"Dentavedin": gel pentru cavitatea bucală a câinilor și pisicilor

gelFiecare stăpân iubitor de câine sau pisică observă comportamentul animalului său de companie. Și dacă observați că animalul și-a pierdut pofta de mâncare sau a apărut respirația urât mirositoare, atunci acesta este un motiv pentru a vizita o clinică veterinară. Problemele cu dinții sau gingiile nu sunt excluse. Este probabil ca medicul dumneavoastră să vă recomande gelul Dentavedine pentru pisici și câini..

Compoziția și forma eliberării

„Dentavedin” este un preparat care este utilizat în procesul de îngrijire orală pentru animalele de companie mici (pisici, câini) sub formă de gel. Structura sa este omogenă, are un miros neutru.gelSubstanțe conținute în gel:

  • clorhexidină bigluconat - 0,05%;
  • propolis - 0,3%;
  • plante medicinale sub formă de extracte (mușețel, pătlagină, arin, șnur, sunătoare, șarpe, cimbru, rădăcini de păpădie, muguri de mesteacăn, echinacee, salvie, rozmarin sălbatic, calendula, eucalipt, rădăcini de lemn dulce, urzică, muguri de pin, piure , rădăcini de brusture, arsură, târâtoare de mlaștină, oregano, flori de tei).
Știați? Propolisul este un antibiotic natural produs de albine. Datorită lui, aerul din stupul de albine rămâne steril chiar și în timpul hibernării..
Componentele suplimentare sunt guma de guar și apa distilată.

efect farmacologic

Acest gel acționează ca un agent dezinfectant și antiinflamator, care se datorează componentelor pe care le conține. Deci, clorhexidina este un antiseptic, care are o gamă destul de largă de efecte. Este eficient împotriva formelor vegetative de bacterii gram-negative și gram-pozitive, drojdie, dermatofiți și virusuri lipofile.

Îngrijirea pisicilor este foarte importantă, așa că aveți grijă, cum să alegi o casă, coaseți o pătură, face un post de zgâriere, alege numele, fa o jucarie, umplutură de toaletă, purtând și furminator.
Propolisul, fiind un produs apicol, vindecă foarte bine rănile și crăpăturile. În plus, acest gel este puțin toxic, nu irită pielea și alte țesuturi din gura animalului, nu se observă acumularea în corp.perie

Programare

„Dentavedin” este un produs care este utilizat pentru pisici și câini în procesul de procesare a gurii. Poate fi utilizat pentru igienă în cazurile de infecții și focare de inflamație la nivelul gurii, dinților, gingiilor. Cu utilizarea regulată a medicamentului, astfel de boli sunt oprite și dezvoltarea lor ulterioară este minimizată. Acest zoogel ajută la curățarea membranelor mucoase, ca urmare a căruia dobândesc un aspect sănătos, microcirculația este restabilită.

Important! Utilizați gel Dentavedin numai după consultarea unui specialist. Autoadministrarea medicamentului poate dăuna animalului dvs. de companie.

Indicații

"Dentavedin" este indicat pentru vindecarea:

  • gingivită sub formă acută și cronică;
  • parodontita sub formă acută și cronică;
  • boala parodontală, complicată de prezența inflamației;
  • stomatită aftoasă;
  • alveolită post-extracție;
  • parodontita;
  • abces parodontal (în combinație cu alte medicamente).
câine

Mod de administrare și dozare

De obicei, "Dentavedin" este utilizat de două ori în timpul zilei, se aplică pe locul leziunii (gingie, membrană mucoasă, orificiul dintelui extras). Cel mai bine este să picurați zoogelul pe deget și apoi să distribuiți cu atenție pe zona dorită. Cursul necesar pentru tratament este de 7 până la 10 zile.

Important! Dacă ați provocat "Dentavedin" pe zona dureroasă a animalului, este recomandabil să nu-l lăsați să mănânce sau să bea timp de o jumătate de oră. În acest timp, medicamentul este bine absorbit în țesut..
Dacă este necesar, puteți crește timpul de tratament, dar numai după consultarea unui medic veterinar. De asemenea, acest zoogel este recomandat a fi utilizat pentru prevenirea bolilor persistente în cavitatea bucală, de obicei de 2-3 ori pe an..

Efecte secundare

Dacă utilizați Dentavedin pentru îngrijirea orală la pisici și câini conform instrucțiunilor, atunci riscul de efecte nedorite este minim. Dar totuși, alergiile pot apărea sub formă de mâncărime și erupții cutanate. În acest caz, trebuie să întrerupeți imediat utilizarea gelului și, dacă este necesar, să administrați medicamentul animalului pentru alergii..pisicăSe poate observa foarte rar întunecarea smalțului dinților și o creștere a cantității de calcul pe dinți. De asemenea, au fost observate cazuri izolate de modificări ale preferințelor gustului. Astfel de momente sunt cel mai bine discutate cu un specialist..

Contraindicații

Nu puteți utiliza acest gel în cazuri de intoleranță individuală la ingredientele active, în timpul sarcinii și al hrănirii bebelușilor. De asemenea, nu se recomandă utilizarea externă împreună cu medicamente care conțin iod..

Aflați cum să aplicați corect gel "Nibbler", și cum se tratează gingivita la pisici.

Ambalare

"Dentavedin" pentru câini și pisici este produs într-o sticlă de plastic cu picurător, este plasat într-un pachet de carton, în interiorul căruia există o instrucțiune de utilizare, volum - 15 g.

Știați? Se pare că caria este foarte rar diagnosticată la pisici și câini, dar există o mulțime de alte boli asociate cu această parte a corpului. În mod ciudat, dar aceste animale corectează mușcătura, refac dinții, fac coroane.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Regimul de temperatură pentru depozitarea gelului este de la 12 la 15 grade, într-un pachet închis, în absența razelor solare directe. Dacă sunt îndeplinite toate condițiile de depozitare, atunci medicamentul va fi adecvat timp de 2 ani de la data fabricației.gelÎn concluzie, trebuie să spun că „Dentavedin” vă va facilita viața în momentul în care aveți nevoie de îngrijire orală atentă a câinelui sau pisicii iubite. Monitorizați-vă animalul pentru a evita bolile grave. Și animalul de companie vă va mulțumi cu aspectul său sănătos, buna dispoziție, dragostea și afecțiunea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Dentavedin": gel pentru cavitatea bucală a câinilor și pisicilor