Felidae - specii de animale

Pisicile și soiurile lorPână în prezent, toate tipurile de feline sunt împărțite în 41 de grupuri. Absolut toți reprezentanții lor sunt animale prădătoare și aproape toți sunt sălbatici. Pisicile sunt cei mai pricepuți vânători, capabili să omoare prada peste dimensiunea lor, care se găsește rar în sălbăticie. Și asta în ciuda faptului că animalele, în majoritatea cazurilor, sunt vânători solitari. În plus, majoritatea speciilor sunt alpiniști și înotători pricepuți, iar felinele trăiesc pe teritoriul aproape întregii planete. Mediul lor natural nu este considerat doar:

 • Antarctica;
 • Australia;
 • Madagascar;
 • Japonia;
 • Noua Zeelanda;
 • alte insule izolate din Oceania.

Pentru continente absolut toate tipurile de feline sunt native și, în ceea ce privește pisicile domestice și rătăcite familiare oamenilor, acestea sunt comune în întreaga lume. Harul acestor animale îi admiră pe aproape toată lumea, indiferent de mărimea membrului familiei, toți seamănă.

Terminologia științifică

Pentru a nu vă confunda în definițiile complexe ale speciilor și ordinelor, ar trebui să dezasamblați imediat. Întreaga familie felină aparține subordine felinelor, împreună cu hiena, civet și mangustă. Nu merită să căutați similitudini externe aici, deoarece al doilea subordine al ordinii prădătorilor este caninii.

Scara ascendentă a fost construită, acum să analizăm împărțirea pe tipuri. Familia felinelor este împărțită în subfamilii de pisici mari și mici, care, la rândul lor, sunt împărțite în genuri. Pisicile mari includ doar genurile de pantere și leoparzi tulburi, dar cu reprezentanții mici este mai dificil. Printre ei:

 • Tipuri de animale felinepume;
 • gheparzi;
 • caracale;
 • pisici;
 • servali;
 • catopuri;
 • râsul;
 • pisici tigru;
 • pisici de marmură;
 • pisici aurii;
 • pisici asiatice.

Doar după identificarea unui animal la una dintre subfamilii, oamenii de știință i-au împărțit în specii. Există 41 de soiuri în total.. Toate animalele de companie atribuit speciilor de pisici de pădure, iar rasa lor este deja considerată o subspecie.

Habitat

Astăzi este imposibil să găsești pisici numai în regiunile polare ale planetei și în tundra fără copaci. Majoritatea reprezentanților familiei trăiesc într-un mediu unic și se găsesc în zone mici, deoarece, de exemplu, leii sunt obișnuiți numai în Africa de Sud și India, iar pisicile de nisip în locurile în care pământul este în mare parte acoperit cu nisip și pietre.

Pisicile domestice sunt animale universale care sunt comune în întreaga lume, indiferent de condiții. Doar ei s-au adaptat la orice condiții de viață, în mare parte datorită omului.

Descrierea familiei

Familia felinăÎn exterior, toți reprezentanții felinelor sunt foarte asemănătoare între ele. Au o gură scurtă cu o formulă dentară caracteristică care le permite să își mărească forța de mușcătură. Multe specii se caracterizează printr-o scădere notabilă a premolarilor superiori, care poate fi văzută la pisica domestică, iar în râs sunt complet absente. Dinții tuturor animalelor sunt prădători și bine dezvoltați pentru tăierea cărnii și străpungerea țesuturilor de pradă cu un efort minim. Limba lor aspră funcționează în echipă cu dinții și vă permite să separați fără efort carnea de oase, precum și să păstrați prada în gură.

Labele din față ale pisicilor au 5 degete, iar picioarele din spate au 4, în timp ce toate sunt înarmate cu gheare retractabile. Greutatea reprezentanților familiei variază foarte mult în funcție de specie și poate varia de la 2 kg la 300 kg. Bărbați la toate pisicile vizibil mai mari și mai puternice decât femelele, iar la lei au și o ornamentație caracteristică sub formă de coamă.

