Reguli și nuanțe pentru păstrarea molii negre într-un acvariu acasă: cât de dificil este să ai grijă de pești

Mollies negruPeștii de acvariu au fost întotdeauna unul dintre cele mai iubite și populare animale de companie. Diferite tipuri de pești se potrivesc bine cu tot felul de interioare. Să aruncăm o privire la particularitățile păstrării și îngrijirii celor mai frumoși pești, molii..

Descrierea și fotografia peștilor

Există un număr imens de culori diferite de molii. Dar există trei tipuri principale de ele: sphenops, latipina, velifera. Fiecare dintre ele are caracteristici speciale.

Mollies sphenops, sau negru, este cea mai comună specie în rândul iubitorilor de pești de acvariu. Are un corp mic, mai gros pe laterale. Aripioarea caudală, ca toți ceilalți, este rotunjită și mică.

Capul molly este mic, cu ochi rotunjiți pronunțați. Gura pare ridicată. La femele, abdomenul lor rotund este destul de vizibil. Și masculii sunt dați printr-o aripă anală ascuțită.

Caracteristici ale vieții în sălbăticie

În natură, acești pești minunați trăiesc în apele Americii Centrale, din Columbia până în Mexic. Sunt unul dintre cei mai nepretențioși pești. Prin urmare, în natură trăiesc atât în ​​golfuri proaspete, cât și ușor sărate. Mai rar pot fi găsite pe coasta mării..Mollies

Vă sfătuim să citiți despre, cum să porniți acvariul pentru prima dată, de unde să începi un acvariu marin, ce sunt algele de acvariu și cum să le tratăm, și, care sunt cele mai bune plante pentru un acvariu.

Păstrarea în acvariu

Molii sunt considerați unul dintre cele mai nepretențioase animale de companie. Acești pești sunt destul de sociabili și neconflictuali. Trebuie doar să înțelegem că este necesar să se asigure animalului cel mai corect și mai natural climat din acvariu, deoarece cu lipsa de spațiu, peștii masculi pot fi agresivi.

Molii sunt pești de școală și, prin urmare, merită să obțineți câteva animale de companie sau mai multe simultan. Dacă doriți să aveți o mică turmă de molii, atunci ar trebui să furnizați mai multe femele decât bărbați.

Știați? Cel mai mic acvariu din lume are o lățime de 1,5 centimetri și o lungime de 3 centimetri. Are chiar și doi pești și plante..
Mollies

Cerințe și dimensiuni

Molii negri sunt creaturi foarte active și mobile. Le place să înoate în turme. Pentru a asigura confortul animalelor de companie, este mai bine să achiziționați un acvariu dreptunghiular, nu puteți foarte adânc.

Mărimea acvariului trebuie aleasă în funcție de ce fel de molly doriți să aveți. Mai exact, sfenopii nu necesită mult spațiu. Un acvariu de 10 litri per individ va fi suficient pentru ei..

Apă optimă

Molii negri iubesc foarte mult apa caldă. Temperatura optimă a apei va fi de la 25 la 27 ° C. Duritatea apei poate varia de la 10 la 25 de grade. De asemenea, o caracteristică a acestui tip de pește este că pot trăi și se pot simți minunat atât în ​​apă proaspătă, cât și în apă sărată..

Există specii care pot trăi în apă de mare foarte sărată. Prin urmare, pentru a asigura cel mai confortabil mediu, apa trebuie să fie ușor sărată. Proporția optimă ar fi de 1-3 lingurițe în 10 litri de apă.Mollies

Verificați vizualizările negru și prădător pește pentru acvariu.

Dacă doriți să creați un acvariu cu apă sărată, nu puteți face acest lucru cu sare de masă obișnuită. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați sare de mare specială sau să turnați apă de mare.

Când păstrați animalele de companie în acest fel, trebuie înțeles că speciile de pești de apă dulce nu vor supraviețui într-un acvariu sărat. Dar cu o concentrație scăzută de sare, multe specii de plante și pești pot trăi liniștiți..

Important! Un acvariu cu apă de mare sau concentrație mare de sare necesită o întreținere mult mai complexă.

