Toate cele mai importante pentru păstrarea cu succes a hamsterilor acasă

HamsterHamsteri Sunt unele dintre cele mai populare animale pe care oamenii preferă să le păstreze ca animale de companie. Popularitatea lor se datorează pretenției lor, dimensiunilor mici și bunei tulburări. Ceea ce trebuie să știți despre păstrarea hamsterilor acasă, vă vom spune în articolul nostru..

Tipuri de conținut de acasă

Atunci când cumpărați un hamster, ar trebui să acordați atenție speciei căreia îi aparține, deoarece fiecare dintre ele are propriile sale caracteristici de conținut.

În natură, există aproximativ 240 de specii de hamsteri, dar mult mai puțin pot trăi acasă. Vă vom prezenta numai la cel mai popular dintre ei.

Dzungarian. Una dintre cele mai populare specii printre crescători, alături de sirian. Lungimea corpului reprezentanților săi este de până la 10 cm, greutatea corporală este de 35-65 g. Este ușor să le recunoașteți prin banda verticală întunecată de-a lungul spatelui și un diamant pe frunte.Hamster dzungarianSunt diferite în culori: alb, negru, maro, gri. Speranța lor de viață este de 2-2,5 ani. În condiții bune, unii indivizi trăiesc până la 4 ani.

Aflați mai multe despre conţinut și reproducerea hamsterilor dzungari.

Campbell. Similar cu speciile anterioare, este inclus cu acesta în același gen de hamsteri din Upland. Are un corp de 7-10 cm lungime și 25 g masă. Culoarea tradițională a hamsterilor sălbatici este de culoare gri închis, cu dungi verticale maronii și întunecate pe corp. Blana reprezentanților care locuiesc acasă poate fi vopsită în diferite nuanțe - de la alb la negru. Cele mai frecvente nuanțe de maro. Viața lor maximă în condiții bune este de 4 ani..Hamsterul lui CampbellRoborovsky. Acest hamster pitic abia crește până la 5 cm. Cântărește aproximativ 30 g. Părul de pe cap și din spate are culoarea nisipului, burta este albă. Există pete luminoase deasupra ochilor. În captivitate, acest animal poate trăi 2-3 ani..Hamsterii Roborovsky

Important! Dacă alegerea dvs. a căzut asupra hamsterului Roborovsky, atunci trebuie să luați în considerare faptul că el nu este potrivit pentru izolare. Este mai bine să alegeți acvarii sau terarii cu pereți înalți ca locuință..

Sirian (Asia de Vest). Lungimea corpului adulților acestei specii poate fi de până la 14 cm, greutatea - 100-130 g. Este acoperită cu blană moale scurtă de aur. Speranța de viață a reprezentanților acestei specii cu îngrijire adecvată este de 2,5-3 ani.Hamster sirianUna dintre soiurile de hamsteri sirieni este cu părul lung - Angora. Acestea se caracterizează prin blană lungă, pufoasă, de până la 5 cm lungime. Haina are o varietate de culori - de la bej deschis la negru. Există, de asemenea, coajă de broască țestoasă și hamsteri de angora.

Taylor. O altă specie pitică. Are un corp de până la 8 cm lungime și cântărește până la 20 g, acoperit cu blană groasă. Pieptul și burta lui sunt albe, spatele și spatele capului sunt maronii. Durata medie de viață a hamsterilor lui Taylor este de 2-2,5 ani.Hamsterul lui Taylor

La ce vârstă este mai bine să cumperi

Hamsterii nu trăiesc mult, dar nu trebuie să vă grăbiți să-i luați de la crescător. Bebelușii sub 21 de zile ar trebui să fie alături de mama lor. Le puteți excomunică de la 22 la 28 de zile, dar nu mai târziu. Vârsta optimă pentru achiziționarea unui animal de companie este de 1,5-2 luni, dar nu mai în vârstă. Persoanele în vârstă vor fi mai greu de obișnuit cu o tavă și un nou loc de reședință..

La cumpărare, crescătorul trebuie să ofere cumpărătorului hrană pentru prima dată și așternutul pe care a trăit hamsterul. Mirosul familiar și meniul îi vor permite să se adapteze rapid noilor condiții.

Află cât de mult există un hamster și al lui , la fel de antrenează un hamster să răspundă la o poreclă.

