Habitat, descriere și obiceiuri ale peștilor brigitte acasă

Brigitte Rasbora FishBrigitte Rasbora Fish

foarte popular. Chiar și acvaristii începători îi pot crește. Nu este dificil să ai grijă de ei și se înțeleg împreună cu mulți alți locuitori ai acvariului. Acest articol va vorbi despre acest tip de pește și despre păstrarea lor acasă..

Habitat

Rasbora trăiește în apele Indoneziei și în partea de sud-vest a insulei Borneo. Preferă să înoate în apă neagră, pâraie și râuri care alimentează zona pădurii mlăștinoase. Apa se numește neagră din cauza frunzelor degradate, crenguțe care o vopsesc în culori închise. Această apă este moale și foarte acidă. Iazurile sunt slab iluminate, deoarece sunt dens înconjurate de copaci care blochează soarele.

În plus față de peștii Brigitte rassbora, peștii școlari includ și: barbele, disc, scalar, pește zebră rerio, spini, tetra, minor, luptă clovn (makrakanta), coridorul somnului și piranha cu diamante.
Brigitte Rasbora Fish

Descriere și aspect

Acești pești sunt mici, la îndemână 13-22 mm lungime. Această specie este considerată cea mai mică din întreaga familie de crap. Corpul lor este colorat portocaliu-roșiatic. Crescând, peștele devine și mai pitoresc. Masculii au o nuanță mai bogată decât femelele. Au aripioare roșii cu țevi negre, în timp ce femelele au aripioare roz sau portocalii. Masculul dominant are o culoare mai strălucitoare, în timp ce în altele este ușor mai palid. El dobândește astfel de diferențe în cursul anului. Toți reprezentanții acestei specii au o bandă continuă negru-verde de-a lungul liniei laterale.

Știați? Datorită dimensiunii sale în miniatură, acest pește este numit și „țânțar” strălucitor.
Rasbora Brigitte Fish

Conținut de acasă

Asasinatele lui Brigitte sunt complet modest în conținut. Chiar și un copil le poate face. Dar trebuie totuși să cunoașteți câteva reguli simple pentru îngrijire..

Mulți alți pești pot fi păstrați într-un acvariu: ciclide, luptă clovn (makrakanta), piranha cu diamante, somn plecostomus, wrasse maori, pește ac, galben labidocrom, arapaima, chirurg pește, arowana, tetra, pește leu (pește zebră), macrognathus ocelat (anghilă de acvariu) și GloFish.

Cerințe pentru acvariu

Peștii de acvariu în cauză sunt mici, prin urmare, pentru o turmă de astfel de indivizi este necesar un acvariu cu un volum de cel puțin 40 de litri. În condiții naturale, rasbora înoată în corpuri de apă unde există puține plante și puțină lumină. Dar puteți planta mai multe alge în acvariu, care va servi drept adăpost pentru pești. Este recomandat să așezați mușchi, plante cu frunze mici, nuferi plutitori în "locuință" - astfel încât peștii să fie confortabili și confortabili.Acvariu

Filtrul poate fi selectat atât externe, cât și interne. Principalul lucru este că nu produce un curent puternic, deoarece rasbora provine din ape lente. Peștii nu sapă în pământ, deci poate fi orice. Este recomandabil să puneți nisip fin și frunziș uscat pe fund - o astfel de atmosferă va fi aproape de condițiile naturale de habitat. Frunzele contribuie, de asemenea, la catifelarea apei și secretă taninuri, care protejează peștii de dezvoltarea bolilor de piele. De asemenea, în frunze apar colonii de bacterii, care sunt consumate de puii rasbora..

Un filtru selectat corect vă permite să creați ecosistemul potrivit. afla cum se alege un filtru pentru un acvariu.

Iluminat în „casă” este de dorit să obțineți o luminozitate diferită. Ar trebui să existe zone cu lumină puternică și zone umbrite. Temperatura confortabilă a apei pentru pești este de 23 ... 25 ° С. Aciditatea sa trebuie să fie egală cu 4,0-7,0, iar duritatea - 4-7 °.Brigitte Rasbora Fish

Pentru ca toată frumusețea culorii naturale a peștilor să se manifeste pe deplin, citiți cum se instalează o lampă într-un acvariu.

Îngrijire și igienă

Păstrarea locuitorilor acvariului în cauză nu este dificilă. Este necesar să se monitorizeze constant temperatura, parametrii de duritate și aciditatea apei. Pentru a face apa moale, adăugați decoct de turbă sau aditivi specializați în apă neagră, frunze uscate de stejar. Se recomandă schimbarea frunzelor o dată la 14 zile. De asemenea, în fiecare săptămână trebuie înlocuit nu mai puțin de 30% din volumul de apă.

Important! Peștii sunt prea sensibili la modificările compoziției chimice a apei, deci ar trebui să fie lansați doar într-un mediu pregătit biologic..
Rasbora Brigitte Fish

Hrănire

În condiții naturale, rasbora lui Brigitte mănâncă zooplancton, insecte mici și viermi. În captivitate, pot fi hrăniți atât vii, cât și înghețați, alternând între ei. Mâncarea uscată conține vitamine care contribuie la culoarea strălucitoare. De asemenea, se recomandă administrarea de dafnii, creveți de saramură, tubule, viermi de sânge.

