Acvariu acasă pentru începători, îngrijirea adecvată a peștilor din el

Cum să ai grijă de un acvariuAți decis să cumpărați un acvariu acasă?! Lăudabil. Acvariul este foarte interesant. Dacă este prima dată când decideți să aveți pește, atunci merită să vă pregătiți. Stocați-vă cu informații despre alegerea și îngrijirea lor.

Din păcate, din cauza ignoranței și a greșelilor în organizarea întreținerii corecte a acestor creaturi minunate, acvariul de acasă ne face adesea plăcere pentru o perioadă scurtă de timp..

La urma urmei, proprietarii dezamăgiți nu doresc întotdeauna să corecteze greșelile, ci abandonează pur și simplu ideea unui acvariu. Pentru ca dorința dvs. de a vă echipa casa, biroul etc. cu un acvariu să nu fie încununată de eșec, vă sugerăm să respectați regulile pentru acvaristii începători.

Acvariu pentru începători

Recunoaștem sincer că peștii sunt creaturi care ne aduc pur și simplu acasă. Plăcerea estetică la contemplarea lor. Prin urmare, o sarcină importantă pentru noi este organizarea locului șederii lor în beneficiul peștilor și armonie cu interiorul camerei..

În ceea ce privește creaturile lumii apei în sine, adică cerințele de spațiu (rezervor) pentru viața lor confortabilă. Capacitate piscină pentru pești ar trebui să se facă cu calculul unui litru de apă pentru un centimetru de pește matur. Prin urmare, gândiți-vă în prealabil de ce dimensiune a acvariului aveți nevoie pentru a plasa locuitorii doriți în el..

După ce ne-am ocupat de zonă, să trecem la formular. Acvariile de diferite capacități pot avea toate formele posibile de implementare a acestuia. Forma, de regulă, este aleasă, în funcție de tipul și designul camerei, adică pentru interior.

Acvariile vin sub următoarele forme:

 • Alegerea acvariului potrivit: dimensiune, alți parametrirundă. De obicei de dimensiuni mici, ușor de așezat pe un birou sau o masă de toaletă;
 • pătrat, dreptunghiular, panoramic. Acestea sunt adesea instalate pe suporturi sau dulapuri speciale. Ideal pentru contemplarea generală;
 • Acvariile Prism sunt în mare parte de dimensiuni mari, cu un fund special. Instalat direct pe podea;
 • triunghiular, ascuns. De obicei acvarii încorporate care sunt vizualizate dintr-o parte.

Cerințe de configurare a acvariului

Amplasarea acestuia ar trebui să permită accesul la îndepărtarea fără obstacole a capacului, curățarea rezervorului, alimentarea peștilor etc.. Plasați așa, astfel încât să nu existe lumina directă a soarelui. Respectați raportul corect dintre locuitorii acvariului și capacitatea acestuia.

Acvariu standard

Puteți echipa acvariul în sine cu un capac iluminat din spate, care îndeplinește funcții practice:

 1. nu va permite peștilor să sară din el;
 2. previne evaporarea apei;
 3. luminează acvariul.

O soluție practică ar fi, de asemenea, achiziționarea unui dulap pentru acvariu. Împreună creează un aspect frumos. Servește ca stand și depozit pentru obiecte de îngrijire, alimente și altele asemenea.

Accesorii pentru acvariu

Cum să vă curățați corect acvariulExistă articole obligatorii de achiziționat pentru acvariu. În special, este o lumină de fundal, filtru, aerator, încălzitor de apă.

 • Iluminare de fundal selectabilă, în funcție de oaspeții rezervorului și florei.
 • Filtre și aeratoare sunt selectate în funcție de volum.
 • Încălzitor de apă este mai bine să cumpărați cu un mod automat de funcționare pentru întreținerea corectă neîntreruptă a temperaturii.

Toate celelalte accesorii: sol, vegetație, detalii decorative sunt selectate, în funcție de locuitorii săi și în funcție de gustul dumneavoastră. Dar poți spune sigur, că baza (solul) din pietriș rotunjit fin, fără colțuri ascuțite, va fi universală pentru toată lumea. Baza acestuia ar trebui să fie de 5-7 cm: aceasta este o grosime favorabilă pentru înrădăcinarea de către alge.

