Vierme de mare nereis. Descrierea speciei

Viermi de mare-locuitori ai măriiLocuitorii subacvatici au o natură foarte uimitoare. Sub coloana de apă, creaturi cu adevărat frumoase și neobișnuite sunt ascunse ochilor omului. Locuitorii neobișnuiți subacvatici includ viermele mării. Există multe specii de viermi marini în natură. Acestea sunt organisme vii de lungime scurtă, cu o structură a corpului asemănătoare cu viermii..

Descriere

De tipuri viermii sunt împărțiți:

  1. Thornheads.
  2. Polichete.
  3. Inelat.
  4. Apartament.
  5. Volosatikov.

Cel mai faimos este considerat nereis, care aparține speciilor polichete de viermi. Această specie are o structură serpentină a corpului, există un cap, corpul însuși, un lob anal și membre. Există două perechi de ochi pe cap, există tentacule care funcționează ca degete. Membrele viermelui sunt încoronate cu peri, tocmai pentru aceasta viermele și-a primit numele. Părul servește ca picioare pentru animalul nevertebrat, cu ajutorul lor animalul este capabil să dezvolte o viteză bună.

Descriere NereisCorpul unui reprezentant al acestei specii de nevertebrate are inele sau metamerism absolut identic ca dimensiune. Nereida are un cadru muscular bine dezvoltat, este capabilă să se ascundă cu ușurință sub pământ în caz de pericol iminent.

Această nevertebrată are o lungime mică, nu depășește 3-4 cm. Cu toate acestea, o specie specială de vierme polichet trăiește în Japonia - nereusul verde, atingând 80-90 cm în lungime.

În ciuda sa origine, nereis este foarte frumoasă. Practic, maro predomină în culoarea viermelui, dar uneori Nereis poate străluci cu culori albastre, verzi și roșii..

Pentru oameni, nereisul nu este periculos, nici măcar o mușcătură nu este fatală. Nereis nu percepe o persoană ca hrană.

Alimente

Viermele marin Nereis este considerat o nevertebrată omnivoră. El este capabil să consume alge marine, dar este preferată carnea. Nereis mănâncă:

  • Consumul de crustaceecrustacee;
  • nevertebrate mici;
  • reziduuri organice;

Viermele nereis este înzestrat în mod natural cu ascuțit și dinți puternici, dar el este incapabil să provoace vreun rău peștilor. Invertebratul culege resturi alimentare de la prădătorii mari care cad pe fundul mării. Nu este neobișnuit ca viermii marini să dezgroape fundul mării subterane pentru a absorbi nămolul, ceea ce ajută la îmbunătățirea sănătății nevertebratelor. În limbă sunt conținuți compuși organici utili pentru nereis.

Habitat

Viermii marini sunt prada ei înșiși. Un număr mare de reclame peşte, crustaceii consumă nerei. Motivul este că aceste nevertebrate au un conținut ridicat de calorii; după ce au mâncat nereis, peștele nu simte foamea mult timp..

Această specie trăiește pe fundul mării, în vizuini pe care le sapă Nereis. De dragul asigurării hranei pentru specii valoroase de pești, de exemplu, sturionul, omul a încercat artificial să reproducă viermi de mare. Din Marea Azov, Nereis-ul a fost livrat în Marea Caspică în frigidere special echipate. Nevertebratele au prins rădăcini bine, acum în Marea Caspică numărul de Nereis a depășit zeci de tone. Sturionul a trecut complet la aceste nevertebrate, se hrănește în principal cu ele.

Acest tip de nevertebrat este considerat a fi ordonatorii fundului mării. În grupuri uriașe de nevertebrate se adună lângă cadavrele vieții marine și mănâncă carouri, protejând astfel restul locuitorilor subacvatici de otrăvirea cadavrelor.

Caracteristici de acest tip

La fel ca orice creatură vie, nerei au propriile lor limbă comunicare. Undele sonore și vibrațiile sunt neobișnuite pentru aceste nevertebrate, ele comunicând prin eliberarea de feromoni speciali. Glandele cutanate ale acestor reprezentanți ai lumii subacvatice pot secreta substanțe chimice, cu ajutorul cărora există un schimb de „informații” în.

Glandele cutanateFeromonii secretați de reprezentanții acestei specii transmit pe deplin informațiile necesare. În timpul sezonului de împerechere, nevertebratul secretă un feromon, care este responsabil de atragerea sexului opus. Cu un pericol iminent, nereis eliberează un feromon care emană un miros neplăcut. Acest feromon este conceput pentru a speria inamicii. Viermii sunt capabili să-și avertizeze rudele despre pericol cu ​​ajutorul feromonilor, animalele avertizate au timp să se ascundă.

Un organ tactil special este responsabil pentru administrarea feromonilor. Este vital, dacă din anumite motive acest organ încetează să funcționeze, atunci nevertebratul va muri în curând, deoarece nu va avea timp să se ascundă de pericolul iminent.

Reproducere

Acești reprezentanți ai lumii subacvatice sunt capabili Schimbare apariție înainte de începerea sezonului de împerechere. Ochii nevertebratului se extind, lentilele devin mai expresive. Părul este înlocuit cu perii de înot, cei noi, mai largi și mai puternici cresc rapid. Segmentele devin mai largi, se adaugă inele noi. Viermele de mare începe să înoate mai mult, mănâncă în principal plancton.

Doar în sezonul de împerechere sunt reprezentanți ai acestei specii creştere de la fund până la straturile superioare de apă. Începe căutarea unui partener, masculii fiind considerați cei mai activi. Femelele secretă doar feromoni speciali, masculii urmează urmele și aleg o pereche potrivită. Acest tip este inerent unui astfel de fenomen ca dansul de împerechere. Femelele o efectuează la suprafața apei, bărbații circulând în jurul femelelor dansatoare. În timpul sezonului de împerechere, un număr imens de Nereis pier, deoarece sunt la îndemâna multor păsări, pești și alți prădători..

Reprezentanții acestei specii sunt capabili să producă descendenți o singură dată în întreaga lor viață. După nașterea puietului, părinții mor.

Nereis sunt capabili multiplica odată cu creșterea temperaturii apei, reproducerea depinde și de fazele lunii. În lumina lunii saturate, un număr imens de reprezentanți ai acestei specii se ridică la suprafața apei. Masculul, după ce a ales femela, trece la fertilizare.

Tricofori, pui de nereis, ies din ouă fertilizate. De la naștere, ei sunt capabili să-și obțină propria hrană și să se miște liber. Minorii se stabilesc în partea de jos, sapă găuri pentru ei înșiși și ciclul de viață începe din nou.

La anumite specii de nerei, larvele ies direct din ouă. Acest lucru ajută la păstrarea populației de acest tip de viermi, dintre care mulți devin prada prădătorilor subacvatici..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vierme de mare nereis. Descrierea speciei