Hamsterii dzungari vs sirieni: cine este mai bun și cum să facă o alegere?

Hamsterii sirieni și dzungari sunt printre cele mai frecvente rase din Rusia. Atunci când decide să aibă un animal de companie sau să înceapă reproducerea rozătoarelor, viitorul proprietar își pune adesea întrebarea: ce rasă este mai bine să alegi? Să analizăm mai jos modul în care hamsterii dzungari diferă de rasa siriană în parametri diferiți. De asemenea, veți învăța cum să numiți mai bine o fată de dzungarika și de ce este mai bine să numiți un animal de companie un anumit nume.

Lungimea hainei pentru prima și a doua este diferită (acest factor afectează adesea și numele animalului de companie). La reproducere, hamsterii dzungari formează familii întregi.

Hamsterul perfect pentru un copil

Cel mai adesea, părinții decid să aibă un hamster pentru un copil care este, de asemenea, implicat în alegerea unui nume. Se întâmplă că, în același timp, există probleme cu alegerea unui băiat sau a unei fete, a unui nume pentru el, a numărului de animale de companie. După aceea, apare o problemă de genul: cum să îmblânziți un dzungarik, ce nume este mai bine să numiți o fată siriană, dacă este posibil să vă antrenați și în ce condiții să tratați o boală. În primul rând, ar trebui să îi explicați copilului că acum va trebui să aibă grijă de un animal de companie mic. Și pentru a avea un hamster, trebuie să ai cel puțin timp pentru asta..

În general, nu contează ce rozător alegeți pentru copilul dumneavoastră. În întrebarea cum să alegi un hamster, rațiunea și dorința copilului însuși de a-l îngriji vor ajuta. Dar dacă copilul este alergic la un hamster, atunci este mai bine să refuzați animalele de companie sau să alegeți rasa lor fără păr.

Ce trebuie să știți despre hamsteri?

Pentru păstrarea într-un apartament, hamsterii sirieni și dzungari sunt absolut identici. Se crede că băieții și fetele jungare iubesc mai mult spațiu. Aceste animale de companie miroase? Ce să faci cu o tumoare? Se pot antrena hamsterii și care este cel mai bun nume pentru un animal de companie? Mai multe despre acest lucru mai târziu în articol.

Boli

În ciuda faptului că rozătoarele sunt considerate creaturi rezistente, se întâmplă totuși să fie depășite de diferite boli, inclusiv tumori canceroase. Poate exista intoxicație alimentară. De ce? Faptul este că stocurile de alimente se deteriorează adesea și, atunci când sunt consumate, provoacă o reacție. Tratamentul în acest caz se poate face acasă. Dar dacă animalul dvs. nu se îmbunătățește într-o zi, atunci va fi necesar să efectuați un tratament în prezența unui medic veterinar..

Se întâmplă ca pufosul să înfunde labea. Apoi, poate apărea o umflare, vânătăi sau chiar o fractură. Dacă bebelușul scârțâie, mușcă sau, dimpotrivă, se află fără viață pe spate, nu argumentați de ce s-a întâmplat acest lucru, ci mai degrabă consultați imediat un medic pentru a începe tratamentul cât mai curând posibil!

Durata de viață a hamsterului în medie, este de la doi la trei ani (cu o îngrijire bună și absența unei tumori canceroase, animalele de companie, în special dzhungariki, pot trăi până la patru ani). Dar dacă nu este suficient să ai grijă de rozătoare și să nu faci tratament în timp util pentru diferite boli, atunci poate să moară mai devreme. De exemplu, dacă mâncărimi de hamster sau pare dureros, este mai bine să îl duceți la clinică cât mai curând posibil.


Cel mai adesea, simptomele bolilor (inclusiv tumorile) arată astfel:

  1. Hamsterul mănâncă și arată neliniștit.
  2. El nu este la fel de activ ca înainte.
  3. Ochii mâncărimii animalelor de companie sunt apoase, iar mucusul este eliberat din nas.
  4. Scârțâie, mușcă, dacă este adus mai aproape de mâini.
  5. O tumoare apare pe o zonă a corpului, care poate deveni o sursă de durere pentru un rozător.

Chiar și unul dintre aceste simptome poate indica necesitatea tratamentului bolii.!

Alergie la hamster

Din păcate, în rândul oamenilor și în special al copiilor, această boală nu este rară. Dacă observați că copilul dumneavoastră are simptome caracteristice (umflături, pleoape, mâncărime în ochi sau piele, ochi apoși), atunci cel mai probabil este alergic la un hamster. De ce se întâmplă acest lucru și ce trebuie făcut în acest caz? Cel mai adesea, atunci când sunt diagnosticați cu alergie la hamster, medicii sfătuiesc să scape de sursa simptomelor neplăcute cauzate de păr..

