Numele subordonelor rozătoarelor din lista alfabetică

Rozătoarele sunt animale de companie foarte populare.Primii rozători au văzut lumina acum mai bine de 60 de milioane de ani. Începutul formării lor a coincis cu apariția ungulatelor, care mâncau și alimente vegetale. Prin urmare, dimensiunea redusă a rozătoarelor a fost cel mai bun mod de a evita concurența în acele vremuri îndepărtate și dificile..

Cei mai mici reprezentanți nu pot cântări mai mult de 10g. Cele mai mari, care au apărut mult mai târziu, ating o greutate maximă de 60 kg.

Ordinea rozătoarelor este împărțită în 6 subordine, care includ 29 de familii. Fiecare familie este formată din anumite specii. Numărul total al tuturor speciilor de rozătoare - 1600. Fiecare specie este unică și diferită de cealaltă, în funcție de condițiile de viață. Vremea, prădătorii, terenul și multe altele au schimbat în timp aspectul și structura internă a fiecărui reprezentant, făcând rozătoarea din ce în ce mai adaptată pentru supraviețuire.

Va dura prea mult să enumerăm întreaga listă de rozătoare..

Să facem cunoștință cu subordonatele:

  • Proteinacee

Veveritele sunt o familie de rozătoare.Unul dintre cele mai recunoscute rozătoare. Dacă cineva nu a reușit să-i întâlnească în viață, atunci toți au văzut veverițele din fotografie. niste veverițele sunt ușor de recunoscut după cozile lor pufoase șic și urechi ascuțite cu ciucuri la capete. Sunt răspândite pe teren. Se aprovizionează pentru iarnă, multe specii hibernează. Multe veverițe sunt delicioase. Blana este foarte populară în rândul pescarilor.

Goferii care aparțin acestei familii sunt de obicei dăunători pentru oameni, care poartă și boli periculoase..

Speciile de arbori de liră sunt similare cu veverițele, speciile terestre sunt asemănătoare șoarecilor. Sunt o sursă de blănuri minore.

  • Castor

Acestea includ castorii obișnuiți și canadieni, renumiți pentru capacitatea lor de a construi baraje și canale. Rozătoare mari care cântăresc mai mult de 30 kg și care conduc un stil de viață semi-acvatic.

Castor - cum arată acest animal?Gophers sunt, de asemenea, castori. Aceste rozătoare au un stil de viață predominant subteran, precum alunițele. Pentru ei caracterizată prin pungile obrajilor foarte mari. Pământul este sfâșiat cu incisivi puternici, greblându-l cu labe cu gheare impresionante.

A treia familie inclusă în acest subordine este jumperii. Chiar numele acestor rozătoare sugerează că în exterior seamănă cu canguri mici. Picioarele lor din spate sunt mult mai puternice decât cele din față, ceea ce le face să arate ca niște jerbo-uri. Cu gofers, acestea sunt legate doar de pungile de obraz mărite.

  • Porcupini

Rozătoarele Un hamster domestic este una dintre cele mai frecvente decizii atunci când alegeți un rozător.Veverița comună nu este antrenabilă, dar poate deveni și un animal de companie distractiv.Șobolanii aluniți sunt o familie de rozătoare care unește gofrii, șoarecii, hamsterii, jerboii etc.Degu este un alt tip de veveriță care este ținut în captivitate.

Acest subordine include multe familii de șobolani:

  1. Ratinchilla
  2. Șobolani rock
  3. Șobolani de stuf
  4. Șobolani zdrobiți
  5. Șobolani de munte Lao

Fotografia arată un porcupinFamilia săpătorilor locuiește pe ținuturile africane. Corpurile lor sunt adaptate în mod ideal stilului de viață subteran și săpatului. Fizicul greu și dens simplifică foarte mult „munca subterană”. Șobolanul cârtiță goală se pretinde a fi cel mai social mamifer de pe planetă. O singură femelă se reproduce într-o singură colonie și o pereche de bărbați. Restul indivizilor sunt sterili și îndeplinesc exclusiv funcții de muncă pentru colonia lor..