Solul și plantele

Pentru molii negri, pietrișul grosier sau pietricele mici sunt un sol foarte bun. Dacă doriți ca peștii negri de acvariu să iasă în evidență, atunci este mai bine să folosiți pietre ușoare și o varietate de decor.MolliesMolly le place foarte mult desișurile dense de alge. Dar, datorită activității acestor pești, se recomandă amplasarea plantelor acvatice din partea laterală a peretelui posterior al acvariului. Pot exista multe alge și tipuri complet diferite..

Pentru început, este mai bine să cumpărați plante simple și nepretențioase, cum ar fi vallisneria, pinatul, elodea, riccia. Ele pot oferi perfect confort și protecție peștilor, precum și pot face acvariul confortabil. Un atribut integral este mușchi javanez, care ajută la menținerea acvariului curat.

Echipament optional

Molii negri sunt animale foarte termofile și iubitoare de lumină. În acvariu, este destul de important pentru ei să aibă multă lumină. Acești pești au nevoie de cel puțin 12 ore de zi însorită. Se recomandă ca peștii să fie expuși la lumina soarelui natural timp de cel puțin patru ore.

Iluminarea adecvată poate fi asigurată folosind lămpi speciale pe capacul acvariului și pe laterale. Un sistem de filtrare este, de asemenea, un atribut important pentru o casă de pește. Poate fi pur și simplu sub forma unui filtru sau cu un sistem de îmbogățire a aerului.Lampă de acvariuA doua opțiune este mai benefică și vă menține peștele sănătos și activ. La fel ca alți pești de acvariu, molii au nevoie de adăpost sub formă de case, lemn de plutire sau roci mari. Un astfel de adăpost o va ajuta să se refacă și să se odihnească pe deplin..

Important! Lipsa unei iluminări suficiente poate afecta procesul de reproducere a peștilor de acvariu. Bărbații devin sterili fără ore de zi adecvate.

Ce să hrănească peștii

În natură, molii negri se hrănesc mai ales cu alimente vegetale. Dar astăzi există o mare varietate de alimente utile pentru toate tipurile de pește. Molly, din fire, mănâncă de toate. Acvaristii experimentați recomandă hrănirea acestor pești cu un amestec de alimente pentru animale și plante..

Artemia poate fi folosită ca hrană pentru animale, dafnie, viermi de sânge, larve de țânțari, coroană. Ca hrană pentru legume, se folosesc frunze de salată, păpădie, varză și spanac. Înainte de a da o astfel de mâncare peștilor, ar trebui opărită cu apă clocotită. Acest lucru va ajuta la eliminarea substanțelor nocive..Mollies negruDe asemenea, puteți hrăni peștii cu o mâncare gata pregătită specială. Se vinde pe rafturile magazinelor pentru animale de companie sub formă de fulgi, granule sau un amestec cu curgere liberă. Există alimente similare pentru diferite tipuri de pești și, prin urmare, trebuie să acordați atenție cu siguranță acestui lucru și să alegeți alimente special pentru molii..

Vecinii și compatibilitatea molly negru

Vecinii pentru un molie negru trebuie selectați în funcție de mărimea locuitorilor. Nu se recomandă păstrarea peștilor cu aripioare luminoase, mari sau cozi cu ele. Este foarte probabil ca mai devreme sau mai târziu să atragă molii ca posibil aliment..

Nannakara, ciclozome, ancistrus și macracanthus sunt pești foarte activi.
Specii de pești calmi și neconflictuali se înțeleg bine cu molly. Vecinii mari vor fi somn, loaches, de orice fel coada sabiei, neonii, rodostrom, spini, gourami. Se recomandă ridicarea peștilor în mișcare și școlarizare ca vecini cu molele.
Știați? Există în lume tipuri speciale de pești, care au fost numiți respirație pulmonară. Au atât branhii, cât și plămâni. Datorită acestei structuri corporale, un animal poate trăi fără apă timp de până la două luni..
Mollies negru

Caracteristici de reproducere

Cea mai interesantă caracteristică a molii negri este că își pot schimba sexul la orice vârstă de-a lungul vieții. Unul dintre aspectele importante care asigură reproducerea normală a peștilor este ziua plină..

Ocazional, molii de pești de acvariu vivipari pot avea probleme de reproducere, care constau în nașterea descendenților complet morți. Într-o astfel de situație, este necesar să se acorde atenție condițiilor de detenție, temperatura apei, duritatea acesteia, saturația de oxigen și, de asemenea, să se analizeze nutriția animalelor de companie..

