Cum să găsești un hamster evadat într-un apartament

Chiar și cel mai atent proprietar va uita să închidă cușca cel puțin o dată și vicleanul animal de companie nu va rata ocazia. Dacă hamsterul se pierde în apartament, regula principală este să nu intrați în panică! Să ne dăm seama cum să găsim un animal de companie și să-l împiedicăm să scape.

Principalul lucru nu este să intrați în panică

Fără îndoială, evadarea unui animal de companie este o experiență foarte deranjantă, dar dacă acționezi corect și consecvent, totul se va termina bine. Problema este că un hamster se poate ascunde oriunde..

Dacă hamsterul a scăpat din cușcă, principalul lucru nu este să intrați în panică! Ai nevoie de strategie și de o minte rece. Fugind dintr-un colț în altul, răsturnarea lucrurilor este absolut inutilă.. În plus, creând haos în casă, vei crea adăposturi suplimentare pentru fugar. Există mai multe metode eficiente pentru găsirea și prinderea unui hamster..

Ce să nu faci în apartament până când fugarul nu este prins

Având în vedere agilitatea și curiozitatea rozătoarelor, există o serie de lucruri care nu pot fi făcute până când animalul de companie nu este găsit..

Ce nu se poate face în apartament înainte ca fugarul să fie prins:

 • Spălați și folosiți alte aparate mari - hamsterii se strecoară adesea în aparate pentru a se ascunde.
 • Spălarea podelelor și aspirarea.
 • Dacă există posibilitatea ca hamsterul să se piardă în bucătărie, ar trebui să refuzați utilizarea cuptorului și a aparatelor electrocasnice mici care fac mult zgomot..
 • Aruncați gunoiul - atunci când vine vorba de gunoiul menajer, asigurați-vă că verificați punga foarte atent înainte de ao scoate din casă. Rețineți că hamsterul poate roade o gaură într-o pungă deja legată și se poate ascunde printre resturi.
 • Rearanjați mobilierul.
 • Deschide ferestrele.
 • Invitați oaspeții.

Important! Dacă o pisică sau un câine locuiește în casa ta până când se găsește hamsterul, camera ar trebui să fie izolată. Pentru hamsteri, pisicile sunt deosebit de periculoase, deși un câine, din motive de interes, poate aranja o vânătoare pentru un rozător mic.

Unde se ascund de obicei hamsterii

Hamsterii sunt foarte curioși și curioși, dar sunt atașați de casă! Dacă a trecut puțin timp de la momentul pierderii, este foarte probabil ca animalul dvs. să se afle în aceeași cameră.

Luați în considerare și faptul că hamsterii nu tind să fugă fără șansa de a reveni în cușcă.. Cel mai probabil, animalul tău de companie era interesat de ceva, s-a dus la un obiect care a atras atenția și nu și-a putut găsi drumul înapoi. Hamsterul ar putea fi interesat de mirosul de mâncare, deci dacă camera este adiacentă bucătăriei, zona de căutare trebuie extinsă.

Dacă hamsterul se pierde în timpul zilei, căutarea se poate termina în eșec doar pentru că animalul de companie a găsit un loc retras și s-a culcat. Dacă au trecut câteva ore de la pierderea hamsterului, este mai înțelept să reluați căutarea după-amiaza târziu. Amintiți-vă că animalul dvs. de companie vrea să revină la condițiile sale obișnuite (cușcă) nu mai puțin decât doriți să îl găsiți.

Sfat: Dacă știți că hamsterul dvs. este pierdut într-una sau mai multe camere, asigurați-vă că închideți ușile din ele, mai ales noaptea. În timpul zilei, este posibil ca hamsterul să nu se miște deloc, dar noaptea va arăta cu siguranță activitate.

Evadarea poate fi un pericol real dacă hamsterul găsește fisuri sau fisuri în pereți sau plinte. Incapabil să se întoarcă în cușcă, începe să caute un nou refugiu..

Găsirea unui hamster într-un perete sau sub podea se poate face numai cu o lanternă sau după ureche. În timpul zilei, animalul de companie va fi inaudibil, dar noaptea, când este activ, veți auzi foșnet. Dacă se determină că hamsterul este prins și nu poate ajunge la ieșire, nu vă așteptați la un miracol - rupeți un fragment din perete sau îndepărtați pardoseala.

Cum să faci un hamster să se descopere pe sine

Dacă aveți încredere că nu există crăpături în pereți și podele, iar animalul dvs. de companie este relativ sigur, este mai înțelept să construiți o strategie de căutare progresivă. Să ne dăm seama cum să facem hamsterul să se descopere pe sine:

 • Va trebui să inspectați întreaga cameră sau chiar mai multe camere.
 • Nu vă bazați pe presupuneri, hamsterii sunt suficient de flexibili, pot chiar să se târască în găuri mici - verificați peste tot.
 • Începeți căutarea din locul unde v-ați văzut ultima dată hamsterul.
 • Inspectați camera de mai multe ori pe zi.
 • Dacă există șansa ca hamsterul să intre în bucătărie, este necesar să se inspecteze nu numai mobilierul, ci și aparatele de uz casnic.
 • Dacă există un dulap cu haine în camera în care hamsterul este pierdut, toate acestea, inclusiv genți și pantofi, trebuie să fie sortate.

