt curățate de gheață, iarna hidrologică ajunge în zonele de iernare a crabilor. În acest moment, ei încep să migreze mai aproape de linia de coastă. În același timp, masculii și femelele migrează separat unul de celălalt..

În acest moment, femelele poartă două tipuri de caviar.. Pe picioarele abdominale au caviar, în care embrionii se dezvoltă deja. Și în conductele de reproducere și ovare au ouă care nu au fost încă fertilizate.

Când multe femele încep să se apropie de țărmuri, clocirea în masă începe de la ouăle de pe picioarele abdominale, după care masculii și femelele se întâlnesc în apele calde de coastă, unde temperatura apei variază de la 2 la 4 grade Celsius. Acolo, la o adâncime de 15 până la 75 de metri, are loc fertilizarea.

Cum are loc procesul de fertilizare?

 1. Observând bărbații și femelele în condiții de acvariu, se poate trage concluzia că procesul de împerechere începe chiar în momentul mutării la femele. În acest moment, masculul apucă femela de gheare și o ține până când varsă coaja.
 2. Moltirea durează aproximativ șapte zile și de îndată ce femela scapă complet de vechea coajă, masculul lipeste o bandă cu spermatofori chiar la baza membrelor, fertilizând-o.
 3. Imediat după fertilizarea femelei, masculul se îndreaptă spre fund, unde se mută.
 4. După câteva zile, și uneori chiar câteva ore, femela mătură ouăle interne și lichidul, care dizolvă banda lipită de mascul. În acest moment, ouăle sunt fertilizate de spermatofori și, cu ajutorul membranelor lipicioase, sunt împletite în tulpini lungi. Între ele, aceste tulpini sunt, de asemenea, împletite în mai multe bucăți și apoi sunt înfășurate în jurul firelor de păr ale membrelor abdominale ale femelei, care le traversează și le spală cu apă de mare.

După fertilizare și năpârlire femelele petrec toată vara lângă coastă, unde temperatura nu scade sub 15-17 grade. În acest caz, bărbații merg de obicei mai departe în partea de jos, unde temperatura este cuprinsă între 7 și 10 grade.

Toată vara străbat fundul mării în căutare de hrană și adăpost. În acest moment, embrionii se dezvoltă activ în ouă, dar odată cu începutul iernii, dezvoltarea lor se oprește. Numai în primăvară, cu doar câteva săptămâni înainte de eclozare, embrionul începe să crească activ. Odată cu apariția ecloziunii, oul izbucnește pur și simplu în jumătate, eliberând un nou individ.

Maturizarea crabului Kamchatka

Caracteristicile crabului KamchatkaLarvele de crab sunt complet diferite de adulți. Au capul și pieptul alungit, cu doar trei spini. Abdomen lung și fără membre pentru mișcare. Pentru câteva luni, larva trebuie pur și simplu să înoate cu fluxul și să împingă apa cu ajutorul falcilor constante, care funcționează simultan ca picioare.

În aceste două luni, ei reușesc să vărsă de patru ori, în timp ce curentul îi duce la mulți kilometri de locul de eclozare. Apoi apare a cincea moltă, iar larva ia deja o parte din forma unui crab adevărat și se scufundă până la fund..

O coajă apare în larvele adulte, foarte asemănătoare cu cochilia unui adult. Apar patru perechi de membre de mers, iar abdomenul este scurtat. După ce a petrecut aproximativ 20 de zile în partea de jos, larva se mută din nou. De data aceasta ea dobândește deja toate caracteristicile unui crab adult.

Prăjiturile de aproximativ 6 până la 7 ani pot avea lățimi de coajă cuprinse între 5 și 8 centimetri. La fel ca adulții, ei migrează în turme mari, numai separat de ei. În al șaptelea an de viață, femelele devin mature sexual și încep să se îndepărteze de bărbați, în acest moment începe procesul de formare a grădinilor adulte.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Crabul kamchatka din orientul îndepărtat