Acvaristul serios care caută să crească pești sănătoși și pe deplin dezvoltat le poate da gammarus, papuc de infuzorie, Ciclop, rotifere și dafnie.

Zooplanctonul

Compatibilitate

Brigittes se înțelege foarte bine cu creveți, cum ar fi cristale roșii, creveți de cireșe, babaults. Peștii mici, precum neonii, cardinali, vor deveni buni vecini pentru rasbora. De asemenea, somnul cu lanț se înțelege bine cu ei, deoarece mănâncă plante și nu vor dăuna peștilor. În acvariu la „țânțari” strălucitori puteți planta ancistrus, ototsinklyus.

Important! Atunci când alegeți mâncarea, luați în considerare dimensiunea peștelui. Piesele trebuie să fie prea mici, altfel nu le va putea înghiți..
Cel mai important lucru este că vecinii micilor locuitori din acvariu devin pești pașnici și calmi, indiferent de mărimea lor. Dacă există persoane agresive mari în apropiere, atunci copiii vor trebui să se ascundă constant în adăposturi..Cristale roșii de creveți

Comportament și stil de viață

Stilul de viață al peștilor în cauză este școlarizarea, deci ar trebui să fie cel puțin 10 dintre ei în acvariu. Dacă sunt mai puțini, se vor simți nesiguri și se vor teme de toate..

Tantarii stralucitori sunt foarte agili si au un comportament unic. Pești adulți aproape întotdeauna plutesc deasupra. Bărbatul dominant controlează aproximativ 25% din întreg teritoriul. El își protejează agresiv bunurile de încercările altor pești. Are grijă de femele luptându-se cu alți bărbați. Dominantul devine capul spre capul sau coada adversarului și „biciuiește” înotătoarele și corpul spre el. În acest moment, culoarea lui devine și mai strălucitoare. În astfel de „bătălii” peștii nu își provoacă vătămări reciproce.

afla care este temperatura apei în acvariu.
Brigitte Rasbora Fish

Reproducerea și reproducerea

Chiar și acvaristii începători pot crește pești mici strălucitori. Maturarea masculilor are loc la 8-10 luni, iar la femele puțin mai devreme. Pentru o reproducere reușită, este necesar să alegeți o pereche de producători sau un mascul și mai multe femele. Cu 7-14 zile înainte de reproducerea planificată, femelele trebuie îndepărtate de la masculi. Pentru o pereche parentală, este suficientă o cutie de reproducere cu un volum mai mare de 5 litri. Pentru reproducerea grupului, aveți nevoie de un acvariu de la 40 de litri. Pe partea de jos trebuie plasată o plasă separată. Pentru o reproducere reușită, temperatura apei în spațiile de reproducere trebuie să fie de 27 ... 28 ° С, duritate - 4-7 °, aciditate - 6,5.

După ce femela „aruncă” ouăle gălbui-transparente, masculul le fertilizează. Producătorii pot fi scoși din spațiul de reproducere. După 24 de ore prăjiți din ouă. După 5 zile, puteți începe să le hrăniți. Având în vedere dimensiunea lor mică, cel mai bine este să adăugați mușchi javanez în acvariu și să rulați praf viu. Până când bebelușii vor crește, își pot găsi propria hrană, de exemplu, microorganisme cu detritus și alte alimente. Când puii cresc puțin, ar trebui să fie hrăniți cu ciliate, rotifere. După 30 de zile, bebelușii vor avea o bandă caracteristică pe corp..Brigitte Rasbora Fish

Știați? Somnul este cel mai mare pește de apă dulce. Somnul capturat de pescarii ruși din secolul al XIX-lea avea o greutate de 336 kg. Până când acest record este doborât.

Sănătate și boli

Raising Brigitte - pește foarte rezistent. Atunci când sunt păstrați în condiții adecvate, nu au probleme de sănătate. Speranța de viață în condițiile potrivite este de aproximativ 4 ani.Rasbora Brigitte Fish

Bolile pot apărea din cauza traumei sau după „comunicarea” cu o persoană deja infectată. De asemenea, un acvariu prea murdar, hrană slabă etc. pot deveni cauza bolilor. „Tânțarii” luminoși pot fi expuși infecțiilor prin perfuzie. Peștii sunt indiferenți la o creștere treptată a salinității până la 4-5%. Acei indivizi bolnavi pot suferi de aripioare excizate, distrofie și scolioză..

Odată cu crearea unor condiții de viață și confort optime, separarea lui Brigitte după 12 luni, puteți obține descendenți minunați. Acești „țânțari” strălucitori sunt foarte interesanți de vizionat. Principalul lucru este să urmați regulile de îngrijire pentru ei și apoi pentru ei vă va încânta cu comportamentul lor unic de câțiva ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Habitat, descriere și obiceiuri ale peștilor brigitte acasă