"Fungin": cum se utilizează medicamentul pentru tratamentul trichofitozei și microsporiei la câini și pisici

Adesea animale, inclusiv câini și pisici, sunt expuse la diferite boli de origine fungică, care trebuie tratate corect și imediat. Cu toate acestea, nu se recomandă categoric utilizarea medicamentelor umane în aceste scopuri, prin urmare vin în ajutor agenți terapeutici eficienți special dezvoltați, dintre care unul este medicamentul veterinar de vârf „Fungin” de pe piață, cu instrucțiuni de utilizare disponibile publicului și detaliate..

Scurtă descriere a medicamentului

Fungin este o soluție dermatologică, a cărei culoare poate varia de la ușor galben la ușor maro. După deschiderea ambalajului, se observă un miros specific slab.A fost special dezvoltat pentru a contracara infecțiile fungice ale pielii la animalele de fermă mari și mici, precum și la câini și pisici. Numai pentru utilizare în exterior.

Știați? Microsporia sau pecingine, foarte rar se poate muta la o persoană din câini. Cel mai adesea, purtătorii periculoși de răni sunt stradă pisici. Pentru a se infecta, o persoană (în special un copil) are nevoie doar de un contact unic cu un animal bolnav, apoi sporii ciupercii încep foarte repede să se înmulțească pe hainele „culegătorului” și după două săptămâni îl „vă rog” cu manifestările lor neplăcute.

Compoziție, formă de eliberare și ambalare

Soluția „Fungin” conține: clotrimazol (30 mg, el este substanța activă), componente suplimentare: glicerină, propolis, alcool izopropilic, sulf, dimetil sulfoxid.

Antifungicul include, de asemenea „Surolan”.
Pentru a vinde medicamentul, producătorii săi au ales diferite variante de containere:
 • flacoane din sticlă cu o capacitate de 10, 15 și 30 ml, sigilate cu dopuri de cauciuc cu capace din aluminiu;
 • așa-numitele sticle PET de 10 și 30 ml, plasate în cutii de carton;
 • sticle de polimer de 20, 30, 40 și 50 ml (acestea au capete de pulverizare).
Pachetele destinate consumatorilor sunt furnizate în mod necesar cu instrucțiuni detaliate și fiecare container conține informațiile necesare:
 • numele producătorului și detaliile acestuia;
 • volumul conținutului;
 • reguli pentru siguranța fondurilor;
 • data expirării și data fabricației.

Proprietăți medicinale

Proprietățile medicinale ale medicamentului se caracterizează printr-un efect fungicid pronunțat al clotrimazolului asupra ciupercilor (patogene și condiționate patogene), care servesc ca sursă directă de infecție la animalele de companie..

Mecanismul de acțiune al „Fungin” este după cum urmează: reduce formarea ergosterolului, care face parte din membrana celulară a ciupercii, contribuind astfel la degenerarea structurii sale de bază și, în consecință, a unor proprietăți.

În cele din urmă, agentul patogen moare. Excipienții cresc semnificativ efectul negativ al clotrimazolului asupra agenților patogeni și, de asemenea, contribuie la o reducere semnificativă a focarelor inflamatorii pe pielea animalului și la vindecarea rapidă în continuare.

Important! „Fungin” este considerat cu risc redus (Clasa a IV-a) un medicament pentru un organism animal. Poate provoca iritații minore la nivelul ochilor, care pot fi ameliorate prin clătirea cu apă curată.
În plus, medicamentul nu este absorbit în fluxul sanguin, nu irită pielea și nu provoacă sensibilizare, oferind în același timp un efect anestezic anti-exudativ și local.

Indicații de utilizare

Fungin este indicat pentru tratamentul topic al pisicilor și câini din bolile fungice comune ale pielii: microsporia și tricofitoza (soiuri de pecingine).

Pentru boli de piele, de asemenea, utilizați YAM BK unguent, „Vakderm”, „Ivermek”, „Execan”, „Roncoleukin”.

