Revizuire a hranei pentru pisici pentru pisici (сat сhow)

Când apare o pisică în casă, proprietarul are în primul rând o întrebare - ce să hrănească animalul de companie pufos și ce fel de mâncare este mai bine de ales. Dacă oportunitățile financiare nu permit achiziționarea de produse premium sau super-premium, este recomandat să acordați atenție alimentelor Cat Chow produse de renumitul brand Purina..

Acest aliment uscat este o opțiune intermediară între clasa economică și clasa premium. Diferă nu numai în ceea ce privește gusturile, ci și pentru pisici de diferite activități și vârste. Linia include, de asemenea, tipuri de alimente medicinale, luând în considerare caracteristicile corpului animalului.

Clasa și tipurile de furaje

Conform ierarhiei hranei pentru pisici industriale, produsele Cat Chow de la Purin ocupă penultimul pas, deoarece aparțin oficial clasei premium. Compoziția acestor alimente conține ingrediente naturale, vitamine și aditivi utili, cu toate acestea, din punct de vedere al beneficiilor, este semnificativ inferior alimentelor super-premium și holistică.

Varietate de alegeri
Varietate de alegeri

Dar, comparativ cu alimentele convenționale bugetare, astfel de alimente au anumite avantaje. Este conceput nu numai pentru a elimina foamea, ci și pentru a vă menține animalul sănătos..

Dezavantajul produselor Cat Chow este că, la fel ca majoritatea celorlalte furaje premium, compoziția nu este pe deplin precisă, în special pentru proteine ​​și surse de proteine. Cel mai adesea, aceste poziții sunt prescrise de proteinele din pui, glutenul de pui și porumb..

Trebuie avut în vedere faptul că termenul „pui” nu înseamnă întotdeauna carne de pui, ci și produse procesate. În ceea ce privește glutenul de porumb, acesta conține foarte multe proteine, dar această componentă este de origine vegetală, deci este foarte puțin absorbită de pisici. În plus, multe pisici sunt alergice la gluten..

În funcție de vârstă, starea de sănătate și activitatea zilnică, hrana pentru pisici Cat Chow este împărțită în următoarele tipuri:

 • pentru pisoi / pisici;
 • pentru pisici sterilizate / castrate;
 • pentru animalele de companie care au probleme digestive;
 • controlul formării mingii de păr;
 • pentru nevoi speciale.
Subprodusele sunt ingredientul principal
Subprodusele sunt ingredientul principal

Fiecare dintre aceste fluxuri diferă prin compoziție, cu toate acestea, toate tipurile conțin următoarele componente:

 • carne și măruntaie, produse prelucrate;
 • peşte;
 • cereale;
 • legume și ierburi: fasole, morcovi, sfeclă, spanac, pătrunjel;
 • fibre vegetale;
 • drojdie;
 • vitaminele A, E, D3.

De asemenea, în alimente, Cat Chow conține magneziu, fier și seleniu, care sunt responsabile pentru funcționarea organelor vederii și a creierului. De asemenea, aspectul hainei animalului de companie depinde de aceste componente..

Pentru hrănirea zilnică

Alegerea hranei CatChow pentru hrănirea zilnică, în primul rând, trebuie să vă bazați pe vârsta animalului de companie, precum și pe preferințele sale gustative. Brandul Purina produce mâncare de pui, păsări de curte, rață și curcan Cat Chow. Dacă pisica ta are peste un an și nu are probleme de sănătate, Cat Chow 3 in 1 Triple Protection este cea mai bună alegere..

Protecție triplă
Protecție triplă

Acest aliment este o nutriție zilnică completă și este conceput pentru pisici și pisici adulte. Cat Chow 3-in-1 este compus în principal din păsări de curte, legume și ierburi care conferă mâncării o aromă atractivă. Mâncarea a primit acest nume deoarece reduce probabilitatea de a dezvolta urolitiază și tartru și, de asemenea, ajută la îndepărtarea încurcăturilor de lână din stomac..

Pe categorii de vârstă

Când decideți asupra tipului de hrană pentru o pisică, trebuie să țineți cont de vârsta animalului de companie. Purina a dezvoltat mai multe tipuri de alimente pentru pisici de diferite vârste:

 1. Cat Chow pentru pisoi cu pui.Acest aliment este special conceput pentru pisoi și este potrivit pentru animalele de companie de la 6 săptămâni la 12 luni. Conține toate componentele și mineralele necesare pentru un corp tânăr. Mulți medici veterinari recomandă hrănirea lor nu numai cu pisoi, ci și cu pisici însărcinate și care alăptează..
 2. Cat Chow Adult cu pui și curcan. Ideal pentru animalele de companie adulte cu un stil de viață activ. Trebuie avut în vedere faptul că produsul conține nu mai mult de 5% pui și curcan, iar carnea este adesea înlocuită cu măruntaie.
 3. Cat Chow Adult cu iepure și ficat. Acest aspect este destinat și pisicilor adulte care sunt pline de energie. Singura sa diferență față de hrana anterioară este gustul său. Compoziția și conținutul de nutrienți din aceste furaje sunt identice.