Accesorii artificiale sunt la discreția dumneavoastră. Cu ajutorul său, acvariul poate fi decorat și poate crea o lume subacvatică unică..

Trăiește lumea acvariului tău

Pentru începători, ar trebui să începeți cu pești de acvariu cu întreținere redusă și vegetație. Începătorii dintre pești sunt sfătuiți să aleagă frumos și luminos, dar ușor de îngrijit:

 • molii;
 • spadasini;
 • mycilia;
 • gupia.

Acvariul panoramic este foarte frumosMai mulți somn ar trebui să fie atașați la ele. Vor dilua compania și, în același timp, vor fi curățatorii mediului lor.. Nu uitați de plante. Începeți cu cele mai ușoare: vallisneria, criptocarina, rațul, mușchii.

Acestea sunt, putem spune, toate punctele importante pentru echiparea acvariului în sine. Rămâne doar să îl rulați.

Cum să porniți corect acvariul

Nu credeți că puteți cumpăra, veni acasă și face frumusețe într-o singură zi. Ai nevoie de o lungă perioadă de timp. După ce am ales tot ce aveți nevoie, despre care am vorbit mai devreme, trecem la instalare.

Primul pas este acoperirea solului și a pepinierii sale. Instalarea decorului artificial după bunul plac. Instalare sisteme de încălzire a apei, filtru, lumină de fundal. Toate aceste lucruri se pot face într-o singură zi. Al doilea pas este să-l umpleți cu apă. Și ultimul este pornirea filtrului și a încălzitorului de apă - sisteme pentru menținerea mediului corect al rezervorului.

După efectuarea acestor manipulări, trebuie să așteptați aproximativ o săptămână. Există o adaptare și evaporare a clorului din apă. Tot în acest moment, puteți utiliza anumite adaptoare, dar în acest sens trebuie consultat cu atenție cu acvaristul. După 7 zile, cei mai stabili locuitori pot fi lansați. În special, Apuliarium este lansat mai întâi. Împreună cu ei trimit melci și creveți, tritoni, broaște.

Mini acvarii acasă în competițieȘi abia din a doua săptămână începe lansarea altor pești de acvariu. Nu deodată. De asemenea, propus începeți cu tipuri ieftine. Sunt mai puțin capricioși. Prin urmare, este mai bine pentru un începător să facă o alegere pe ele. În decurs de o lună, este posibil să observăm apă tulbure, care va dispărea în timp. Apa ar trebui să devină transparentă.

Acesta este de fapt sfârșitul primei etape. În continuare, este vorba despre îngrijirea neîntreruptă a acvariului cu toți locuitorii săi..

Păstrarea acvariului în casă: reguli de îngrijire

Acum să vorbim despre cum să aibă grijă de sistemul acvariului și de locuitorii săi..

Secretele unei hrăniri adecvate pentru peștii de acvariu

Începem să ne hrănim cu măsură. Vă rugăm să rețineți că peștii se adaptează. Nu ar trebui să le supraalimentați, așa că hrăniți-le o dată pe zi. Trebuie administrat în cantitatea necesară pentru a mânca instantaneu. este el nu ar trebui să se stabilească în partea de jos, în acest caz, acest lucru indică excesul său. Hrana în exces se instalează la fund și provoacă supurație, dezvoltarea ciupercilor și bacteriilor. Din aceasta, peștii încep să doară și, ca urmare, mor. Singurele excepții sunt somnul, care se hrănesc cu furaje care s-au așezat de fapt până la fund..

Mai târziu, după adaptarea completă, hrana este dată mai des. Depinde de tipul de pește și de mâncarea în sine. Pentru prevenire, merită să organizați o zi de descărcare o dată pe săptămână..

Îngrijirea acvariului

Principalele condiții pentru un acvariu care funcționează bine și aspectul său atractiv impecabil sunt îngrijirea și curățarea.. Menținerea temperaturii corecte. De fapt, un regim incorect și instabil de temperatură duce adesea la o boală a peștilor.

Ce este hobby-ul în acvariu: sfaturi pentru începătoriÎnlocuirea la timp a filtrelor și curățarea solului, îngrijirea algelor este, de asemenea, una dintre regulile de bază pentru crearea unui mediu favorabil și sănătos pentru pești..

Filtrul se curăță numai în apa din acvariu. Curățarea sub apă curentă este exclusă. Acest lucru poate deranja echilibrul mediului acvatic.

