Enroxil în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare pentru câini și pisici

Enroxil: indicații și contraindicațiiEnroxil este un medicament antibacterian cu spectru larg care este utilizat pe scară largă în medicina veterinară pentru tratarea bolilor infecțioase la pisici și câini cauzate de diferite microorganisme patogene.

Medicamentul conține ingredientul activ enrofloxacină, care este activ împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative și are un efect antimicrobian puternic..

Ca componente auxiliare se utilizează lactoză, amidon de cartof sau porumb, stearat de magneziu, povidonă, celuloză monocristalină, glicolat de sodiu. Medicamentul nu conține componente modificate genetic.

Compoziția și forma de eliberare a medicamentului

Pentru ușurință în utilizare, producătorii oferă mai multe forme de medicament: tablete, soluție pentru administrare orală, soluție pentru injecție intramusculară.

Utilizarea comprimatelor pentru tratarea câinilor și pisicilor este convenabilă pentru uz casnic.

Soluția injectabilă este mai des utilizată într-o clinică veterinară pentru tratamentul formelor severe de boală la animalele de companie. Poate fi utilizat și în cazul în care corpul pisicii sau câinelui nu absoarbe forma comprimatului medicamentului..

Cum funcționează Enroxil

Enroxil este antibiotic care suprimă microorganismele patogene la nivel celular. Substanța activă este absorbită rapid în țesut și excretată din organism pe o perioadă lungă de timp, ceea ce asigură efectul medicamentului pentru o perioadă lungă de timp.

Enroxil ajută la gestionarea infecției bacteriene pentru boli ale sistemului urinar, respirator, ale tractului gastro-intestinal, ale pielii.

Când intră în tractul gastro-intestinal, substanța activă este absorbită rapid de membrana mucoasă și intră în fluxul sanguin general. Concentrația maximă este atinsă după 2 ore după utilizarea drogului. Activitatea medicamentului în corpul animalului este menținută timp de 22-24 de ore.

Atunci când se utilizează o soluție injectabilă, medicamentul este absorbit și prezintă un efect terapeutic la 1,5-2 ore după aplicare.

Indicații de utilizare

Enroxil 10 este utilizat pentru tratarea bolilor de origine bacteriană și micoplasmă la câini și pisici. Medicamentul este eficient pentru infecțiile tractului respirator, ale tractului gastro-intestinal, ale sistemului urinar, ale rănilor infectate, otitei medii.

Enroxil 10 este utilizat pentru tratarea și prevenirea următoarelor boli la animale:

  • Pentru ce boli se utilizează Enroxil?salmoneloză;
  • enterita necrotică;
  • streptococoză;
  • hemofilie;
  • hepatită bacteriană;
  • micoplasmoza.

Contraindicații

Utilizarea Enroxil 10 este strict interzisă. cu hipersensibilitate individuală a animalului la componentele medicamentului.

Nu utilizați medicamentul în combinație cu alte antiinflamatoare.

Pentru a evita o reacție dureroasă la animal în timpul administrării medicamentului, nu se recomandă injectarea a mai mult de 5 ml de produs într-un singur loc.

Enroxil nu este utilizat pentru tratamentul câinilor și pisicilor cu dezvoltare patologică a țesutului osos și cartilajal.

Medicamentul nu este utilizat pentru animalele cu boli ale sistemului nervos, care sunt însoțite de convulsii.

Utilizarea Encorxil este interzisă pisoi sub două luni și pui sub un an.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Comprimatele Enroxil sunt utile pentru tratarea pisicilor și câinilor. Medicamentul are un miros de carne, deci utilizarea acestuia nu este dificilă.

Comprimatele Enroxil sunt destinate administrării orale. De obicei, înainte de utilizare, medicamentul este zdrobit și amestecat cu o porție de furaje sau oferă o tabletă în ansamblu, plasându-l pe rădăcina limbii.

Tablete EnroxilDozajul medicamentului se calculează ținând cont de greutatea pisicii sau câinelui. Pentru un kilogram de greutate corporală a animalului, se utilizează 5 mg de agent. Doza zilnică a medicamentului poate fi împărțită în mai multe doze. Cursul tratamentului cu Enroxil este de până la 10 zile.

Nu trebuie să săriți următoarea doză de medicament, deoarece acest lucru poate duce la o scădere a efectului tratamentului. Dacă admiterea a fost ratată, este necesar să continuați utilizarea Enroxil în doza prescrisă. Doza auto-crescătoare este inacceptabilă.

Efecte secundare

Ca toate medicamentele, Enroxil pentru câini și pisici poate provoca reacții adverse. Dacă urmați cu strictețe instrucțiunile și prescripțiile medicului veterinar, atunci nu se respectă consecințele negative..

O excepție poate fi doar hipersensibilitatea la componentele medicamentului..

Foarte rar, utilizarea Enroxil poate provoca consecințe negative la pisică sau câine:

  • vărsături;
  • încălcarea scaunului și urinarea;
  • înmuierea fecalelor.

Când medicamentul este întrerupt, aceste simptome dispar de la sine și nu necesită tratament suplimentar.

În caz de supradozaj, animalul de companie poate prezenta letargie, scăderea poftei de mâncare, diaree, greață și vărsături sau o criză nervoasă. Aceste semne necesită tratament simptomatic..

Enroxil poate fi achiziționat la o farmacie sau clinică veterinară după consultarea unui specialist care va clarifica diagnosticul și va ajuta la calcularea corectă a dozei de medicament.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Enroxil în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare pentru câini și pisici