Verde malachit: cum să-l aplicați în acvariu

Verde malachitAcvaristii experimentați folosesc o varietate de instrumente pentru a elimina infecțiile bacteriene dintr-un acvariu. Unul dintre acești ajutor pentru curățarea microflorei acvariului este balsamul verde malachit pentru apa din acvariu. Să ne dăm seama în ce cazuri specifice ar trebui utilizat acest instrument special.

Compoziția și forma eliberării

Malachite Green este un aparat de aer condiționat sanitar artificial. Este un lichid verde. Produsul este produs în sticle de 50 ml, ambalate în ambalaje originale din carton. 1 ml de balsam concentrează 10 mg verde de malachit.

Știați? Guppy - primul pește astronaut. Acest tip de pește se afla la bordul stației orbitale Salyut-5.

Indicații de utilizare

Acțiunea instrumentului vizează îmbunătățirea mediului biologic din acvariu, precum și combaterea și prevenirea dezvoltării organismelor patogene. Balsamul eliberează apa de acvariu și solzi de pești de paraziți.

Soluția verde malachit este utilizată pentru a trata putregaiul de aripi, dermatomicoza și bolile invazive ale peștilor.Verde malachit

Mod de administrare și dozare

Igienizarea unui vas sau rezervor se efectuează în proporție de 5 ml la 10 litri de apă. Procesul de condiționare în acvariile comunitare este ușor diferit de procesul de condiționare în acvariile domestice..

Verificați-le plante de acvariu la fel de cryptocoryne și hornwort.
 • Aplicarea verde de malachit într-un acvariu separat.

Tratamentul și prevenirea apei și a peștilor din acvariu într-un vas separat sau de acasă se efectuează în termen de patru zile. Primele două zile utilizează o soluție cu o concentrație minimă a produsului în proporție de 0,5 ml pe 1 litru de apă, în următoarele două zile - 0,7 ml pe 1 litru.

Temperatura amestecului dezinfectant trebuie să fie cuprinsă între +24 ... + 25 ° С, nivelul acidității trebuie să fie de 5,5-6,8. În aer condiționat apă peștii bolnavi trebuie păstrați timp de cinci ore.

Important! Pentru a efectua această procedură sanitară, trebuie făcută zilnic o nouă soluție..
Verde malachit
 • Utilizarea verde de malachit într-un acvariu general.
Aflați cum să utilizați un balsam de acvariu Albastru de metil.

Pentru tratament peşte și stabilizarea microclimatului în vasele obișnuite, acest medicament este eficient în combinație cu sulfat de cupru: pentru fiecare 10 litri de apă se utilizează 5 ml de verde de malachit și 5 picături de sulfat de cupru.

După calcularea proporțiilor recomandate ale fondurilor, acestea se diluează într-un pahar de apă așezată și apoi această soluție este turnată în vas într-o jumătate de oră, împărțind la trei ori. Este important să perfuzați soluția medicamentoasă exact treptat..

Important! Pentru o mai bună amestecare a soluției și a apei, porniți aerarea în acvariu pentru o vreme.
Verde malachitPrimul curs de tratament se efectuează la o temperatură de +28 ° C în fiecare săptămână, iar întregul proces de tratament durează aproximativ o lună. Puteți elimina culoarea apei după aplicarea balsamului prin aplicarea filtrării cu cărbune activ..

Instrucțiuni Speciale

Instrucțiunile pentru utilizarea verde de malachit indică faptul că acest medicament poate fi utilizat numai pentru tratamentul și prelucrarea numai a persoanelor mature. De asemenea, procedurile cu acest balsam sunt posibile numai în legătură cu următoarele tipuri de pești.

 • Barbele. Barbus
 • Cozi de voal.Veiltail
 • Guppy.Guppy
 • Gourami.Gourami
 • Spadasini. Spadasin
 • Mollies.Mollies
 • Arapiranga nannostomus.
 • Pecilia. Pecilia
 • Playfery.Playferi
 • Analiza heteromorfă.Analiza heteromorfă
 • Shubunkins.Shubunkins
Vă recomandăm să citiți despre cum să alegeți filtru și autocolante de fundal pentru acvariu.

Contraindicații și efecte secundare

Nu există reacții adverse la medicament la pești. Principala regulă este de a respecta proporțiile și programul procedurilor sanitare din acvariu..

Conditii de depozitare

Este important să păstrați flacoanele începute într-un recipient sigilat la temperatura camerei. Când este depozitat într-un loc rece, se poate forma un precipitat în aparatul de aer condiționat. În acest caz, medicamentul trebuie încălzit la temperatura camerei și agitat bine.

Știați? În Cartea Recordurilor Guinness, există o intrare din 1998 care confirmă vârsta peștilor de acvariu de lungă durată: peștișor de aur Fred, cetățean britanic, moare la 41 de ani.
Utilizați balsamul sanitar pentru acvariu verde Malachite, urmând cu strictețe instrucțiunile din instrucțiuni. Preparatul este sintetic și, prin urmare, o dozare greșită poate provoca daune ireparabile locuitorilor acvariului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Verde malachit: cum să-l aplicați în acvariu