Dacă ați decis deja tipul și culoarea animalului, atunci vă sfătuim să citiți recomandările pentru alegerea celui potrivit. Când cumpărați de la un magazin de animale de companie sau de la un crescător, în primul rând, ar trebui să acordați atenție următoarelor puncte:

 • aspectul animalului - acesta trebuie să arate sănătos, să fie activ, îngrijit;
 • starea hainei - blana mată cu cruste și pete chele indică probleme de sănătate la rozătoare;
 • ochii - ar trebui să fie vii, strălucitori, nu tulburi;
 • nas - trebuie să fie uscat și curat;
 • anus - trebuie să fie uscat, curat, inodor și fără scurgeri;
 • comportament - este mai bine să refuzați să cumpărați o persoană agresivă pentru a evita alte probleme cu conținutul acesteia, de asemenea, nu ar trebui să luați un rozător letargic și somnoros.

HamsterDacă cumpărați un hamster care poate trăi singur și nu intenționați să îl împărtășiți cu vecinii, atunci este de dorit ca acesta să fie un bărbat. Puteți stabili sexul acestor rozătoare atunci când ajung la vârsta de 1 lună..

Important! Înainte de a cumpăra un hamster de orice fel, ar trebui să citiți informațiile despre condițiile de detenție de care au nevoie. Animalul trebuie pornit numai dacă sunteți capabil să oferiți aceste condiții.

Alegerea și amenajarea unei case

Pentru ca hamsterul să vă mulțumească cu prezența sa cât mai mult timp, trebuie să creați condiții de viață confortabile pentru acesta. Înainte de a merge la magazinul de animale de companie pentru a selecta un rozător, ar trebui să cumpărați o cușcă pentru acesta. Cu toate acestea, puteți face aceste două achiziții în același timp, după ce ați stabilit anterior locul în care va fi amplasată locuința.Cușcă de hamster

Dimensiune și material

Dimensiunea cuștii va depinde de tipul de hamster pe care îl primești, de lungimea corpului său și de numărul de persoane care vor locui în el. Deci, pentru un reprezentant al speciilor pitice, va fi suficientă o locuință de 50 cm lungime, 30 cm înălțime și lățime. Dacă sunt planificați mai mulți indivizi, atunci acești parametri, respectiv, se înmulțesc cu numărul lor.

Pentru hamsterii de dimensiuni medii, cușca ar trebui să aibă cel puțin 60 cm lungime și 40 cm înălțime și lățime.

Vă sfătuim să citiți despre alegere și aranjament cuști de hamster.

În ceea ce privește materialele locuinței, atunci cel mai adesea hamsterii sunt ținuți în cuști cu tije metalice. Specii precum Dzungarian și Roborovskiy pot locui și în cuști de plastic, dar veți avea nevoie de locuințe din plastic special, care este potrivit pentru păstrarea rozătoarelor și este sigur pentru acestea. Speciile pitice pot fi păstrate în acvarii și terarii, deoarece au obiceiul de a fugi prin golurile dintre barele metalice. Vasele de sticlă înguste, cu pereți înalți, nu sunt potrivite în acest scop..

Video: alegerea unei cuști pentru un hamster

Câți hamsteri să țină într-o cușcă

Acest lucru va depinde de specia pe care o achiziționați. De exemplu, am menționat deja că hamsterul lui Roborovsky nu suportă singurătatea. În același timp, nu se recomandă păstrarea hamsterilor sirieni, în special a celor de același sex, în aceeași cușcă. Lupta, mușcăturile și bucățile rupte de blană într-o astfel de situație nu pot fi evitate. Femei și bărbați dzungari organizează, de asemenea, lupte pentru teritoriu. Prin urmare, foarte rar se înțeleg în aceeași cușcă. Ele sunt reunite numai pentru timpul împerecherii..

Înainte de a vă gândi la numărul de indivizi dintr-o cușcă, vă sfătuim să întrebați despre caracteristicile comportamentale ale reprezentanților speciilor pe care intenționați să le dobândiți. De asemenea, verificați acest punct la crescător sau la magazinul de animale de companie.

Știați? La hamsteri, ca majoritatea rozătoarelor, dinții nu încetează să crească până la sfârșitul vieții lor. Prin urmare, trebuie să le macine în mod constant.

