Didiplis diandra într-un acvariu acasă

Didiplis diandraDidiplis diandra este o plantă cunoscută și sub numele de peplis diandra și butterlac cu două tulpini. Adesea folosit în hobby-ul acvariului, potrivit pentru crearea unui design de acvariu, cu toate acestea, începătorii pot fi prea duri, deoarece sunt capricioși față de condițiile de mediu și necesită o îngrijire minuțioasă.

Proprietăți și caracteristici

Didiplis este perfect pentru a crea compoziții pentru acvariu. Se folosește de obicei pentru a da perspectivă unui design. Iar frunzele roșiatice și mici contrastează frumos cu algele verzi cu frunze mari. Butterlac este adesea considerat ca un analog al unei plante comune de acvariu - rotala indiană, care nu este atât de capricioasă față de condițiile de mediu, dar crește prea repede, ceea ce nu este destul de potrivit pentru aquascaping.Didiplis diandraDar lacul cu două tulpini crește mult mai încet, ceea ce îl face mai acceptabil pentru crearea unui design de acvariu. De obicei, didiplis diandra este plasat în adâncimea rezervorului acvariului în partea centrală - cu acest aranjament frunzele mici și culoarea lor roșiatică creează impresia adâncimii compoziției..

Important! Didiplis diandra aparține plantelor de acvariu de complexitate medie, care necesită întreținere constantă și regulată, precum și menținerea unui habitat constant.

Prevalența în natură

Diandra îi place foarte mult căldura și multă lumină. Această plantă delicată crește în mod natural în corpuri de apă curate, cu adâncime mică și cu un curent lent. Acestea pot fi râuri puțin adânci, lacuri mici și iazuri. Butterlak crește în principal în apă puțin adâncă sau de-a lungul coastei. Solul iubește mlaștina - una în care există multă argilă, iar apa este moale și curată. Didiplis este răspândit în principal în partea de est a Americii de Nord, unde există mult soare și există corpuri de apă adecvate.Didiplis diandra

Aspect

Înălțimea unei diandra într-un acvariu nu depășește de obicei 10-15 cm. În condiții naturale poate ajunge la 60 cm, dintre care 5-10 cm este vizibil deasupra apei, iar restul (10-40 cm) este sub suprafață. Didiplis are tulpini lungi și subțiri, care sunt dens acoperite cu frunze ovale mici alungite. Lungimea frunzelor atinge doar câțiva centimetri, iar lățimea este de aproximativ 3 mm. Frunzele au forma unor ace de brad. Acestea sunt amplasate în 4 bucăți în fiecare nod rotunjit..

Citiți și despre compatibilitate scutec, pogostemon Helfer, Hemianthus Cuba și Marsilia cu pești de acvariu.
Tulpinile netede, fără scame, nu au o grosime mai mare de 1,5 mm, iar internodurile sunt foarte dense - doar 5 mm între ele. Înflorirea acasă este un fenomen destul de rar și este posibilă numai cu o îngrijire perfectă. Florile sunt mici, roz deschis, apar în axilele frunzelor și nu sunt deosebit de atractive. Arată atât de neobișnuit încât la prima vedere poate părea că planta este bolnavă..
Important! Particularitatea șiragului este că, într-o lumină suficient de strălucitoare, frunzele sale își schimbă culoarea de la verde deschis la nuanțe roșu-portocaliu..
Dacă frunzele unei plante devin roșii, maronii, portocalii, înseamnă că se simte bine, are suficientă căldură și lumină. Pentru a face didiplis să arate organic în compoziție, nu ar trebui să fie plantat singur, dar nu prea gros. Cel mai bine este să plantați în pachete mici, la distanță de 5-6 cm.Didiplis diandraO ramură a diandra începe câteva alte lăstari suplimentari după plantare, prin urmare, cu plantarea frecventă, toate ramurile se vor țese într-o singură bucată și vor arăta neîngrijite. Sistemul rădăcinii Butterlak este fragil și slab dezvoltat. Fiecare nod rădăcină eliberează mai multe lăstari, fiecare dintre ele având, de asemenea, mai multe ramuri. Datorită acestei structuri, planta arată ca o tufă subacvatică luxuriantă..

Caracteristicile conținutului din acvariu

Butterukul dvukhtychinkovy este destul de capricios. Iubește apa moale, caldă și curată, solul argilos și multă lumină. Va trebui să aveți grijă de el în mod regulat, respectând o serie de condiții necesare..

Verifică o listă cu cele mai bune plante de acvariu, mai ales cu: echinodorus, caracatiță pogostemon, erectus, sagittariya, mușchi javanez, cryptocoryne și alge.