Un detaliu foarte important, de care nu puteți face fără îngrijire, este înlocuirea apei. Prima dată când apa este schimbată nu mai devreme de după câteva luni după începerea acvariului. Apa trebuie schimbată parțial. Adică, de fiecare dată înlocuirea sa parțială, și nu complet la un moment dat.

Alegerea peștelui potrivit

Toți peștii sunt individuali. Fiecare are anumite caracteristici. Unii sunt calmi, alții sunt prea activi (chiar agresivi). La alegerea unei companii pentru un acvariu, consultați specialiștii și aflați informațiile necesare.

Există o serie de factori care afectează viața peștilor, inclusiv compatibilitatea / incompatibilitatea diferitelor sale specii. Așadar, nu ezitați să întrebați toate aceste lucruri pentru a nu face rău.

Când introduceți un pește nou, faceți-l treptat și corect. Peștii nu trebuie eliberați imediat în acvariu. A începe pune-l acolo în pungă, care a fost adus din magazin. Apoi coborâți-l mai jos, astfel încât apa din acvariu să pătrundă în el. Doar după o astfel de cunoaștere treptată, eliberați-o într-un mediu nou..

Sfaturi pentru alegerea unui acvariu pentru începătoriPutem spune că peștii scumpi necesită întotdeauna mai multă atenție. Prin urmare, fiți pregătiți pentru îngrijirea excesivă a peștilor rafinați..

Este o idee bună pentru un proprietar de acvariu să obțină un consultant bun care să aibă grijă în mod corespunzător de pești în general. Prietenia cu el va fi utilă în viitor pentru a vă îmbunătăți propria afacere în acvariu.

Calitatea apei

Acordați o atenție deosebită calității apei. Apa este foarte importantă pentru pești. Pe lângă faptul că ar trebui schimbat și curățat, aveți grijă și la compoziția sa. Toți peștii, fără excepție, sunt foarte sensibili la chimie. prin urmare compoziție chimică dezechilibrată apa poate duce la consecințe negative. Ține-l sub control. Există tehnici speciale pentru aceasta. Reactivi de testare. Cu ajutorul lor, este ușor să se determine conformitatea apei cu standardele.

Luați apă din acvariu într-un recipient uscat (sticlă, eprubetă) și introduceți indicatorul în el. După cinci minute, rezultatul este gata.

În cazul abaterilor, trebuie luate măsuri pentru normalizarea acesteia. Acest test este recomandat la punerea în funcțiune a acvariului pentru prima dată și ar trebui făcut periodic în viitor..

Beneficiile acvariului acasă

Ce plante să plantezi într-un acvariuLa fel ca orice altă afacere, întreținerea unui acvariu necesită scrupulositate, atenție sporită și efort excesiv la început. Procesul poate părea prea complicat Pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, nu treceți la concluzii. Aceasta este prima impresie. În viitor, o persoană se implică și devine ca un hobby.

Dar nu începe această afacere dacă nu îți place. Nu va funcționa pentru dvs. sau pentru peștii dvs. De asemenea, ei simt și iubesc pacea..

Pentru adevărații cunoscători și fanii lumii subacvatice de acasă, se pot remarca avantajele sale speciale:

 1. grija măsurată pentru el este echivalată cu procesul creativ. Îl faci cel mai bun de fiecare dată, iar un acvariu colorat și decorat este rezultatul eforturilor tale;
 2. în plus, are un efect pozitiv asupra sănătății umane. Îngrijirea și observarea peștilor îmbunătățește sistemul circulator și nervos;
 3. un acvariu într-o casă cu copii este deosebit de util. Aceasta este o modalitate excelentă pentru cei mici de a se obișnui cu disciplina și responsabilitatea. A avea grijă de peștele tău dezvoltă un sentiment de bunătate și dragoste în ei..

Prin urmare, prezența unui astfel de miracol în casă are argumente convingătoare. Principalul lucru este să nu vă fie frică și să nu renunțați. Clar urmează instrucțiunile și recomandări. Și foarte curând, de la un începător, veți deveni un proprietar încrezător al unei lumi subacvatice chic, care va încânta ochii și va aduce plăcere estetică.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Acvariu acasă pentru începători, îngrijirea adecvată a peștilor din el