Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea preparatului verde de malachit pentru un acvariu

Verde de malachit pentru acvariu

În acest articol, voi arunca o privire la un dezinfectant pentru acvariu numit verde de malachit. Voi face o descriere generală a medicamentului, proprietățile acestuia, metoda de aplicare și dozajul pentru anumite tipuri de recipiente.

Pentru a ucide bacteriile din apa din acvariu, iubitorii de pești ornamentali folosesc multe mijloace. Unul dintre acestea este verde de malachit. Acesta este numele dat unui balsam sintetic de culoare pentru purificarea apei din acvariu. Previne dezvoltarea bacteriilor patogene din ea..

Descrierea generală a preparatului verde de malachit

Medicamentul este un cristal verde toxic cu un luciu metalic, care se dizolvă bine în apă.

Se folosește pentru combaterea celor mai simpli paraziți: Trichodiniosis, Ichthyophthyrioosis, Chilodonellosis și altele. Înainte de utilizare, trebuie să citiți compoziția, metoda de aplicare a produsului și doza.

Compoziția medicamentului

Acesta este un produs sanitar artificial care este prezentat sub forma unui lichid verde închis - de unde și numele medicamentului.

Forma de eliberare: flacon, 50 ml. 1 ml de orice balsam de acvariu conține 10 ml de verde de malachit.

Acest medicament este utilizat de proprietarii de pești de acvariu pentru a îmbunătăți mediul biologic din rezervor și ca profilaxie împotriva dezvoltării microorganismelor patogene în apă. Medicamentul îndepărtează paraziții din apa acvariului și solzii peștilor.

Acvariul trebuie igienizat dacă există doar aceste tipuri de pești:

Dacă recipientul este locuit de pești fără solzi, prăjiți sau animale tinere, cea mai bună soluție ar fi selectarea unui alt dezinfectant sau reducerea concentrației medicamentului în soluție de mai mult de două ori.
Acest medicament este utilizat de proprietarii de pești de acvariu pentru a îmbunătăți situația biologică din rezervor.
Acest medicament este utilizat de proprietarii de pești de acvariu pentru a îmbunătăți situația biologică din rezervor.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Există câteva diferențe minore în procesul de igienizare în acvariile casnice și comunitare..

Există două moduri de utilizare a balsamului:

  • În acvariu;
  • Într-un recipient separat.

Medicamentul eliberează peștii de acvariu de următoarele boli:

  • Putregaiul. Boala distruge aripioarele peștilor, provocând scurtarea și ulcerarea. În caz de tratament prematur, animalul moare. Bacteriile pot pătrunde în acvariu cu apă sau sol;
  • Ichthyophthyrioosis. Corpul peștelui este acoperit cu boabe albușoase, asemănătoare grișului. De aici și un alt nume pentru boală - „griș”. Peștii infectați se freacă constant de sol sau de peisaj.

Într-un recipient separat

Durata totală a procesului de tratare sau prevenire a apei este de cel puțin patru zile.

În prima și a doua zi, este necesar să se facă o soluție dezinfectantă într-o concentrație minimă. Proporțiile sunt de 0,5 ml verde de malachit la 1000 ml de apă proaspătă așezată. În următoarele două zile - 0,7 ml pentru același volum de lichid.

Temperatura soluției pentru igienizarea acvariului și a peștilor ar trebui să fie de aproximativ 23-25 ​​de grade peste zero. Apa trebuie să fie acidă. În caz contrar, medicamentul își pierde proprietățile dezinfectante. Peștele trebuie ținut în soluție timp de cel puțin 4-5 ore.

Atunci când efectuați procedura de dezinfecție, este necesar de fiecare dată să utilizați o nouă soluție de verde de malachit.

Atunci când efectuați procedura de dezinfecție, este necesar de fiecare dată să utilizați o nouă soluție de verde de malachit
Atunci când efectuați procedura de dezinfecție, este necesar să folosiți de fiecare dată o nouă soluție de verde de malachit

În acvariul general

Pentru a dezinfecta recipientele obișnuite, la soluție se adaugă sulfat de cupru. Pentru fiecare 5 litri de apă - 1 ml verde de malachit și 1 picătură de sulfat de cupru. Amestecul de medicamente trebuie insistat într-un pahar și apoi turnat, împărțind în trei părți.

Se recomandă adăugarea agentului în doze mici la fiecare 30 de minute..

Pentru ca medicamentul să se dizolve bine în apă, în timpul tratamentului este necesar să se includă aerarea în acvariu..

Cursul de salubrizare într-un recipient mare ar trebui să aibă loc la o temperatură de cel puțin 28 de grade. Durata totală este de 4 săptămâni. Dezinfectarea trebuie făcută la fiecare șapte zile.

Trebuie amintit că medicamentul aparține coloranților persistenți. După aplicare, apa din acvariu își păstrează culoarea verzuie pentru o lungă perioadă de timp. Pentru curățare, trebuie să utilizați un filtru cu cărbune activ.

Contraindicații de utilizare

Nu au fost detectate reacții adverse la peștii infectați.

Principala cerință pentru dezinfectarea cu succes este respectarea strictă a instrucțiunilor de utilizare. Păstrați medicamentul într-un recipient închis într-un loc întunecat la temperatura camerei.

În unele cazuri, se poate forma un precipitat în produs. Puteți scăpa de el încălzind medicamentul și scuturându-l.
Asigurați-vă că urmați exact instrucțiunile din ambalaj.
Asigurați-vă că urmați exact instrucțiunile din ambalaj.

Verde de malachit este un dezinfectant eficient pentru apa din acvariu din bacterii patogene și microorganisme. Dar atunci când igienizați, trebuie să respectați cu strictețe instrucțiunile.

Trebuie amintit că acest medicament este un produs sintetic și, dacă este utilizat incorect, poate provoca daune semnificative locuitorilor acvariului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea preparatului verde de malachit pentru un acvariu