Cum să găsești și să prinzi un hamster evadat într-un apartament

Hamsterul în cușcăHamsterii sunt animale de companie minunate, care nu dau mari probleme proprietarilor lor. Sunt păstrate în cuști, terarii și acvarii. Dar se poate întâmpla ca hamsterul dvs. să reușească cumva să-și părăsească casa..

Găsirea unui fugar nu este ușor, dar destul de posibil. Și acum vă vom spune cum să o faceți..

De ce un hamster poate scăpa dintr-o cușcă

În primul rând, să luăm în considerare posibilele motive ale evadării:

 1. Ai uitat să închizi colivia. Nu lăsați ușa deschisă nesupravegheată nici măcar un minut, hamsterii iubesc foarte mult libertatea și pot profita de un moment atât de convenabil.
 2. Colivie din lemn. Un animal mic poate roade un copac, din cauza căruia crenguțele se vor slăbi și se poate târâ cu ușurință afară.
 3. Acvariu fără acoperire. Dintr-o astfel de locuință, un hamster poate intra foarte ușor în sălbăticie. Pentru a urca la etaj și a scăpa, el va folosi mijloacele disponibile, de exemplu, o roată de rulare.
 4. În timp ce se plimba prin apartament. De obicei, copiilor le place să meargă cu hamsteri, dar dacă copilul este distras chiar și pentru o clipă, atunci animalul său de companie va dispărea imediat într-o direcție necunoscută.
 5. În timp ce curățați cușca. Cel mai bine este într-un astfel de moment să mutați animalul de companie într-un borcan de trei litri și să oferiți un tratament, altfel evadarea este aproape inevitabilă.
Hamsterul scapă din cușcă
Important! Acordați atenție durabilității casei hamsterului, în special cuștilor cu piese din lemn. Dacă pereții sunt fragili, atunci luați imediat măsuri pentru întărirea cuștii sau cumpărați una nouă.

Unde se pot ascunde hamsterii

Dacă micul tău rozător a mai scăpat, atunci nu te panica, ci mai degrabă începe să cauți imediat. Rețineți că hamsterul a ajuns în locuri necunoscute lui, îi este frică și, cel mai probabil, se va ascunde într-un loc liniștit, în siguranță din punctul său de vedere. Vă recomandăm să căutați cu atenție în următoarele locuri:

 • obiecte în apropierea cuștii (haine, vase, cărți), pentru că poate fugarul s-a ascuns foarte aproape;
 • în spatele oricărui mobilier în care există fisuri, găuri (pereți, noptiere, canapele, mese, scaune etc.), precum și în interiorul acestuia;
 • diverse cutii și cutii de toate dimensiunile;
 • genți și încălțăminte;
 • aparate de uz casnic, în special cele cu găuri sau fante;
 • locuri izolate în baie și toaletă.
Evadarea hamsterului

Important! Asigurați-vă că închideți capacul toaletei și îndepărtați substanțele chimice ușor accesibile și alte animale de companie, în special pisicile. Toate acestea reprezintă un pericol pentru rozătoarele domestice.!

Cum să prinzi un fugar într-un apartament

Dacă căutările dvs. nu au avut succes și micuțul animal de companie părea să se fi scufundat prin pământ, atunci trebuie să fiți inteligent și să urmăriți animalul scăpat.

Adăugați bunătăți

Fugatul va dori mai devreme sau mai târziu să mănânce, iar foamea îl va alunga din locul secret în căutare de hrană. Prin urmare, în fiecare cameră, bucătărie și alte zone ale casei dvs., puneți semințe de floarea-soarelui pe podea (hamsterii le adoră). Vă rugăm să rețineți că sunteți în căutarea unui animal activ noaptea, ceea ce înseamnă că este logic să verificați marcajele comestibile dimineața. Amintiți-vă locurile în care semințele au dispărut și în noaptea următoare, adăugați din nou deliciul acolo. Rămâne doar să stropiți făină sau amidon de porumb. Acum vă puteți urmări cu ușurință animalul de companie până la ascunzătoarea sa pe mici urme albe.Tratament de hamster

Jucăria preferată

Puteți folosi roata de rulare din cușcă. De obicei, hamsterii adoră să alerge în el..

Știați? Un hamster mic, care atinge roata cu labele sale mici, poate alerga până la 10 km în timpul nopții!
Așteptați până seara și puneți jucăria preferată pe podea, stingeți luminile. După un timp, s-ar putea să auzi cercurile fugitive care se învârt din obișnuință. Rămâne doar să scoateți animalul de pe roată și să-l mutați la reședința sa permanentă.