Ce este necesar pentru un hamster într-o cușcă

Pentru ca un rozător confortabil să trăiască într-o cușcă, va trebui să-l echipați cu obiecte necesare nutriției, igienei și jocului. Iată o listă minimă a ceea ce ar trebui să fie într-o locuință de hamster:

 • alimentator;
 • băutor;
 • tavă;
 • piatra minerala;
 • roată;
 • gunoi.

Cușcă de hamsterJgheab. Este recomandabil ca hamsterul să aibă un bol pentru mâncare. Cu toate acestea, poate fi alimentat și prin împrăștierea furajelor pe așternut. Ce cale să alegeți depinde de dvs. Rețineți că ultima opțiune este cea mai bună dacă cușca conține mai mulți indivizi. Cu toate acestea, va necesita curățare suplimentară. Când se hrănește dintr-un castron, gazda poate controla cantitatea de alimente consumate pentru a evita supraalimentarea. Alimentatoarele pentru hamsteri sunt fabricate de obicei din ceramică sau plastic.JgheabBăutor. Atașat la cușcă din exterior, se introduce un gura de scurgere în interior, din care animalul va bea. Apa trebuie schimbată zilnic.Băutor de hamsterTavă. Un hamster mic poate fi antrenat pentru a defeca într-o tavă pentru așternut. Deci, trebuie doar să o schimbi în fiecare zi. Dacă nu există o cutie de gunoi, animalul va defeca pe așternut. Această opțiune este, de asemenea, acceptabilă, dar va necesita mult efort de curățare. Cel mai bine este să folosiți mediu de porumb ca umplutură în tavă..Tava cu hamsterPiatra minerala. Este necesar ca un rozător să mănânce dinții. Animalul trebuie să pună periodic bețe de lemn în cușcă..Piatra mineralaRoată. Aceasta este o necesitate pentru hamsteri, deoarece este important ca un animal sănătos să se angajeze în activitate fizică. În plus, ca orice alt rozător, hamsterul iubește să se joace. Roata trebuie să fie potrivită cu dimensiunea animalului. Pentru reprezentanții speciilor dzungare și pitice, este potrivit un dispozitiv cu diametrul de 20 cm. Pentru rozătoare mai mari, inclusiv sirianul - 30 cm.Roata hamsteruluiEste necesar să se evite cumpărarea de roți cu bare transversale și de la o plasă - există adesea cazuri în care labele unui animal sunt blocate în ele și rănite.

Gunoi. Un alt atribut obligatoriu din cușcă este substratul, care trebuie să umple fundul cuștii cu un strat de 6 cm. Este necesar ca animalul să se deplaseze în jurul podelei cu căldură, astfel încât să poată săpa acolo și să-și absoarbă urina. Așchii de lemn (cu excepția coniferelor) sunt folosite cel mai adesea ca așternut astăzi. Poate fi și fân, lemnos, celuloză, porumb, argilă, așternut pentru pisici.

Rozătoarele trebuie să fie prevăzute cu material pentru construirea unui cuib - șervețele de hârtie, resturi de hârtie igienică sau hârtie specială cumpărată de la un magazin de animale de companie. Este interzisă utilizarea vată și vată în aceste scopuri..Pat de hamsterDacă dimensiunea cuștii permite, atunci animalul de companie va trebui să amenajeze o casă unde se va ascunde de ochii curioși, va salva provizii și se va odihni.

De asemenea, se recomandă echiparea cuștii cu jucării - pentru șlefuirea dinților, urcare (tuneluri, scări, trepte, labirinturi).

Important! Pentru a evita vărsarea materialului de umplutură pe podea, puteți pune cușca într-o cutie de carton adecvată, tăindu-i laturile la 10 cm înălțime de podea.

Video: aranjarea unei cuști de hamster

Unde să pun în cameră

Alegerea locației pentru cușcă ar trebui luată foarte în serios. Sănătatea animalului de companie, bunăstarea acestuia și, prin urmare, activitatea sa, vor depinde de aceasta. Iată câteva reguli de respectat atunci când se păstrează hamsterii:

 1. Casa hamsterului trebuie să fie amplasată departe de aparatele de încălzire, electrice și cu gaz.
 2. Este interzisă introducerea cuștii în curenți, lângă ușa din față.
 3. Evitați instalarea unei locuințe pentru hamsteri în camere în care luminile sunt aprinse noaptea, un televizor, un computer funcționează.
 4. Temperatura din camera în care trăiește rozătoarea ar trebui să fie cuprinsă între + 20-24 ° С.