Cel mai probabil, hamsterul se va regăsi atunci când caută alimente. Pentru a accelera acest proces, puteți face următoarele:

 • Mâncarea pe care o lași pentru animalul tău de companie poate fi așezată pe folie sau alt material foșnet.
 • Dacă lăsați mâncarea în boluri, puteți presăra făină sau amidon în jurul lor, atunci animalul de companie va lăsa urme. Întindeți făina într-un strat subțire pe o suprafață mare, astfel încât să puteți urmări traiectoria animalului de companie și să ghiciți unde s-ar putea ascunde.
 • Dacă folosiți nuci ca un tratament, unele dintre ele pot fi legate cu fire de bumbac. Înainte de a mânca o delicioasă, hamsterii o duc la adăpost, astfel încât să puteți observa animalul de companie scoțând fire.

Sfat: Dacă este posibil, rămâneți treaz cât mai mult posibil. Așezați-vă liniștit în camera în care sunt așezate gustările. Dacă hamsterul nu s-a ascuns în spatele pereților sau sub podea, această tehnică vă permite să o detectați în prima zi după evadare.

Ademenim animalul corect

Se întâmplă că hamsterul nu poate fi găsit examinând camera de mai multe ori. În acest caz, atenția animalului de companie va trebui să fie atrasă de delicii..

Ademenim animalul corect:

 • Alegeți gustările aromate care îi plac cel mai bine animalului dvs. de companie.
 • Așezați mâncăruri de-a lungul pereților, deoarece așa se mișcă un hamster speriat..
 • Asigurați-vă că așezați mai mulți băutori superficiali de-a lungul pereților!

După ce ați pus delicii, verificați-le la fiecare oră. Pe măsură ce dulciurile dispar, vă puteți da seama în ce parte a camerei se ascunde hamsterul dvs..

Sfat: Dacă în timpul zilei nu ați putut localiza fugarul, asigurați-vă că ați lăsat câteva boluri cu apă și alimente peste noapte. Așezați boluri aproape de pereți sau colțurile camerei, sub mobilier sau în alte locuri ascunse..

Tratări și momeli

Alegeți delicii și momelilor care au o aromă puternică, dar care nu se strică în aer liber. În prima zi în cameră, puteți așeza fructe, deoarece hamsterul vrea nu numai să mănânce, ci și să bea. Dacă nu găsiți fugarul în prima zi, treceți la stafide, alune și alte nuci.

Capcane pentru hamsteri

Magazinele de animale de companie vând capcane speciale pentru apartamente pentru hamsteri și alte rozătoare. Designul este o cușcă, a cărei ușă se trântește atunci când animalul de companie calcă pedala. Pentru ca hamsterul să calce pedala, o plăcere este plasată în spatele ei.

Atunci când alegeți o capcană, acordați atenție mai multor nuanțe importante:

 • Cușca ar trebui să fie suficient de lungă, deoarece în momentul trântirii, ușa lovește puternic în lateral.
 • Celulele cuștii ar trebui să fie suficient de mici, deoarece capcanele vii pot fi proiectate pentru rozătoare mici sau mari.

Dacă nu aveți ocazia să cumpărați rapid o capcană, puteți utiliza o opțiune alternativă. Veți avea nevoie de un bol înalt și o scară. Tratările sunt turnate într-un castron, iar scările sunt prezentate din exterior. Hamsterul urcă scările, vede o delicatese, sare într-un castron și nu poate ieși din el.

Pentru a face capcana mai eficientă, ar trebui așezată pe podea lângă cușca hamsterului..

Cum să nu te pierzi din nou

După ce ați reușit să vă readuceți animalul în cușcă, trebuie să aveți grijă să nu fugă din nou. Acordați o atenție deosebită stării coliviei dacă hamsterul nu se pierde pentru prima dată. Cel mai probabil, animalul de companie a găsit deja o modalitate de a ieși din cușcă și va fugi cu orice ocazie..

Cum să vă împiedicați animalul să se rătăcească din nou:

 • Inspectați cu atenție tijele cuștii, dacă vreuna dintre ele este îndoită, acestea trebuie aliniate sau acoperite cu plastic.
 • Verificați cât de bine se închide cușca, încuietorile ușilor se desfășoară și se slăbesc adesea.
 • Dacă este necesar, instalați un dispozitiv de blocare suplimentar pe ușa cuștii.

Notă! Dacă hamsterul tău se plimbă prin casă cu o minge de plastic, verifică în mod regulat cât de sigur se închide! Dacă ușa este slăbită, poate fi fixată cu bandă adezivă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să găsești un hamster evadat într-un apartament