Realizarea unui suport pentru un acvariu cu propriile mâini, instrucțiuni pas cu pas

Realizarea unui suport pentru un acvariu cu propriile mâini, instrucțiuni pas cu pas

În acest articol, ne vom uita la modul de realizare a unui dulap pentru acvariu de tip bricolaj. Permiteți-mi să vă spun de ce instrumente și materiale avem nevoie pentru acest lucru. De asemenea, vom lua în considerare modul în care îl puteți decora, astfel încât să devină nu numai o casă confortabilă pentru pești, ci și o decorare a casei.

Cum să faci un dulap pentru un acvariu cu propriile mâini

Cerințe de stand

O bordură pentru un acvariu trebuie să aibă dimensiunile corecte, să reziste la sarcinile necesare, să fie ușor de utilizat și rezistentă la umiditate
O bordură pentru un acvariu trebuie să aibă dimensiunile corecte, să reziste la sarcinile necesare, să fie ușor de utilizat și rezistentă la umiditate

Există o serie de cerințe:

 1. Fiabilitate - suportul trebuie să susțină greutatea acvariului umplut cu 100 de litri de apă. Prin urmare, este necesar să utilizați un cadru intern în proiectare și să respectați dimensiunile exacte ale structurii conform desenelor..
 2. Rezistența la apă - materialul din care este fabricat dulapul trebuie să respingă apa, altfel suportul va putrezi pur și simplu. Pentru aceasta se folosește PAL cu prelucrare PVC..
 3. Estetică - piatră curbă ar trebui să fie nu numai fiabilă, ci și frumoasă. Din moment ce va ocupa mult spațiu în apartament.

Dimensiuni

Dimensiunile standului meu au fost de 600x480x480 .

Materiale și instrumente

Materiale:

 • PAL
 • Bare și lamele metalice
 • Copertine de mobilier cu închizători de uși
 • Uși după mărime
 • Picioare metalice.
Se recomandă utilizarea exclusiv a materialelor impermeabile pentru dulap
Se recomandă utilizarea exclusiv a materialelor impermeabile pentru dulap

Instrumente:

 • zhmenya confirmat;
 • șurubelniță cu duză pentru confirmări;
 • burghiu pentru 4,8-5 mm, 7 mm;
 • creion și riglă.

Instrucțiuni de fabricație

Articolul va descrie un dulap pentru un acvariu de 100 de litri. Primul pas în construirea unui stand este pregătirea unui desen. Desenăm desenul pe baza parametrilor principali, și anume:

 • Dimensiunea trebuie să fie optimă pentru a susține greutatea unui acvariu umplut cu 100 de litri de apă.
 • Înălțimea ar trebui să fie mică, astfel încât să puteți hrăni în siguranță peștii și să vă curățați iazul de acasă. De asemenea, acest parametru depinde de camera în care va fi acvariul, unde oamenii stau sau stau de obicei în picioare.
 • Forma este unghiulară, triunghiulară și dreptunghiulară, totul depinde de preferințele dvs. de gust și de locul în care intenționați să o așezați.
Un exemplu de desen al unui suport pentru un acvariu
Un exemplu de desen al unui suport pentru un acvariu

De asemenea, desenul ar trebui să ia în considerare dispozitive funcționale suplimentare, cum ar fi o masă și rafturi. Se recomandă proiectarea blatului, astfel încât parametrii să coincidă cu parametrii acvariului. Rafturile trebuie instalate pentru fiecare 30 de centimetri din înălțimea viitorului stand.

Următorul punct important este alegerea materialului pentru peretele din spate. Peretele din spate preia sarcina maximă, deci trebuie utilizat un material foarte rezistent. Vă recomand să luați PAL cu grosimea de cel puțin 25 de centimetri.

Pentru a proteja dulapul de îndoire sub greutatea acvariului cu apă, este necesar să realizați un cadru intern.

Cadrul este format din partiții amplasate vertical, distanța dintre două grinzi adiacente este de cel puțin 30 de centimetri.

Se recomandă crearea unei structuri în care blatul să se potrivească parametrilor becului de sticlă sau să îi depășească ușor
Se recomandă crearea unei structuri în care blatul mesei să corespundă parametrilor becului de sticlă sau să îi depășească ușor

După ce am studiat desenul, ne apucăm de treabă.

 • Am văzut PALul în piese pentru viitorul stand. Puteți face acest lucru singur, dar pentru a economisi timp, puteți contacta experții din magazinul de mobilă. În același atelier trebuie să comandați margine din PVC pentru PAL.
 • Să trecem la asamblarea propriu-zisă. Începe cu instalarea unui cadru exterior, care poate fi grinzi sau lamele metalice. Încă o dată verificăm toate colțurile conform desenului. Apoi pereții laterali și din spate sunt atașați de cadru. După instalarea cadrului exterior, instalați cadrul interior. Luăm un PAL tăiat la dimensiune și fixăm două partiții, păstrând distanța dintre ele la 30-0 centimetri. Toate elementele de fixare se efectuează cu ajutorul unei șurubelnițe sau șuruburi Euro.
 • Apoi trecem la fixarea blatului. Pentru început, facem două găuri la colțurile sale diametral opuse. Fixăm și verificăm dacă există erori, dacă sunt absente, efectuăm înșurubarea finală.
 • Următorul pas este montarea rafturilor orizontale și suspendarea ușilor. Ușile articulate sunt atașate la copertinele mobilierului. Pentru ca ușa să se închidă ușor și fără probleme, trebuie folosite închizători.
 • După asamblarea completă, bordura este întoarsă pe peretele lateral, după care sunt atașate picioarele. Este foarte important să le fixați exact la colțuri pentru a asigura fiabilitate sută la sută.
 • Etapa finală a asamblării constă în realizarea găurilor pentru firele electrice și furtunurile de apă..

Instalarea acvariului

Așezăm bordura pe o podea perfect plană, altfel întreaga structură se va deforma. Înainte de a plasa acvariul pe un suport, este necesar să așezați un covor de polistiren. O puteți cumpăra de la orice magazin de hardware.

Înainte de instalarea acvariului, trebuie instalat un distanțier între fundul său și suprafața dulapului.
Înainte de instalarea acvariului, trebuie instalat un distanțier între fundul său și suprafața dulapului.
Acest covor netezește denivelările dintre suprafața acvariului și suport.

După așezarea covorului, puteți pune în siguranță acvariul.

Cum să decorați standul

Bordura poate fi vopsită în orice culoare pentru a se potrivi stilului interiorului, puteți aplica și un desen sau o pictură. Pentru a decora ușa, puteți cumpăra mânere interesante și originale. Puteți lipi peste el, cu tot felul de pietre colorate, figuri, așeza compoziții. Gradul de decorare a unui stand de bricolaj depinde de revolta imaginației tale.

O bordură făcută manual va deveni nu numai un dispozitiv pentru instalarea unui acvariu, ci și un decor interior excelent. Realizarea unei pietre este un proces complex și care necesită mult timp, care necesită cunoștințe și abilități în tâmplărie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Realizarea unui suport pentru un acvariu cu propriile mâini, instrucțiuni pas cu pas