Dacă nu respectați recomandările de mai sus, atunci hamsterul va trăi în condiții stresante, ceea ce înseamnă că speranța de viață va fi redusă semnificativ..Cușcă de hamster

Ce mănâncă hamsterii acasă

Hamsterii sunt hrăniți o dată sau de două ori pe zi: dimineața și seara. Sunt nepretențioși în nutriție și necesită foarte puțină hrană..

Ce poți hrăni

Hrana pentru animale de companie va trebui achiziționată la un magazin de animale de companie. Dieta sa principală ar trebui să conste într-un amestec de cereale și granule. Cu toate acestea, este imposibil să hrănești complet animalul numai cu alimente din depozit. Cel puțin de două ori pe săptămână, meniul animalului trebuie completat cu fructe, legume, ierburi. De două ori pe săptămână, puteți oferi hrană proteică sub formă de proteine ​​de pui, carne de pui fiartă, brânză de vaci. Ocazional, animalele sunt răsfățate cu fructe de pădure: căpșuni, zmeură, struguri.

Citiți și despre alimentatie buna pentru hamsteri.

Periodic, puteți oferi și dulciurilor animalului dvs. de companie, dar nu și celor „umane”, ci celor speciale achiziționate la un magazin de animale de companie.

Video: alegerea alimentelor pentru un hamster

Ce să nu dau

Este strict interzis să hrăniți un rozător de pe o masă comună. Mâncarea umană sub formă de mâncăruri prăjite, sărate, dulci, acre, făină și condimentată este în detrimentul tractului său digestiv..

Din legume și fructe, rozătoarele sunt contraindicate:

 • usturoi;
 • ceapă;
 • varză;
 • citrice;
 • prună;
 • Sfeclă.
Știați? De obicei, hamsterii de sex feminin aduc până la 8 pui într-o așternut. Cu toate acestea, în 1974, hamsterul a născut 26 de bebeluși în Statele Unite. În Cartea Recordurilor Guinness, ea este listată ca fiind cea mai prolifică hamster feminin.

Cum să ai grijă de un hamster

Îngrijirea animalelor de calitate este cheia pentru cea mai lungă viață și sănătate a acesteia. Îngrijirea hamsterilor include curățarea cuștii, tăierea ghearelor și îngrijirea dinților, a părului.

Plimbări regulate

Nu este recomandat să mergi cu hamsterul pe stradă, întrucât în ​​acest fel el poate ridica orice boală.

De asemenea, nu ar trebui să-l eliberați pe podea în apartament. Datorită dimensiunilor reduse, riscă să urce într-un loc foarte retras, unde va fi greu de găsit.

Perfect pentru plimbări regulate mingi speciale cu diametrul de 16-18 cm (în funcție de mărimea animalului). Rozătoarea poate rula în ele nu mai mult de 25 de minute..

Minge de mers pe jos permite hamsterului să se deplaseze liber și sigur în jurul camerei, ajutându-l să mențină activitatea necesară.

O incintă special echipată cu dimensiuni de 1x1 m va fi, de asemenea, o soluție excelentă pentru o plimbare..

Video: mingea de mers pentru un hamster

Îngrijirea unghiilor și a dinților

Hamsterii sunt capabili să aibă grijă de ei înșiși, inclusiv ghearele și dinții - trebuie doar să le oferiți obiecte pe care le vor măcina. Dacă totuși vedeți nevoia de a tăia ghearele animalului de companie, atunci acest lucru va necesita un tăietor special pentru unghii.

Curățarea cuștii

În fiecare zi va fi necesar să spălați vasul pentru hrană, să schimbați apa din băutură, să scoateți tava sau în sens: în locul în care hamsterul s-a dus la toaletă, înlocuiți așternutul.

Curățenie generală într-o cușcă cu o schimbare completă a așternutului ar trebui să se facă o dată pe săptămână. Permis - de trei ori pe lună.

Este important ca atunci când curățați hamsterul să nu fie prezent în cușcă și să nu văd munca mâinilor.

Pot să mă scald

Hamsterii preferă blana lor coajați în nisip. Prin urmare, o dată pe săptămână, un recipient cu nisip va trebui așezat în cușcă, în care va fi convenabil ca rozătoarele să „stropească”.

Dacă o astfel de cutie de nisip este staționară, atunci nisipul din ea trebuie înlocuit o dată la 3 zile..