Cum se aplică pentru câini și pisici

Pentru a obține efectul maxim al tratamentului și pentru a limita animalul de companie de stresul inutil, trebuie să urmați cu strictețe procedura de aplicare a medicamentului indicată în instrucțiuni:

 • soluția este dozată la 0,2-0,3 ml pe 1 kg de greutate animală;
 • o bucată de tampon de bumbac sau tifon curat trebuie să fie înmuiată în produsul pregătit;
 • apoi „Fungin” se aplică ușor pe zonele afectate ale pielii;
 • este imposibil să apăsați pe discul umezit în timpul procesării, medicamentul trebuie frecat cu atenție de la marginea zonei până la centru, în timp ce capturați aproximativ un centimetru dintr-o zonă sănătoasă.
Procedura de tratament cu Fungin trebuie efectuată o dată pe zi timp de 10-14 zile - o recomandare mai exactă pentru durata de utilizare va fi prescrisă de un specialist care va evalua preliminar starea generală a animalului și localizarea zonelor afectate.

Măsuri de siguranță și igienă personală

În ciuda toxicității scăzute a „Fungin”, medicii veterinari recomandă respectarea unor măsuri preventive obligatorii, igienă personală și siguranță:

 • purtați mănuși cauciucate înainte de a deschide sticla;
 • în timp ce lucrați cu „Fungin” este interzis să luați gustări sau băuturi;
 • dacă medicamentul ajunge pe o zonă deschisă a pielii, produsul trebuie spălat imediat cu apă cu săpun la temperatura camerei;
 • după aplicarea medicamentului, nu este de dorit să călcați animalul de companie pentru o zi;
 • după finalizarea manipulării, mâinile trebuie spălate bine cu apă cu săpun;
 • Eliminați mănușile uzate și recipientul deschis.
Important! După aplicarea „Fungin”, animalul poate încerca să lingă soluția din zonele tratate. Pentru a preveni acest lucru și pentru a preveni intoxicația cu droguri, ar trebui să puneți mai întâi un bot sau un guler special pe animalul de companie, pe care este recomandabil să îl îndepărtați doar la o jumătate de oră după manipulare.

Contraindicații și efecte secundare

Utilizarea „Fungin” în unele cazuri poate dăuna unui animal de companie dacă:

 • suferă de o boală infecțioasă sau se află în reabilitare;
 • boala a început în timpul sarcina femelele, perioada de hrănire a descendenților;
 • puii și pisoii au mai puțin de patru săptămâni;
 • există o intoleranță individuală la una dintre componentele medicamentului.
De regulă, cu utilizarea corectă a unei soluții de tratament antifungic, efectele negative sunt complet absente..

Cu toate acestea, la unele animale, cu sensibilitate crescută la anumite substanțe conținute în soluție, astfel de manifestări nu sunt excluse:

 • creșterea producției de salivă;
 • perturbarea sistemului digestiv;
 • letargie.
Dacă se întâmplă acest lucru, atunci tratamentele ulterioare cu „Fungin” sunt anulate și sunt prescrise remedii simptomatice.

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Soluția medicamentoasă trebuie păstrată într-un loc uscat, ferită de lumina directă a soarelui și la îndemâna copiilor. Soluția este utilizabilă timp de doi ani.

Știați? Anii 70 sunt considerate cele mai mari progrese în dezvoltarea medicamentelor antifungice. Secolul XX, când au fost sintetizate și introduse în practică antimicotice de 2 generații - clotrimazol în 1969, miconazol, ketoconazol în 1978.
Deși infecțiile fungice nu prezintă un grad ridicat de pericol mortal pentru viața animalelor, ele aduc manifestări dureroase supărătoare lor și proprietarilor lor și necesită, de asemenea, o investiție considerabilă de bani și timp.Prin urmare, este mai bine să încercați să preveniți aceste boli folosind tehnici profilactice, mai degrabă decât să fiți tratați mult timp și să supuneți animalul de companie unor tratamente antifungice neplăcute..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Fungin": cum se utilizează medicamentul pentru tratamentul trichofitozei și microsporiei la câini și pisici