Probabil că veți fi interesat să citiți cum să alegeți filtru, autocolante de fundal și amorsare pentru acvariu, precum și modul de determinare duritatea apei și condiții optime de temperatură în acvariu.

Cum să îi spui unei femei dintr-un bărbat

Pentru a înțelege cum să distingeți o femeie de un bărbat, trebuie să cunoașteți principalele diferențe dintre ele. Dacă peștii molii sunt de aceeași vârstă, atunci femelele sunt adesea mari. Principala diferență este aceeași formă a înotătoarelor anale.Mascul și femelăLa masculi este mai ascuțită, iar la femelă este rotunjită, cu marginile netezite. De asemenea, diferențele externe pot fi atribuite faptului că fata are o burtă rotunjită destul de pronunțată, care este și mai umflată în timpul sarcinii.

Reproducerea molii negre

În timpul fertilizării, masculul folosește un organ special numit gonopodiu. Se agață de partener cu un cârlig special și îi transferă material seminal. Molii negri ajung la maturitate sexuală până la vârsta de un an. În condiții normale și corecte, femela poate produce descendenți lunar.

De obicei, perioada de gestație durează aproximativ 35 de zile. După aceea, femela dă naștere la peste cincizeci de pui. Mărimea și vârsta acestuia afectează, de asemenea, descendenții. Cu cât peștele este mai mare și mai mare, cu atât poate produce mai mulți copii..

Orice pește care așteaptă să fie completat începe să se schimbe în comportament. Începe să caute colțuri retrase, ascunzându-se constant. Extern, un pește însărcinat se poate distinge printr-un abdomen crescut și o pată pe el.Când creșteți molii într-un acvariu general, ar trebui să acordați o atenție deosebită purității apei și calității alimentelor. Se crede că molii nu își mănâncă prăjiturile. Cu toate acestea, cu lipsa de vitamine sau hrănirea rară, poate apărea acest eveniment neplăcut..

Puii se nasc destul de mari imediat. Cazurile de albinism sunt frecvente, dar până în anul peștele capătă de obicei o culoare normală. În primele două zile, puii sunt complet inactivi și stau la pândă în partea de jos.

Pentru ca tinerii să se dezvolte bine, trebuie să fie hrăniți cu o hrană echilibrată: se numește „praf viu”. Conține toate oligoelementele și aditivii necesari care vor asigura creșterea normală a peștilor. Principala grijă pentru prăjiturile molie este doar de a furniza apă curată și caldă.

Boli ale peștilor

Cel mai bun tratament pentru orice boală este prevenirea. Deoarece molii negri nu sunt pești prea pretențioși, au și puține boli. Principala cauză a oricărei boli este îngrijirea necorespunzătoare sau insuficientă.Mollies negruCea mai frecventă boală a moliei negre este răceala obișnuită. Peștii devin letargici, fără pofta de mâncare și înoată foarte aproape de suprafața apei. Tratamentul unui astfel de diagnostic este foarte simplu: merită să ridicați temperatura apei la un nivel acceptabil..

Obezitatea poate fi, de asemenea, o boală obișnuită. Aceasta este în întregime vina proprietarului, care a ales să hrănească animalele de companie numai cu alimente vii. Acest aliment are o valoare nutritivă prea mare și, în timp, duce peștele să se îngrașe, ceea ce îl face leneș și, de asemenea, reduce speranța de viață.

Ocazional, peștii pot avea ochi tulburi, branhii întunecate și comportament neliniștit - acestea sunt primele semne ale supraîncărcării cu oxigen. Motivul pentru acest lucru poate fi apa tulburată turnată în acvariu, care are mult aer în el..

Pentru a evita o astfel de problemă, ar trebui să monitorizați calitatea apei și să o saturați cu aer folosind un sistem special de aerare. Oricine a primit vreodată un pește știe cât de interesante și neobișnuite sunt..Mollies negruCineva le aprinde ca obiect de decorare a casei și cineva ca animale de companie. În orice caz, nu trebuie să uitați niciodată de îngrijirea corespunzătoare a animalelor de companie. Cu suficientă atenție, manevrare și hrănire bune, molii negri vă vor încânta mult timp..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Reguli și nuanțe pentru păstrarea molii negre într-un acvariu acasă: cât de dificil este să ai grijă de pești