Apă

Următoarele caracteristici ale apei sunt cele mai potrivite pentru didiplis diandra:

 • duritate - moale sau medie (dKH 2-10 °);
 • echilibru pH - neutru (6-8);
 • temperatura - 22 ... 26 ° C (iarna poate fi în intervalul 16 ... 18 ° C);
 • schimbarea apei trebuie efectuată în proporție de 20-30% o dată pe săptămână;
 • filtrarea necesară și purificarea apei.
apă
Important! Butterlak nu mai crește iarna și hibernează, astfel încât temperatura apei poate fi redusă. Vara, când planta este în stadiul de creștere activă, apa ar trebui să fie caldă..

Amorsare

Un sol curat și hrănitor este esențial pentru bunăstarea plantei. În mediul său natural, didiplis primește substanțe nutritive nu numai din apă, ci și din sol. Prin urmare, solul trebuie îmbogățit cu oligoelemente.. Sistemul rădăcină slab face imposibilă plantarea diandrelor chiar și pe pietriș fin.

Aflați mai multe despre întreținere regim de temperatură și Duritatea apei în acvariu, precum și semnificația și selecția elementelor necesare pentru acvariu: încălzitor, filtru, lămpi și fundal.
În natură, acest tufiș subacvatic crește pe sol mlăștinos. Prin urmare, un sol cu ​​două straturi este considerat ideal - stratul inferior este realizat din lut, iar cel superior este realizat din nisip de râu curat, cu granulație fină. Pentru înrădăcinarea cu succes, grosimea solului în acvariu nu trebuie să fie mai mică de 3 cm.Solul de acvariu

Iluminat

Iluminarea puternică (0,6-1 W / L) este o condiție prealabilă pentru sănătatea acestei plante. Iluminarea de 0,6 W / l a didiplisului uneori nu este suficientă. În același timp, lăstarii vor fi întinși puternic în sus, spre lumină, iar frunzele vor avea o culoare verde deschis uniformă. Cu o iluminare mai puternică, de la 0,75 W / l, lacul va deveni roșu.

Știați? Unele alge care se înmulțesc rapid sunt utilizate pentru a crea un ciclu de substanțe în cartierele de locuit ale navelor spațiale. Este adevărat, în timp ce totul este în faza de testare.
Plantele care plutesc la suprafața apei sau plantarea prea densă a didiplisului în sine o poate umbri, ceea ce face ca lumina să fie insuficientă, ceea ce poate face ca tulpinile să putrezească în partea de jos, lângă rădăcini. Ora de vară în acvariu ar trebui să fie lungă - de la 10 la 12 ore. Iar iluminatul este cel mai bine prevăzut cu o lampă fluorescentă. Lumina directă a soarelui este extrem de nedorită..Iluminarea acvariului

Plantare și reproducere

Plantarea didiplisului într-un acvariu nou nu este recomandată. În acest caz, planta pur și simplu nu poate prinde rădăcini datorită compoziției chimice instabile a apei. Până când planta este plantată, ar trebui să se fi format deja un ecosistem stabil în acvariu. Procesele de înrădăcinare și creștere apar destul de repede dacă sunt plantate într-o perioadă de creștere activă (în special sezonul estival).

Vă va fi util să știți cum se instalează o lampă într-un acvariu și selectați solul.
Reproducerea are loc prin altoire, care are trei opțiuni:

 • ciupiți una dintre ramurile laterale;
 • separați procesul cu rădăcina;
 • tăiați vârful lăstarului principal de 10 cm lungime.
Didiplis diandraPentru plantare, este suficient să coborâți pur și simplu o crenguță de didiplis în pământ și să apăsați ușor deasupra cu o piatră mică pentru înrădăcinare. Planta prinde rădăcini de obicei într-o săptămână, după care începe să crească activ. Creșterea Butterlak este medie: în orice moment, cu excepția perioadei de hibernare, crește aproximativ 10 cm în timpul lunii.

Compatibilitatea peștilor

Didiplis se potrivește bine cu peștii de acvariu calmi și mici, care trăiesc în aceleași condiții ca această plantă. Cu toate acestea, peștii care sapă solul ar trebui evitați - rădăcinile butterlakului reacționează sensibil la încălcarea integrității solului. În plus, apa devine tulbure din această cauză, ceea ce afectează, de asemenea, negativ bunăstarea plantei..

Știați? Plantele verzi terestre produc doar jumătate din volumul total de oxigen, iar cealaltă jumătate provine din fitoplancton - alge care pot realiza fotosinteza.