Părul animalului crește mai activ în acele părți ale corpului în care este necesar printr-o scădere notabilă a temperaturii. Culorile prădătorilor pot fi foarte diverse: de la negru la alb, dar cel mai adesea combină culorile pentru un camuflaj mai bun. Pisicile pot fi dungi, pete, rozete sau pot avea o culoare solidă solidă. Culoarea hainei poate varia în funcție de vârstă, la unii reprezentanți, de exemplu, adulții și pisoii pot avea diferențe minore.

Natura însăși a ajutat felinele să devină vânători pricepuți. Toți sunt indivizi care merg cu degetele, cu membre puternice și puternice.. Viziune unică a pisicilor le permite să capteze chiar și lumină organică, iar urechile rotative le permit să audă ceea ce se întâmplă în jurul întregii axe chiar și fără a întoarce capul.

Reproducere

Cum se reproduc felineleSarcina la pisici durează 2-3 luni, în funcție de mărimea reprezentantului. Toți pisoii, cu excepția leilor, se nasc orbi și neajutorați, deci mortalitatea lor la o vârstă fragedă în sălbăticie este destul de mare. Unele specii se caracterizează prin sezonalitate în reproducerea descendenților, deoarece condițiile de viață nu sunt întotdeauna ideale pentru hrănirea puiilor. Pisici mici sunt capabili să reproducă pisoii de 3 ori pe an, în timp ce pisoii mari doar o dată într-un an și jumătate.

Mamele încep să introducă alimente solide în dieta pisoiilor de la 28 de zile la reprezentanți mici și de la 100 în mare.

Toate pisicile sunt considerate poligine și se pot împerechea fără discriminare cu mai mulți parteneri în timpul activității sexuale. Fluxul poate dura între 1 și 21 de zile. Bărbații arată forță potențialilor colegi. Pubertatea la pisici apare la 1-2 ani, din nou în funcție de mărimea animalului.

Purtare

Toate felinele, cu excepția leilor, sunt prădători solitari, întâlnindu-și propriul tip exclusiv pentru procreație. În majoritatea cazurilor, reprezentanții familiei vânează noaptea, dar vârful activității pentru toți are loc în amurg. Când se întâlnesc cu rudele, pisicile își demonstrează locația prin mișcările cozii, urechilor și rânjetului. Natura lor se bazează pe o distribuție clară a limitelor propriului teritoriu, pe care pisicile le marchează în mod regulat prin zgâriere, frecare și urină..

Organe de simț

Percepția lumii de către pisici este foarte dezvoltată. Viziunea lor este de 7 ori mai bună decât cea umană, datorită unei pupile modificate și a unui strat reflectorizant special al cochiliei ochiului. Deasupra ochilor, pe bărbie, lângă nas, pe coadă, labe și glezne, animalele au vibrise speciale care vă permit să simțiți tactil ceea ce se întâmplă în jur. La baza cavității nazale pisicile au un organ simțitor care le permite să captureze feromoni femele la distanțe mari.

Alimente

Prădătorii cu gheare se află în vârful lanțului alimentar în multe regiuni ale planetei. Dieta lor constă aproape în întregime din carne. Animalele primesc lichid prin consumul sau consumul de fructe. Din când în când, felinele mănâncă iarbă pentru a le ajuta să scape de alimentele nedigerabile din stomac..

Pericole pentru pisici

Ce sunt animalele periculoase pentru pisiciPe lângă posibilele atacuri ale unor prădători mai mari asupra adulților, în sălbăticie, animalele sunt amenințate de mortalitatea ridicată a pisoiilor și de vânătoarea braconierilor. În ciuda faptului că uciderea pisicilor este interzisă prin lege, mulți continuă să le vâneze pentru a obține o piele scumpă. Majoritatea speciilor familiei sunt astăzi în pragul declinului și, pentru unii, date noi nu au fost primite de mult timp.. Pentru pisicile domestice endoparaziții și ectoparaziții sub formă de purici, muște, nematode, viermi plat și așa mai departe sunt periculoase.

Speranța de viață a reprezentanților interni ai familiei este în medie de 15 ani, iar a celor mari - 30 de ani, dar prădătorii sălbatici pot supraviețui până la bătrânețe numai în condiții provocate de om.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Felidae - specii de animale