Poate că, deocamdată, va fi necesar să se abandoneze conținutul rozătoarelor. Dar este prea devreme pentru a dispera, deoarece există cazuri în care alergia la un hamster a dispărut fără urmă cu vârsta. Dacă ochii și pielea nu vă mai mâncărime, puteți încerca să aveți din nou un animal de companie.!

Păstrarea hamsterului

După cum sa menționat mai sus, nu există nicio diferență deosebită în conținutul Dzungariks și sirienilor din apartament. Mulți crescători sunt interesați de întrebarea de ce rozătoarele put, mâncărime și ce metodă să găsească pentru a reduce aroma? Pentru a reduce mirosul, este necesar să curățați în mod regulat cușcă de hamster, și atunci veți observa că hamsterii nu duhnă deloc. Ei bine, dacă animalul mănâncă, atunci poate avea paraziți sau simptomele inițiale ale bolii. Pentru prevenirea paraziților, trebuie să existe o baie de nisip sau cenușă în „apartamentul” hamsterului (unde mănâncă și își curăță părul).

Masculii din rasa dzungariană și femelele din rasa siriană emană un secret sexual, care dă un miros mai pronunțat. De ce? Nimeni nu știe sigur. În același timp, nu se poate spune că aceste animale de companie put, deoarece aroma lor este abia perceptibilă. Mulți proprietari sirieni raportează că rozătoarele lor pot fi instruiți să meargă la toaletă..

În caz contrar, problemele legate de hrănire, tratament și aranjarea cuștii sunt exact aceleași pentru ambele rase. Cu excepția unui articol. Pentru jungari, merită să alegeți o cușcă în care distanța dintre tije este mică și adică riscul de scăpare a animalului de companie. Dintre crescători, se crede că Dzungariki este mai sociabil și mai ușor de antrenat, îmblânzit și chiar poate fi stabilit de o familie (dar nu întotdeauna). Ei bine, dacă animalul de companie mușcă, mâncărime, scârțâie și nu este dat proprietarului, atunci acest comportament pentru bebeluș poate fi, de asemenea, foarte frecvent. De ce este asta? Doar că toți hamsterii sunt diferiți, iar conținutul lor este imprimat încă din copilărie. Remediile pentru o natură complexă nu au fost încă inventate.

Comportamentul hamsterului

Dzungariki și sirienii nu le plac companiile și sunt nocturne. În plus, aceste animale sunt predispuse la obezitate, motiv pentru care „apartamentul” unui animal de companie trebuie să aibă o roată, o scară și alte dispozitive. Dacă decideți să aveți descendenți, atunci stabiliți-o pe fată cu băiatul pentru câteva zile și așteptați descendenții în 16-24 de zile. Dzungariki sunt, de asemenea, predispuși la diabet și la apariția unei tumori cu îngrijire necorespunzătoare..

Este puțin probabil să reușiți să instruiți un rozător, dar este chiar necesar să încercați să-l îmblânziți. Dar dacă sunteți alergic la un hamster (corpul și ochii mâncărimi la contactul cu lână), atunci va trebui să urmăriți copilul din lateral, deoarece contactul direct va face ca corpul dumneavoastră să reacționeze.

Cum să alegeți o poreclă pentru hamsterul unui băiat?

Dacă doriți să găsiți un nume potrivit pentru animalul dvs. de companie, atunci puteți fi ghidați de factori de aspect și comportament, așa cum fac majoritatea. Puteți face o părtinire față de un personaj plin de viață (Alexandru înseamnă „câștigător”). Dacă hamsterul Dzungarian este maro, atunci acesta poate fi numit Alex Brown. Porecla Grey este potrivită pentru gri, dar cea albă poate fi numită Snowball sau Belchenko. Numele hamsterilor sunt deseori alese spontan, atunci când te uiți pentru prima dată la un animal de companie.

Cum se alege o poreclă pentru hamsterul unei fete?

Aceste animale au un aspect drăguț. Și de aceea fetele sunt deseori numite nume de animale de companie precum Tinky-Winky, Mila, Daisy. Crescătorii caută o varietate de surse pentru a găsi nume potrivite. Snezhana, Squirrel, Brownie, Jesse - un nume pentru o fată poate indica o anumită trăsătură, sau nu. De exemplu, dacă un copil mănâncă, atunci ea poate fi numită Scară. Așadar, găsirea unui nume potrivit nu vă va fi dificilă.!

Videoclip „Hamsteri sirieni”

În acest videoclip veți afla multe despre aceste păsări, precum și despre caracteristicile lor de îngrijire și întreținere..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hamsterii dzungari vs sirieni: cine este mai bun și cum să facă o alegere?