Alegerea casei perfecte pentru un hamster dzungarian

Alegeți un hamster dzungar, în același timp, trebuie să cumpărați o casă pentru el. În articolul nostru vom vorbi despre cum să alegeți casa perfectă și ce ar trebui să fie în ea.

Este imposibil să găzduiești acești reprezentanți cu familiile. Vor lupta pentru teritoriu chiar dacă nu observați. Și mai devreme sau mai târziu, cineva va câștiga, iar celălalt va fi îngropat, uneori amândoi mor. Prin urmare, fiecare hamster are nevoie de propriul teritoriu..

Cușca pentru acest rozător ar trebui să fie spațioasă, ca în fotografie:

 • palet 30 cu 50 cm, este bine dacă mai mult;
 • înălțimea nu depășește 30 cm, deși puteți construi mai multe astfel de etaje;
 • tije, de preferință, situate orizontal, nu mai late de 1 cm;
 • este necesară prezența unei cani de băut, un alimentator, o casă și o roată, iar scări, tuneluri și alte obiecte de uz casnic la cererea dvs..

Care ar trebui să fie barele cuștii?

Pentru a vă face animalul confortabil, trebuie să cumpărați o cușcă și să echipați casa în avans. Tot ce aveți nevoie este mai bine să alegeți și să cumpărați înainte de apariția animalului de companie.

În primul rând, atunci când alegeți o casă, acordați atenție dimensiunilor acesteia. Acest rozător mic are nevoie de mult spațiu pentru a alerga, altfel se va lene, se va îngrășa și se va îmbolnăvi.

Apoi alegeți o cușcă cu tije orizontale de cel mult 1 cm lățime între ele. Materialul trebuie să fie de înaltă calitate, metalul este mai bun. Cu cât sunt mai puternice și mai puțin frecvente lansetele, cu atât este mai probabil ca animalul dvs. să nu fie eliberat..

Acordați atenție ușilor și acoperișului. Ușa sau, dacă există mai multe etaje, ușile trebuie să se închidă bine și să aibă un zăvor bun. Pentru proprietari, acoperișul de deschidere este mai convenabil, mai ales la spălarea cuștii. Dar fii în siguranță, pentru că dacă se deschide ușor, atunci animalul de companie poate să se târască afară din adăpost și să meargă la plimbare. Nu se termină întotdeauna bine.

Un punct important în alegerea unei celule este culoarea acesteia. Experții sfătuiesc să nu cumpere case cu lansete colorate pentru rozătoare, deoarece animalele de companie adoră să le mestece. O opțiune excelentă pentru tije este oțelul inoxidabil, ca în fotografie.

Totul despre tava cuștii

După ce ne-am ocupat de dimensiuni și tije, să trecem la fundul cuștii. De obicei, în magazinul pentru animale de companie, acestea oferă o tavă extensibilă. Pentru hamsterul tău, această opțiune nu este foarte potrivită, deoarece el alege un colț pentru toaletă. Această toaletă improvizată este situată de obicei pe partea opusă a casei cuibului. Și adesea fecalele cad sub tava extragută.

Un alt dezavantaj al tăvii scoase nu este adâncimea acesteia. În general, fundul solid este mult mai adânc, ceea ce este mai potrivit pentru alergătorul nostru. Acești hamsteri adoră să împrăștie umplutura și să alerge activ peste ea, ca urmare a căreia zboară adesea din cușcă..

Etaje și secțiuni suplimentare

Hamsterul Dzungarian are nevoie de loc pentru a alerga, dar nu prea îi place să urce. Prin urmare, depinde de dvs. dacă aveți etaje și secțiuni suplimentare..

Recomandări privind instalarea podelei:

 • înălțimea unei etaje nu trebuie să depășească 30 cm și, de preferință, 20-25 cm, astfel încât să nu existe răni;
 • este mai bine să alegeți opțiuni de celule unde puteți schimba singur înălțimea etajului;
 • este mai bine să alegeți podeaua oricărei podele din plastic, astfel încât grătarul să nu fie convenabil: mâncarea cade și picioarele se blochează.

În loc de etaje suplimentare, puteți construi un tunel sau o incintă sigură separată. O explorare spațioasă este recomandată acestor reprezentanți, mai degrabă decât să urce..

Ce jucării ar trebui să fie în cușcă

A fost aleasă cușca și ce altceva ar trebui să aibă un hamster dzungarian:

 1. Casă. Aici este nevoie de un material durabil: lemn, ceramică sau plastic. Acoperiș detașabil, dar așezat ferm, altfel animalul de companie va demonta casa. Acordați atenție dimensiunilor nu numai ale casei în sine, ci și ale ferestrelor și ușilor. Un hamster cu obrajii plini trebuie să treacă prin ușă și, după ce a umplut provizii, să urce pe fereastră fără să se blocheze. Cuibul este așezat în casă.
 2. Alimentator. Pentru hamsteri, poate fi numită o jucărie, deoarece animalele de companie adoră să o întoarcă. Pentru a evita acest lucru, cumpărați opțiuni ponderate sau în aer liber.
 3. Bol de băut. Un accesoriu obligatoriu. Nu puteți greși dacă cumpărați unul automat. Dacă alegerea dvs. este un castron, amintiți-vă posibilitățile și dragostea de a răsturna cupele..
 4. Roată. O roată cu un diametru de 12 cm este instalată în mod standard în toate accesoriile. Aceasta este potrivită pentru un hamster mic, iar când va crește va avea nevoie de o roată mai mare cu diametrul de 14 până la 16 cm. Suprafața de rulare a roții trebuie să fie plană sau să aibă o plasă foarte fină, astfel încât picioarele să nu se blocheze.
 5. Rozătoare. Stick de dinți. Dacă hamsterul nu are grijă de el, acesta va roade tot ce nu-i place și, eventual, te va mușca.
 6. Tuneluri. Toți membrii acestei familii sunt foarte curioși, așa că tunelul va fi foarte distractiv pentru animalul dvs. de companie..
 7. O minge de mers pe jos va fi o jucărie excelentă. O astfel de plimbare ar trebui să aibă loc în timpul orelor de veghe și să nu dureze mai mult de 30 de minute. Cel mai mare plus al unei astfel de mingi este siguranța unui mic blană.

Amintiți-vă principalul lucru, în niciun caz nu ar trebui să puneți vată pe un hamster dzungarian. Acești bebeluși îl pot înghiți sau se pot încurca în el..

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Ce ar trebui să fie în cușca unui hamster”

În videoclip, amanta unei femei minunate spune ce se află în locuința animalului de companie și cum o folosește.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea casei perfecte pentru un hamster dzungarian