Milbemax este un antihelmintic modern

Fiecare proprietar de pisoi, judecând după recenzii, încearcă cel puțin ocazional să-i hrănească cu carne sau pește crud. Cu toate acestea, aceste produse pot conține helminti, la care numai un medicament modern, de exemplu, Milbemax pentru pisici, poate face față. Nu credeți că animalele de companie nu pot avea paraziți. Obiceiurile pisoilor de a-și linge blana timp de multe ore pot duce la infectarea cu diferite tipuri de helminti. Ouăle acestor paraziți sunt omniprezente în sol și intră în casa proprietarului pe pantofii lor de exterior..

Uneori, această boală se desfășoară inițial fără simptome vizibile și apoi, când sunt afectate organele vitale, apar semne caracteristice ale bolii. În plus, animalele bolnave sunt purtătoare ale unei boli contagioase. Prin urmare, este necesar să se efectueze deparazitarea din când în când. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza produsul Milbemax.

Forma de dozare redusă este destinată pisoilor tineri, iar tableta este de culoare roz. Pentru distincție, tableta este crestată sub forma literelor latine ВС și NA. Produsul care conține o concentrație mai mare de substanțe active, destinat pisicilor adulte, este marcat cu crestături CK și NA, iar cochilia sa este colorată în roșu. Conținutul ingredientelor active din fiecare tabletă:

  • pentru pisoi tineri - 4 mg milbemicină, 10 mg praziquantel;
  • pentru pisici de sex și vârstă - 16 și respectiv 40 mg de compuși activi activi.

Medicamentul este eficient împotriva tuturor tipurilor de helminți, dovadă fiind numeroase recenzii. Milbemicina oxima distruge membrana organismului parazit, provocând paralizia și moartea acestuia. Împreună, ambele substanțe active distrug atât adulții parazitului, cât și larvele acestuia. Medicamentul, intrând în corpul animalului, intră în intestine și de acolo este absorbit în sânge. După două până la trei ore, concentrația sa crește la valori maxime, iar după 14 ore compusul medicamentos este excretat din corpul pisoiilor și pisicilor cu urină..

Datorită acestor caracteristici, Milbemax este foarte ușor de tolerat de către animalele de companie. Este folosit pentru a deparazita pisicile însărcinate, pisicuțele și animalele slabe, deoarece are o listă foarte mică de efecte secundare..

Instructiuni de folosire

Milbemax este utilizat pentru pisici de toate vârstele, în tratamentul viermilor, precum și în scopuri profilactice. Dozajul medicamentului este stabilit în funcție de greutatea fizică a animalului de companie. Doza minimă este de 2 miligrame de milbemicină oximă și 5 miligrame de praziquantel, care corespunde unui kilogram din greutatea corporală a unei pisici. Pe baza acestui fapt, concluzia sugerează că medicamentul este utilizat pentru a trata pisoii atunci când ating o masă de 500 de grame. După cum arată recenziile persoanelor care au folosit medicamentul, tratamentul duce întotdeauna la rezultatul dorit..

Măsuri preventive

Pentru prevenirea helmintilor, Milbemax este utilizat o dată pe trimestru, precum și neprogramat: cu 15 zile înainte de vaccinare sau împerechere. În scop profilactic, medicamentul poate fi utilizat pentru pisoi mai mari de o lună și jumătate, la sfârșitul sarcinii, precum și pentru pisici care alăptează, dar după 20 de zile după miel. În plus, fără greș, este necesară efectuarea deparazitării înainte de vaccinare și împerechere.

Tratamentul cu Milbemax

Pentru un tratament eficient, este necesar să „hrăniți” animalul cu comprimate Milbemax. În acest scop, se recomandă să se abțină de la hrănirea pisicii timp de cinci ore. Apoi, trebuie să alegeți produsul care este cel mai bine consumat de ei..

Apoi, trebuie să determinați greutatea pisoiului și să zdrobiți tableta în pulbere. Se amestecă pudra rezultată cu mâncare și se dă pisicii. De asemenea, puteți așeza tableta pe baza limbii pisicii și, în timp ce țineți gura, mângâiați gâtul pisicii. Mângâierea declanșează reflexul de înghițire, din cauza căruia animalul înghite Milbemax..

Pisicile mici și pisicile adulte debilitate trebuie tratate cu o seringă medicală. Dar mai întâi, medicamentul trebuie zdrobit bine și amestecat cu apă. Apoi, suspensia este umplută cu o seringă și injectată în gura unei pisici sau pisoi. Este mult mai bine dacă doza medicamentului și durata tratamentului sunt determinate de un medic veterinar. Dar, dacă nu există medic veterinar, atunci trebuie să calculați în mod independent dozele zilnice.

Dozare

  • 0,5 - 1 kg - o jumătate de tabletă roz;
  • 1-2 kg - o tabletă roz;
  • 2-4 kg - o jumătate de tabletă roșie;
  • 4-8 kg - o tabletă roșie;
  • 8-12 kg - comprimate roșii și jumătate.

Este foarte important să nu supradozaj, deoarece la unele pisici duce la crampe musculare la nivelul membrelor anterioare, gât și cap. Aceste simptome nu sunt foarte periculoase pentru animal, trec fără intervenția umană și dispar după 20-24 de ore..

Utilizarea medicamentului strict conform instrucțiunilor, conform recenziilor oamenilor, nu duce la efecte secundare negative. Foarte rar, pisicile au intoleranță individuală la substanțele active ale medicamentului care provoacă alergii. În astfel de cazuri, este necesar să se suspende administrarea de medicamente și să se recurgă la ajutorul unui medic veterinar..

Medicamentul nu trebuie utilizat pentru pisoi sub o lună și jumătate și nu trebuie administrat pisicilor în prima jumătate a sarcinii. De asemenea, este interzisă utilizarea acestuia în legătură cu animalele bolnave și în curs de recuperare după o boală. Este complet interzisă utilizarea medicamentelor pentru pisicile care au boli și tulburări în funcționarea rinichilor sau a ficatului. Potrivit numeroaselor recenzii, Milbemax este cel mai eficient medicament împotriva helmintilor..

Video "Un ghid pentru cei care nu pot da o pisică o pastilă"

În acest videoclip, bărbatul vorbește în detaliu despre modul de a determina pisica să înghită pastila..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Milbemax este un antihelmintic modern