Cum să faci jucării pentru chinchilla cu propriile mâini

Cum să faci jucării pentru chinchilla cu propriile mâini

În articol, voi lista o varietate de articole, jucării, care pot fi echipate cu chinchilla pentru divertismentul lor. Voi analiza modul în care puteți face mai multe produse simple cu propriile mâini, voi atașa modele și vă voi mulțumi animalul de companie.

Jucării pentru labele și dinții chinchilla

Chinchilele duc un stil de viață destul de activ în intervalele dintre mâncare și somn.

Aceste animale vor găsi întotdeauna ceva de-a face cu ele însele, de exemplu, mută adăpostul, împrăștie mâncare, roade pe barele cuștii. Dar, de asemenea, animalele de companie vor fi foarte mulțumite de lucruri interesante pentru un test dentar și pentru a se deplasa în jurul teritoriului alocat..

Următoarele articole sunt potrivite pentru chinchilla:

 • simulatoare: roți rulante, rafturi, tuneluri, scări, ramuri groase;
 • locuri de odihnă: hamace;
 • rozătoare: pandantive, bile, piatră specială.

Produsele din primul grup ocupă cel mai mult spațiu în cușcă. Trebuie să vă planificați înainte locul în care să le așezați pentru a lăsa suficient spațiu pentru viață..

Mingea de mers nu este recomandată ca divertisment pentru chinchilla. Se pot supraîncălzi în interior din cauza înfundării. Este necesar să aveți grijă constant de animal și să îl scoateți de multe ori.

Principala cerință pentru toate jucăriile care intră în cușcă este siguranța, deoarece acestea pot fi mestecate. Produsele umplute moale, din cauciuc, din carton, vopsite, lăcuite, lipite nu sunt potrivite. Nu ar trebui să existe părți mici, colțuri ascuțite, suprafețe zimțate.

Lemnul este cel mai bun material. Sunt potrivite mesteacanul, mărul, plopul, salcia, fagul. Stejarul, zada, cireșul, coniferele nu sunt potrivite datorită abundenței rășinii. Puteți folosi plastic, oțel inoxidabil, ceramică, viță de vie. Dă frânghii, frânghii cu grijă.

Chinchilla durează uneori câteva zile până se obișnuiește și începe să folosească un obiect nou. Distribuiți jucării în porții pentru a vă menține interesat mai mult timp..

Chinchilla chewers
Chinchilla chewers

Roată și scară de jogging DIY

Magazinele de animale de companie oferă de obicei roți și scări rulante din metal, plastic, de dimensiuni mici.

Chinchilla este mai potrivit pentru produsele din lemn, spațioase, largi, care pot fi făcute la comandă sau acasă.

Inverte roata

Materiale și instrumente necesare: placaj gros, lamele semicirculare tăiate din lemn, elemente de fixare (șuruburi subțiri, șurub lung, 2 piulițe, 3 șaibe), rola de tensionare auto, ferăstrău electric, burghiu, șurubelniță.

Ghid de fabricație:

 1. Am văzut un cerc ideal de placaj cu un diametru de 32-40 cm (în funcție de dimensiunea animalului de companie) și același inel de 2-3 cm lățime. Faceți în mod clar o gaură în centrul cercului.
 2. Tăiați lamelele în segmente de 12-15 cm. Lungimea lor va deveni lățimea benzii de alergare a tamburului, astfel încât calculul este pentru chinchilla să fie confortabilă.
 3. Strângeți secțiunile cu șuruburi autofiletante: o margine la cerc, cealaltă la inel. Nu ar trebui să existe lacune între ele..
 4. Din interiorul roții, introduceți un șurub lung cu o șaibă în gaura centrală, puneți o a doua șaibă, strângeți cu o piuliță.
 5. Găuriți o gaură într-un raft de lemn sau un perete al vitrinei, atașați un rulment cu role în acest loc cu șuruburi autofiletante. Introduceți șurubul lung al produsului în centrul rolei, fixați-l cu o piuliță și o șaibă pe cealaltă parte.
Nu este de dorit să instalați o roată rotativă în locuința mai multor rozătoare.

Există o mare probabilitate de conflicte între ei pentru dreptul de a rula în el și de a fi răniți atunci când încercați să-l utilizați simultan.

Roata chinchilla
Roata chinchilla

Scară de pod cu grinzi

Materiale și instrumente: ramuri de copaci (diametru 15-20 mm), sârmă zincată, ferăstrău sau ferăstrău, burghiu.