Pentru hrănire restricționată

Dacă un animal de companie are probleme cu excesul de greutate (care se întâmplă adesea după castrare sau sterilizare) sau digestie, proprietarul este sfătuit să transfere pisica în alimente dietetice speciale, care vor ajuta la menținerea în formă.

Pentru sterilizat
Pentru sterilizat

Linia Cat Chau include următoarele tipuri de produse dietetice:

 1. Cat Chow Îngrijire specială Controlul mingii de păr. În timpul linsului părului, firele de păr care aderă la limbă intră în stomacul pisicii, ceea ce duce la formarea de bile de lână. Prezența unor astfel de bulgări în stomac îi dă disconfort animalului de companie și poate provoca, de asemenea, probleme digestive. Cat Chow Special Care Control Hair Ball conține o mulțime de fibre vegetale care previne aglomerarea și favorizează îndepărtarea delicată a părului.
 2. Cat Chow Special Care Sterilazed. Conceput pentru pisici castrate și castrate. Veterinarii avertizează că animalele sterilizate își încetinesc semnificativ metabolismul, care, combinat cu un stil de viață pasiv, poate provoca creșterea în greutate. Dacă îi oferiți hranei pentru pisici Cat Chow animalului de companie, riscul de a câștiga kilograme în plus nu va fi atât de mare, în plus, ajută la menținerea tonusului muscular..

Pe o notă! Dacă proprietarul hrănește animalul de companie cu furaje industriale uscate, nu trebuie să uităm că animalul trebuie să aibă apă proaspătă tot timpul. Nerespectarea acestui lucru crește riscul de deshidratare, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor probleme grave de sănătate..

Hrană vindecătoare

Pentru animalele de companie cu probleme de sănătate, Purina a dezvoltat o linie specială de alimente care va ajuta la prevenirea progresiei bolii și la minimizarea riscului de complicații suplimentare. Această categorie include:

 1. Cat Chow Special Care Sensitive. Proiectat cu participarea nutriționiștilor și creat pentru animalele de companie care au probleme gastro-intestinale. Mâncarea conține cicoare, sfeclă și acizi omega, care nu numai că reglează tractul gastro-intestinal, ci și întăresc haina animalului și o fac mai strălucitoare..
 2. Cat Chow Îngrijire specială Urinară sănătate. Acest aliment este conceput pentru pisicile care au fost diagnosticate cu urolitiază sau au predispoziție la calcul. Un rezultat pozitiv din consum se obține datorită faptului că furajele conțin o cantitate minimă de magneziu, care este responsabilă pentru aciditatea urinei.
Pentru animalele de companie cu urolitiază
Pentru animalele de companie cu urolitiază

Important! Conform recenziilor medicilor veterinari, se recomandă administrarea de hrană medicamentată numai animalelor de companie care au anumite probleme și boli. Dacă pisica este sănătoasă, este mai bine să o hrăniți cu alimente adecvate categoriei de vârstă sau produse de tip preventiv..

Recomandări de hrănire

Aportul zilnic de hrană al mărcii Purina Cat Show este determinat de vârstă. Pentru pisoii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 săptămâni, 25-50 g de alimente sunt suficiente pe zi. Pisoii peste 3 luni pot fi hrăniți cu mai multe alimente - până la 75 g pe zi. Pentru adulții cu greutatea de la 4 la 6 kg, norma este de 100-115 g pe zi. În acest caz, cantitatea zilnică de furaje trebuie împărțită de 2 ori.

Avantaje și dezavantaje

Ca în cazul oricărui produs industrial, Cat Chau are anumite avantaje și dezavantaje. Mai întâi trebuie să vă familiarizați cu avantajele și dezavantajele acestui aliment și abia apoi transferați animalul de companie pe acesta..

Avantajele Cat Chow includ:

 • compoziție echilibrată;
 • prezența componentelor naturale din carne în compoziție;
 • o gamă largă de;
 • disponibilitate;
 • costul bugetului.

În ceea ce privește dezavantajele, acestea includ:

 • baza produsului nu este carnea, ci componentele cerealelor;
 • la fabricarea produselor sunt utilizate pe scară largă subprodusele care nu sunt indicate cu precizie în compoziție;
 • conținut de cenușă peste 7%;
 • cantitatea minimă de vitamine și oligoelemente din compoziție;
 • cantitatea exactă de conservanți și antioxidanți nu este indicată pe ambalaj.

Un alt dezavantaj relativ este că Cat Chow este produs exclusiv sub formă de alimente uscate, această marcă nu are conserve umede.

Concluzie

Cat Chow este un aliment care se ridică cu mult deasupra produselor din clasa economică. Compoziția sa rămâne necunoscută până la capăt, de asemenea, nu este clar ce fel de carne se folosește la gătit.

Proprietarul pisicii ar trebui să ia în considerare faptul că acest aliment nu este hipoalergenic, astfel încât unele animale de companie pot dezvolta erupții cutanate și iritații din cauza consumului acestuia. Recenziile medicilor veterinari și ai proprietarilor de pisici despre acest produs variază foarte mult: unii sunt mulțumiți de acesta, în timp ce alții asigură că nu îl vor mai cumpăra niciodată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Revizuire a hranei pentru pisici pentru pisici (сat сhow)