Reguli de îngrijire

Pentru ca Didiplis Diandra să prospere în acvariu, trebuie îndeplinite câteva condiții importante:

 • acvariile mari cu un volum de 50-200 litri sau rezervoarele artificiale sunt cele mai potrivite pentru această plantă;
 • acvariul trebuie să fie perfect curat. Turbiditatea apei sau înflorirea acesteia, care pot apărea dacă recipientul este situat în lumina directă a soarelui, sunt dăunătoare algelor;
 • cu cât iluminarea este mai strălucitoare, cu atât sandvișul are nevoie de hrană suplimentară. Îmbogățiți apa și solul cu fier și alte minerale;
 • prezența impurităților chimice în apă este inacceptabilă. Diandra reacționează la ei foarte brusc;
 • o condiție prealabilă pentru creșterea didiplisului este îmbogățirea apei cu CO2, a cărei concentrație ar trebui să fie de 20-25 mg / l. Fertilizarea cu dioxid de carbon ar trebui să fie regulată. Fără ea, planta se va înnegri și va înceta să crească;
 • hrănirea cu un amestec de argilă lichidă favorizează o creștere mai rapidă;
 • algele de curățare sunt teribile pentru diandra;
 • Butterlak nu-i place foarte mult tunsoarea, încetinind creșterea după aceasta și menținând astfel o formă dată mult timp. Prin urmare, plantei i se poate da aspectul dorit, de exemplu, sferic;
 • datorită slăbiciunii generale a sistemului radicular, reproducerea cu ajutorul unei lăstari cu un rizom deja format contribuie la înrădăcinarea mai rapidă.

Didiplis diandraDacă nu se respectă oricare dintre aceste reguli de îngrijire, dulceața dvuhtychinkovy reacționează dureros: tulpinile sale devin negre, iar părțile inferioare sau superioare ale lăstarilor putrezesc. Didiplis diandra este considerată o plantă de acvariu destul de capricioasă, cu îngrijire dificilă. Cu toate acestea, este minunat pentru designul acvatic. Dacă acvarismul este pasiunea ta și nu mai ești începător în această afacere, atunci butterlak-ul din acvariu te va încânta prin aspectul său și natura sa organică..

Feedback de la internauți

Crește mult mai repede în apă moale și acidă - LA ACESTA poate crește în lumină și forme foarte moderate "moale" forma (frunzele și tulpina sunt moi), în aceleași condiții, în condiții de iluminare puternică, aproape tot roșu poate fi. într-un mediu ușor acid, el roșește mult mai ușor. De asemenea, formează adesea rădăcini aeriene. Într-un mediu dur și alcalin, poate fi cultivat și cu destul succes, dar crește mai lent, necesită mai multă lumină. Formulare "greu" forma (frunzele și tulpina sunt dure în comparație cu forma de apă moale). În general, într-un mediu neutru cu apă dură, alcalin, cultura butyrlak este mai puțin fiabilă și stabilă. Semnele tipice ale bolii sale sunt înnegrirea și putrezirea vârfurilor sau a părților inferioare ale tulpinii. Astfel, Butyrlak poate reacționa la diverse motive - transplantarea în condiții noi, în special cu transportul greu și alți factori de slăbire înainte de plantare - o creștere a temperaturii peste una critică pe fondul lipsei de nutriție - o scădere a luminii și, foarte adesea, inadecvată (neacceptată de alți factori) creșterea iluminării Plus, pe lângă toate celelalte, trebuie remarcat faptul că butyrlak slăbește după înflorire (flori roz în axila frunzelor) - și, prin urmare, este deosebit de susceptibil la factorii de mai sus. Această susceptibilitate ușoară a Butyrlak este cea care determină capriciositatea și instabilitatea sa în creștere la mulți acvaristi. Din aceasta este clar că cu această plantă aveți nevoie "muncă"! Cu toate acestea, mediul este moale și acid și există mult mai puține probleme. Poate că în ceva greșesc și, pe măsură ce câștig experiență, concluziile mele se vor schimba sau vor fi completate..

P.S. Important! În cazul unei boli de didiplis - înnegrirea vârfurilor sau a picioarelor - NU vă grăbiți să-l îngropați! Se îmbolnăvește ușor, dar în același timp planta bolnavă este foarte rezistentă - și într-o stare atât de bolnavă, poate aștepta vremuri mai bune (iar sarcina ta este să-i oferi asta mai repede!), După care va izbucni în creștere cu o vigoare reînnoită. De îndată ce bolnavul se îmbolnăvește, noi ramuri laterale vor urca în locul vârfurilor moarte - dacă părțile inferioare ale tulpinii sunt complet putrede, acestea pot fi îndepărtate și o parte sănătoasă plantată.

Mikhail Pogrebisky

https://aquaforum.ua/forum_restored/showpost.php?p=99145&postcount = 15

Crește, nu crește. Se înroșește sub lumina reflectoarelor, apoi putrezește. Deodată, la umbră, lăstarii de culoare verde deschis sunt aruncați afară, apoi se opresc din nou Condițiile sunt constante. În general, această plantă sunt eu în mod constant "face".

doctor

https://aquaforum.ua/forum_restored/showpost.php?p=99089&postcount = 7

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Didiplis diandra într-un acvariu acasă