Video: scăldând un hamster în nisip

Tratamentele cu apă nu sunt incluse în activitățile obligatorii de îngrijire a hamsterilor. Rozătoarelor nu le place apa, ceea ce înseamnă că orice scăldat va deveni stresant pentru ei. Prin urmare, este necesar să coborâți animalul în apă numai dacă este absolut necesar. Acest lucru trebuie făcut rapid și, în timpul procedurii, este important să vă asigurați că nu pătrunde apă în ochi, urechi și nas. După scăldat, animalul este îmbibat cu un prosop moale. Este strict interzis să-și usuce blana cu un uscător de păr, deoarece îi este foarte frică de sunetele puternice.

Verificați avantajele și dezavantajele păstrării într-o casă rozătoare, precum şobolan, veveriţă, degu, veveriță, cavy, gerbil, jerboa, câine de prerie, somnoros.

Pro și contra conținutului

Am atras deja în mod repetat atenția asupra faptului că un animal de companie din casă este întotdeauna o responsabilitate și, înainte de a-l cumpăra, ar trebui să cântăriți toate avantajele și dezavantajele. Am încercat să descriem principalele avantaje și dezavantaje ale păstrării unui hamster într-un apartament. Sperăm că vă vor ajuta să decideți dacă începeți sau nu acasă..

Beneficii:

 • bunăvoință - rozătoarele, cu atitudinea și întreținerea corectă, rareori provoacă probleme sănătății și proprietății proprietarului;
 • nepretenția - porții mici de mâncare și lipsa nevoii de plimbări în aer liber, desigur, sunt un avantaj semnificativ al hamsterilor față de alte animale de companie;
 • ușurința antrenamentului și îmblânzirii;
 • cușca ocupă puțin spațiu;
 • hrană nesigură;
 • pret ieftin.

HamsterDezavantaje:

 • o mizerie în celulă;
 • miros neplăcut fără lipsa unei curățări regulate;
 • stilul de viață nocturn și, în consecință, zgomotul care se emite în același timp;
 • durata scurta de viata;
 • manifestări rare de agresiune.

Conținut de hamster: recenzii

pe scurt - da, miros, dar nu toată lumea, doar mușcătura fără pilot, dacă o iei de la crescător, hamsterii vor fi obișnuiți cu mâinile lor din copilărie, vor mânca cu plăcere, vor recurge la un apel, vor sta pe genunchi ... un prieten avea un astfel de hamster - aur ... totuși, hamsterul este hamsterul, dar pentru mine principalul dezavantaj a fost că trăiesc foarte puțin, iar când îmbătrânesc se îmbolnăvesc, medicul veterinar poate cheltui sume rotunde.

miau

https://woman.ru/home/animal/thread/3940878/1/#m21424392

Cred că pentru persoanele ocupate care au un timp minim pentru animale de companie, un hamster este ideal. Pentru 2 nopți nu am plecat, dar pentru 1 noapte este gratuit. Puneți mâncarea, turnați laptele și normul. Chiar dacă uneori nu este timp să se hrănească, el are o mulțime de provizii în casă și nu va muri de foame.

Hamster

https://woman.ru/home/animal/thread/3940878/1/#m21424423

Fac curățenia la fiecare două săptămâni. În fiecare seară hamsterii se plimbă în bile și scot o parte din deșeurile din bile. Este mai puțină murdărie în cușcă și curăț zona de toaletă la fiecare 4-5 zile.

Sharbon

https://hamsterhappy.info/index.php/topic,32.0.html

Ceea ce lipsește adesea copiilor mici este răbdarea. Este nevoie de puțină răbdare pentru a-ți îmblânzi hamsterul. Principala regulă este să nu urci niciodată în casa hamsterului. Vrei să mângâi blana pufoasă a animalului tău de companie și să o iei în brațe? Nu încercați să-l scoateți din casă, așteptați până când iese singur. Mâinile trebuie să fie curate și să nu miroasă a mâncare.

Dudls

https://irecommend.ru/content/kak-stat-khomyachinoi-babushkoi

În concluzie, observăm că hamsterul poate fi un animal de companie excelent, jucându-se cu care va aduce multă plăcere. Cu toate acestea, achiziționându-l, ca orice alt animal, ar trebui să fiți sigur că veți putea crea condițiile necesare pentru un sejur confortabil și veți oferi îngrijire adecvată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Toate cele mai importante pentru păstrarea cu succes a hamsterilor acasă