Ce este amintirea unui pește, experimente și fapte

Ce este amintirea unui pește, experimente și fapte

În acest articol, voi considera un astfel de fenomen ca memoria la pești. Vă voi spune dacă există, ce se întâmplă și, de asemenea, despre mai multe experimente legate de memorarea locurilor și obiectelor din pești, cât de multe informații puteți memora.

Memorie ca un pește

Mulți au auzit zicala - amintire ca un pește de la oameni care sunt încrezători că primii sunt capabili să-și amintească ceva doar trei secunde. Acest mit a prins rădăcini deosebit de bine în raport cu acvariul, de aur.

Pe parcursul mai multor experimente, oamenii de știință au respins această zicală..
Oamenii de știință explică faptul că peștii gândesc în imagini
Oamenii de știință explică faptul că peștii gândesc în imagini

Memorie în pește

Memoria este un instrument important care ajută scafandrii să supraviețuiască într-un mediu în schimbare. Prin urmare, este fără îndoială prezent la pești. Biologii spun că toți reprezentanții acestei specii de animale au atât memorie pe termen scurt, cât și pe termen lung. Puteți verifica informațiile din propria experiență..

Trebuie doar să aveți animale de companie plutitoare acasă. Proprietarii unor astfel de animale de companie se asigură că își amintesc timpul de hrănire și îl așteaptă la fel ca pisicile și câinii..

Mai mult, peștii își amintesc de persoana care le dă mâncare, precum și de toți membrii familiei care locuiesc în casă..

Reacția lor față de străini este complet diferită..

Explicarea conceptului

După ce au studiat comportamentul crapului, oamenii de știință au descoperit că își amintesc de prietenii lor. Își petrec tot timpul într-un singur grup. De-a lungul rezervorului, se deplasează de-a lungul aceluiași traseu. Acest lucru confirmă faptul că peștii au memorie și o folosesc activ în viața de zi cu zi. În fiecare dintre cercurile sale se află cel mai vechi și mai mare pește.

Oamenii de știință sugerează că, într-un fel, tinerii își împărtășesc experiența. De exemplu, cum să distingi mâncarea de momeală, cum să nu te prinzi în plasele și dinții unui prădător. La urma urmei, a reușit să trăiască atâția ani și să nu fie prinsă și mâncată.

Dacă prindeți un pește și apoi îl eliberați, acesta va reveni cu siguranță la familia sa..

Rivermenii își amintesc locurile pentru hrănire și iernare. La urma urmei, ei își petrec iarna în același loc mulți ani. Fără amintire, nu ar fi putut supraviețui. De exemplu, cum trăiește un biban într-o turmă. Nu ar face asta dacă nu și-ar aminti cumva camarazii ei..

Perioada de valabilitate a amintirilor depinde de importanța lor
Perioada de valabilitate a amintirilor depinde de importanța lor

Experiment australian

Acest experiment a fost realizat de studentul Rorau Stokes.

Tânărul a decis să infirme zicala despre lipsa de memorie la pești.

Pentru a face acest lucru, a lansat un far special în acvariu cu pești cu 13 secunde înainte de începerea hrănirii. El a semnalat hrănirea iminentă.

Tânărul a coborât nota în diferite locuri timp de trei săptămâni. În primele câteva zile, s-au adunat lângă far timp de 60 de secunde. La sfârșitul experimentului, acest timp a fost redus la 5 secunde. După aceea, i-a hrănit șase zile fără far. Și când tânărul a coborât din nou semnul în apă, flămânzii s-au adunat lângă ea timp de 4,5 secunde.

Peștii își pot aminti multe, începând cu manipulările care însoțesc hrănirea
Peștii își pot aminti multe, începând cu manipulările care însoțesc hrănirea

Ciclide canadiene

În acest experiment, biologii au vrut să testeze dacă peștii își amintesc anumite locuri. Mai multe ciclide au fost hrăniți doar într-un singur loc timp de 3 zile. S-a observat că înoată mai aproape de zona de hrănire..

Apoi, ciclidele au fost plasate într-un alt acvariu timp de 12 zile, care era mai mare decât precedentul și nu semăna cu structura acestuia. După acest timp, au fost înapoiați în acvariul lor original. Oamenii de știință au observat că, chiar și după 12 zile, peștele a petrecut aproape întreaga zi în zona de hrănire..

Experimentul a arătat că peștii sunt capabili să memoreze. Și semnificativ mai mult de 3 secunde.
La pești, atât memoria pe termen lung, cât și cea scurtă sunt bine dezvoltate.
La pești, atât memoria pe termen lung, cât și cea scurtă sunt bine dezvoltate.

Ce anume se amintește

Acești locuitori subacvatici sunt capabili să păstreze în memorie tot ceea ce îi ajută să supraviețuiască:

  • Locuri de hrănire.
  • Puncte de noapte și de iarnă.
  • Năluci de pescuit.
  • Locuri periculoase.
  • Prietenii și prădătorii tăi.

Toate acestea formează experiența în pești, datorită căreia pot trăi sub apă mulți ani fără să cadă într-un cârlig sau într-o plasă..

Cei care trăiesc în acvariu sunt, de asemenea, capabili să-și amintească câteva lucruri:

  • Timp de hrănire.
  • Susținătorul tău.
  • Oamenii care locuiesc în casă.
  • Vecinii tăi din acvariu.
Se poate concluziona că memoria este fără îndoială prezentă la pești..

Ea este cea care ajută la supraviețuirea în mediul natural. Peștii își pot aminti unele informații de-a lungul vieții. Exact ca un om, doar într-un volum mult mai mic.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce este amintirea unui pește, experimente și fapte