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Am văzut ramurile în lungimi de 12-15 cm pentru traversele și 2 cm pentru legăturile intermediare. Clătiți bine în apă și uscați-l în cuptor.
 2. Găuriți găuri mici în centrul fiecărei verigi și la ambele capete ale treptelor, la 2 cm de margine.
 3. Strângeți grinzile și legăturile alternativ în 2 bucăți de sârmă sub forma unei scări.
 4. Produsul este gata. Capetele de sârmă de pe ambele părți ale scării sunt utilizate pentru a se atașa la pereții sau rafturile cuștii. Puteți instala structura oblic pentru ridicare sau orizontal, ca un pod între rafturi la același nivel.
Podul pentru animal
Podul pentru animal

Hamac DIY

Chinchilla are tendința de a favoriza hamacele moi suspendate.

În hamacuri, puteți să vă legănați ușor, să vă relaxați, să vă ascundeți, să mergeți de la un raft la altul.

Acest lucru este ușor de realizat din țesătura groasă disponibilă acasă (denim, fleece, pâslă).

Clasic cu un singur nivel

Pentru fabricare veți avea nevoie de: o țesătură adecvată, o bandă de tăiere, fire puternice, foarfece, o mașină de cusut, 4 carabinere.

Procedură:

 1. Tăiați 2 pătrate identice de 45 * 45 cm din țesătură cu bretele la colțuri. Îndoiți unul peste altul, unind marginile. Se poate adăuga umplutură moale între piese.
 2. La marginile pătratului dublu, măturați banda, la capetele curelelor formați bucle din ea pentru fixare.
 3. Coaseți banda de margine manual sau pe o mașină de cusut.
 4. Infilați carabinele în bucle (le puteți înlocui cu lanțuri, sârmă) și agățați-le de capacul cuștii sau între rafturi.

Pentru a face un hamac cu două niveluri, veți avea nevoie de încă 2 pătrate din aceeași țesătură, mai mari decât primele. Acesta este nivelul inferior. Curelele tuturor părților trebuie cusute împreună.

Hamacul nu trebuie să se legene prea mult de mișcările animalului, să se lase adânc sub greutatea acestuia.

Trebuie să-l atașați nu prea sus, astfel încât chinchila să poată sări acolo..

Hamac Chinchilla
Hamac Chinchilla

Trompetă de hamac

Materiale și instrumente: blugi inutili, 4 ochiuri, 4 lanțuri cu carabiniere, fire, foarfece, o mașină de cusut.

Instrucțiuni de fabricație:

 1. Tăiați picioarele cu o lungime de 25-30 cm în cel mai lat punct, rupeți la cusătură. Tăiați încetul cu încetul în locurile de expansiune, aducând o formă dreptunghiulară.
 2. Puneți o bucată deasupra celeilalte, pliați în jumătate și faceți găuri în colțuri.
 3. Închideți găurile cu ochiuri. Coaseți piesele prin pliere și prelucrare a tuturor marginilor.
 4. Introduceți lanțuri cu carabiniere (brelocuri) în găuri, atârnați hamacul.
Model de hamac
Model de hamac

Idei interesante pentru amenajarea unei cuști

Mulți proprietari preferă să echipeze casa unui chinchilla la comandă sau pe cont propriu, pe baza preferințelor animalului de companie.

Aceste animale pufoase se pricep la sărituri cu ajutorul picioarelor posterioare dezvoltate. Prin urmare, rafturile la diferite niveluri pentru sărituri sunt atașate de pereții casei lor..

Înălțimea maximă a raftului este de 80 cm, astfel încât, căzând accidental din acesta, animalul să nu fie rănit.

Între rafturi, merită să faceți mai multe tranziții sub formă de poduri, tuneluri, scări.

Tunelurile sunt realizate din țevi de plastic, lemn. Este de dorit să faceți marginea metalului, altfel va fi rapid ciugulit. După ce ați lucrat din greu, puteți țese un tunel din crenguțe de salcie.

Un băț înclinat cu trepte de lemn atașat la el, o scândură cu scânduri joase atașate la acesta este potrivit ca scară.

Idei de idei pentru amenajarea unei cuști
Idei de idei pentru amenajarea unei cuști

Chinchilele adoră jucăriile pe care le poți mesteca. Se fac ușor din bucăți de bețișoare și cercuri de lemn, spălate și uscate în prealabil. Găurile sunt realizate în bucăți de lemn, apoi sunt strânse în ordine aleatorie pe sârmă zincată, un lanț și agățate într-un loc accesibil.

Un clopot poate fi atașat la jucăria suspendată pentru a crește interesul.

Urmărirea jocurilor și activităților chinchilelor este o mare plăcere. Știind mai ales că bucuria este livrată prin propria ta muncă. Diversificarea vieții animalelor de companie, făcând-o mai distractivă este sarcina unui proprietar responsabil.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să faci jucării pentru chinchilla cu propriile mâini