Capcane pentru hamsteri

Dacă cele mai simple metode nu au funcționat, atunci trebuie să setați capcane. Nu sunt greu de realizat cu propriile mâini. Principalul lucru este că astfel de dispozitive sunt sigure pentru rozătoarele pufoase mici..Hamsterul în cușcă

Dintr-o sticlă de plastic

Procesul de realizare a unei capcane dintr-o sticlă de plastic este după cum urmează:

 1. Luați o sticlă de plastic de 2 litri.
 2. Pregătiți foarfece, o bandă elastică și o scândură mică sau carton gros.
 3. Folosiți foarfece pentru a tăia cele trei laturi ale sticlei din partea inferioară, nu atingeți a patra. Fundul va fi o ușă prin care va curge aerul, așa că îndoiți-l și fixați-l cu o bandă elastică, astfel încât să nu se închidă.
 4. Pregătiți un așa-numit pod, în funcție de dimensiunea sticlei, de-a lungul căruia hamsterul va intra în capcană. Atașați podul la marginea liberă inferioară a sticlei, astfel încât să intre în interior sub o pantă și să se poată îndoi sub greutatea animalului.
 5. Pune niște momeli gustoase în sticlă.
 6. Hamsterul, mirosind mirosul delicios, va cădea în sticla de-a lungul podului. Apoi, podul se va ridica înapoi, iar fugarul va fi prins.
Capcană pentru hamsteri

Hartie igienica

Următorul dispozitiv simplu pentru capturarea unui hamster este un manșon din hârtie igienică din carton (potrivit și pentru prosoape de hârtie).

afla, de ce scârțâie hamsterii și ce trebuie făcut dacă hamsterul mușcă.

Dar această metodă este bună atunci când ghiciți aproximativ unde se ascunde animalul de companie. Trebuie doar să aștepți ca animalul să intre în capcană..Hamster în hârtie igienicăAșadar, luați manșonul și sigilați una dintre margini. Puneți o delicatese în interior și direcționați marginea liberă către locul unde cel mai probabil se ascunde fugarul dvs. Mirosind un miros delicios, animalul va intra cu siguranță într-o capcană improvizată. Așteptați acest moment și cu atenție, acoperind gaura cu palma, transferați hamsterul în cușca sa.

Găleată

Un alt instrument la îndemână pentru prindere este o găleată obișnuită din plastic. Asigurați-vă că puneți ceva moale pe fund (un prosop, fân, rumeguș), astfel încât hamsterul dvs. să nu se rupă. Acum gândiți-vă la calea pe care o va lua animalul în găleată..

Pentru ca hamsterul să nu sufere obezitate, merită cumpărat pentru un animal de companie mingea de mers.

Aceasta poate fi, de exemplu, o scară de cărți sau o tabletă. Pe drum, întindeți semințele, acoperiți găleata însăși cu o foaie de hârtie, pe care puneți ceva gustos. Hamsterul va urma momeala și va cădea inevitabil în capcană.Găleată

Cum să previi evadarea

Prinderea unui hamster evadat este o sarcină destul de dificilă, deci este mai bine să creați condiții pentru animal, astfel încât evadarea să fie redusă la minimum.

Știați? Hamsterii, în ciuda dimensiunilor lor miniaturale, sunt foarte inteligenți: își amintesc porecla, își recunosc rudele și sunt capabili să se antreneze.

Aici recomandările sunt după cum urmează:

 • cușca trebuie să fie puternică și fiabilă, cel mai bine este să atârnați o încuietoare pe ușă, deoarece hamsterul poate face față rapid cu zăvorul;
 • fundul cuștii este cel mai bine realizat din plastic, cel mai probabil hamsterul nu îl va roade;
 • Cel mai bine este să puneți o locuință pentru un hamster într-un loc liniștit și calm, zgomote puternice, alte animale de companie, un număr mare de oameni vor interfera cu animalul și el poate scăpa cu prima ocazie;
 • oferiți animalului dvs. de companie jucării, mâncare și băuturi bune;
 • privește starea de spirit a hamsterului, dacă este trist, atunci nu-i place ceva, joacă-te cu el.

HamsterAcum știi cum să previi scăparea animalului tău de companie. Și dacă se întâmplă acest lucru, urmând toate recomandările de mai sus, nu va fi dificil să găsești animalul dispărut. .

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să găsești și să prinzi un hamster evadat într-un apartament