Tratamentul peștilor cu antipar

Acvariul necesită îngrijire și răbdare. Proprietarii de acvarii trebuie adesea să facă față diferitelor boli ale locuitorilor lor. Pentru a nu le pierde, este important să începeți tratamentul la timp. Un bun remediu pentru combaterea bolilor este un preparat antipar pentru pești, care este ușor de utilizat conform instrucțiunilor..

Se vinde în sticle de 15, 20 și 25 ml. Are un miros puternic pronunțat de formalină. Antipar are un efect antiseptic, facilitând astfel vindecarea diferitelor leziuni superficiale. În plus, poate fi utilizat pentru combaterea paraziților, infecțiilor fungice și a altor boli infecțioase. Instrumentul previne reproducerea agenților patogeni și îi distruge.

Antipar este clasificat ca agent moderat periculos. Preparatul are o toxicitate redusă pentru pești. Cu respectarea strictă a instrucțiunilor, nu va afecta locuitorii acvariului. De asemenea, nu are niciun efect dăunător asupra plantelor, astfel încât acestea nu sunt scoase din acvariu în timpul tratamentului. Este important să respectați regulile de aplicare prescrise și dozarea corectă..

Indicații de utilizare

Antipar pentru peștii de acvariu este utilizat în tratamentul diferitelor boli, inclusiv saprolegnioză, trichodinioză, criptobioză, girodactiloză, oodiniumoză, boli osoase, ihtiofitirioză. De asemenea, este capabil să scape de putrezirea aripioarelor, dactilogiroza, criptocriza, chilodoneloza, apiozomoză. Este potrivit atât pentru pești de apă dulce, cât și de apă sărată. Principalul lucru este să începeți tratamentul la timp pentru a evita moartea tuturor locuitorilor acvariului..

Antipar poate fi, de asemenea, utilizat pentru a preveni aceste boli. Pentru peștii nou achiziționați, se recomandă rezistența la carantină folosind anti-abur. Dacă bănuiți apariția unei boli, trebuie să plantați pești bolnavi și să tratați. Cu o boală, peștii apar adesea letargici, cu diverse pete și putrezesc, dorința de a se freca de pietre și sol. Agățat într-un singur loc, întins pe fund, se poate observa și inhalarea lacomă a aerului lângă suprafața apei.

Instrucțiuni

Antipar pentru peștii de acvariu este utilizat pentru tratamentul extern. Modul de tratare corespunzătoare a peștilor cu acesta este scris în detaliu în instrucțiuni. Poate fi aplicat în mai multe moduri. În funcție de situație și de incidența peștilor, medicamentul este utilizat pentru băi scurte și lungi. Locuitorii acvariului pot fi tratați cu sau fără depunere într-un recipient separat..

Se recomandă vindecarea peștilor de apă dulce cu băi lungi. Acestea ar trebui făcute și pentru speciile sensibile la medicamente și transplanturi. În acest caz, produsul este de obicei adăugat direct în acvariu. Trebuie diluat în următoarea proporție: 1 ml de medicament la 50 de litri de apă. Cursul tratamentului poate dura de la cinci la zece zile până când simptomele bolii dispar..

Când adăugați soluția, se recomandă să opriți iluminatul și filtrele cu sorbanți. Cu toate acestea, atunci când se tratează oodinoza, iluminarea trebuie să fie intensă. Trebuie să hrăniți peștii nu mai devreme de două ore după adăugarea soluției. Dacă mâncarea rămâne în apă după hrănire, aceasta trebuie îndepărtată. După terminarea tratamentului, se face o schimbare a apei și se folosește un filtru pentru curățare.

Este mai bine ca peștii de mare să facă băi scurte. Pentru a face acest lucru, acestea sunt depozitate într-un container separat. Medicamentul trebuie diluat la o rată de 1 ml la 10 litri de lichid. Un tratament de trei ore se efectuează de două ori pe zi.

Cursul obișnuit este de a efectua un tratament de trei ore de cinci ori la două zile. Înainte de a începe utilizarea, este recomandabil să testați toleranța medicamentului pe mai multe persoane.

Pentru a crește eficacitatea medicamentului, se recomandă creșterea temperaturii apei la 24-26 de grade. Indicatorul pH joacă, de asemenea, un rol important, nivelul recomandat este de 5-6,8.

Prevenirea se efectuează o dată cu depunerea într-un recipient separat. În același timp, agentul este diluat la o rată de un mililitru la zece litri de apă. O sesiune nu depășește trei ore. După finalizarea acestuia, peștele este plasat înapoi în acvariul general. Puteți viziona videoclipul despre tratamentul cu succes al peștilor cu antipar.

Contraindicații și efecte secundare

Antipar este un remediu destul de sigur, care nu provoacă efecte secundare și complicații. Principalul lucru este creșterea acestuia în conformitate cu instrucțiunile. Dacă tratamentul se efectuează într-un acvariu, nu turnați soluția direct din sticlă în apă. Mai întâi trebuie să-l diluați într-un borcan cu apă așezată și apoi să-l turnați uniform în acvariu.

Dacă doza recomandată este depășită, este posibilă intoxicația, coordonarea afectată și echilibrul. Dacă se constată astfel de simptome, peștii trebuie plantați în apă curată..

Producătorii nu au identificat nicio contraindicație pentru utilizarea acestuia. Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea anti-abur pentru peștii cu vătămări ale țesutului tegumentar. Deoarece medicamentul este utilizat numai extern. Cu atenție merită să tratați acest tip de pești solzi și unele tipuri de pești marini.

Este întotdeauna mai bine să faceți un test de încercare înainte de a utiliza produsul. De asemenea, nu utilizați produsul în acvarii împreună cu alcalii, oxidanți, produse care conțin cupru, mercur, săruri de argint.

Videoclip „Antipar”

Din acest videoclip puteți afla mai multe despre acest medicament..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tratamentul peștilor cu antipar