Hutievii locuiesc în Indiile de Vest și în Cuba magnifică, permițându-se acolo să se sărbătorească nu numai cu hrană vegetală, ci și cu șopârle. În exterior seamănă cu nutria, există indivizi și peste 7 kg.

Familia de porci se mândrește cu varietate: diferite specii cântăresc de la 100 g la 16 kg. Trăiește în diferite climate: de la savane la lanțuri muntoase accidentate cu climă nefavorabilă. În ciuda vremii reci, nu hibernează. Ele diferă într-o perioadă de gestație foarte lungă față de alți reprezentanți ai rozătoarelor. Femelele pot purta pui până la 70 de zile.

Chinchilla - fotografie de animal.Chinchilele se disting prin fizicul lor grațios și blana valoroasă, din cauza căreia mulți reprezentanți ai acestei familii nu au mai rămas în sălbăticie.. Chinchilele se găsesc din ce în ce mai mult doar la ferma de blană. sau acasă cuiva ca animal de companie preferat sau deja doar în fotografie. Animale coloniale, sute pot trăi într-o singură colonie.

Singurul membru al familiei nutria este nutria, care este adesea confundată cu un șobolan foarte mare.. Nutria este un rozător nocturn semi-acvatic, consumul de alimente vegetale. Poate rămâne sub apă până la 10 minute, dar este complet incapabilă să navigheze sub gheață. Odată ajuns în gaură, rozătoarele nu vor găsi drumul înapoi și vor muri.

Nutria este unul dintre peștii preferați pentru blana sa. Acum animalele sunt crescute activ în fermele de blană, folosind în principal conținut semi-liber.

  • Asemănător șoarecelui

Acestea includ familia jerboa, care prezintă picioare posterioare puternice și o coadă, care este mult mai lungă decât corpul. BMajoritatea membrilor familiei se mișcă exclusiv pe picioarele din spate, care le accelerează semnificativ și ajută la evadarea de la prădător.

Jerboa prosperă și în captivitate.Jerboas ocupă un loc semnificativ în lanțul alimentar din regiunile deșertice. Dar acestea mici rozătoarele fac rău distrugând plantele cultivate și răspândind multe boli periculoase, inclusiv chiar ciuma. Privind fotografia acestui animal drăguț, nici măcar astfel de gânduri nu apar. Dar pericolele se ascund acolo unde nu ne așteptăm la ele!

Șoarecii sunt cunoscuți în întreaga lume ca fiind cei mai periculoși purtători de paraziți și cei mai periculoși viruși. în afară de, rozătoarele acestei familii în cantități imense distrug cerealele și alte plante cultivate, provocând daune incalculabile întregii omeniri.

Fără șoareci, care sunt folosiți ca subiecți de testare în testarea diferitelor medicamente și antidoturi, omenirea ar fi avut dificultăți. În plus, în ultimele decenii, șoarecii au devenit animale de companie preferate..

Șobolanii cârtiți sunt rozătoare care îngroapă un stil de viață subteran. În acest sens, au globii oculari subdezvoltati, care au dat numele familiei. Acestea se caracterizează prin incisivi largi proeminenți, cu care sapă pământul. Craniul este în formă de pană, mușchii gâtului sunt foarte puternici.

Șoarecele mongol este mult mai mare decât șoarecii cu care suntem obișnuiți.Nezomiidele sunt probabil cea mai diversă familie de rozătoare.. Există indivizi asemănători șobolanilor, atât volei, cât și gerbili. Greutatea diferiților indivizi variază de la 6 g la 3 kg. Locuiesc în principal în Africa și Madagascar.

Mulți hamsteri sunt cunoscuți de mulți și au devenit un animal de companie familiar. Numai în Rusia există mai mult de 60 de specii de hamsteri.

  • Cu coadă spinoasă

Sau la coadă. O parte din coadă la bază este acoperită cu solzi. Cu ajutorul solzilor, rozătoarele se agață de ramurile copacilor și sunt capabili să se miște ca veverițele zburătoare. Coada spinoasă are, de asemenea, o membrană zburătoare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Numele subordonelor rozătoarelor din lista alfabetică