"Pisica cestal" - ce ajută și cum să dai unei pisici

„Pisica Cestal” - ce ajută și cum să oferi unei pisiciUn proprietar grijuliu știe că unul dintre semnele sănătății unei pisici este absența viermilor. La urma urmei, pot duce la boli grave și chiar la moartea animalului. Prin urmare, este important nu numai să-l tratați la timp, ci și să luați măsuri preventive. Acest lucru va ajuta unul dintre cele mai eficiente medicamente antihelmintice moderne - „Cestal”

.

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

Medicina veterinară "Cestal" se administrează pe cale orală și arată ca tablete plate galben-cenușii, cu un separator central-canelură.Compoziție, formă de eliberare, ambalareCompoziția unui comprimat:

 • praziquantel - 20 mg;
 • embonat pirantel - 230 mg.

Important! Chiar dacă pisica dvs. este în permanență în interior, se poate infecta cu helminti consumând pește sau carne crudă. În plus, hainele de stradă, pantofii și chiar muștele pot deveni purtători de viermi..

Comprimatul cântărește 390 mg și are un gust de ficat pentru ușurarea ingerării de către animale. Comprimatele sunt ambalate în folie și folie de blistere, câte două bucăți. Pachetul de carton „Cestal” conține cinci blistere - zece tablete.

Proprietăți farmacologice

"Cestal" este un medicament antihelmintic combinat. Una dintre componentele sale, praziquantel, distruge în mod eficient cestodele și paraziții cu bandă în orice stadiu al dezvoltării lor. Sarcina sa este de a crește gradul de permeabilitate a membranelor celulare de viermi pentru ioni de calciu..

Ca urmare, mușchii parazitului se contractă necontrolat, apare paralizia și moartea..

Praziquantel este absorbit rapid prin intestine și excretat în urină aproape fără reziduuri.Proprietăți farmacologiceEmbonatul Pirantel combate nematodele și strongilatoza. Această componentă este deosebit de eficientă datorită absorbției sale lente. Blochează transmisia neuromusculară, perturbă permeabilitatea membranelor celulare, care paralizează parazitul și se încheie cu moartea acestuia.

Vă sfătuim să aflați mai multe despre principalele semne și tratamentul viermilor la pisici, și vezi lista medicamentelor pentru viermi pentru pisici.

Cea mai mare concentrație de substanță în organism se observă la 2-4 ore după ingestie. Părăsește corpul în timpul zilei, fiind excretat împreună cu urină și fecale.

Indicații de utilizare

„Cestal” trebuie luat în următoarele cazuri:

 • dacă pisica are paraziți;
 • ca agent profilactic pentru viermi;
 • înainte de vaccinare (cu două săptămâni înainte);
 • față vâscos (într-una - două săptămâni).

Știați? Potrivit Cartii Recordurilor Guinness, cea mai mică pisică de pe planetă este un punct albastru himalayan-persan numit Tinker Toy. La maturitate, lungimea sa era de doar 19 centimetri..

Mod de administrare și dozare

Medicamentul trebuie administrat pisicilor o dată dimineața în același timp cu mâncarea, tăiat și adăugând puțină mâncare sau băutură. Sau, cu ajutorul unei seringi, acestea sunt administrate cu forța prin plasarea unei suspensii apoase de medicament pe rădăcina limbii.Mod de administrare și dozarePuteți da Cestal pisoi de trei săptămâni sau mai mult. Nu este nevoie să puneți pisica la dietă sau să folosiți laxative înainte de terapie.

Află ce hrăniți pisoiul acasă și cum să alegi o dietă echilibrată pentru el.

Cantitatea de medicament depinde de greutatea animalului de companie:

 • până la 1 kg - 1/4 dintr-o tabletă;
 • 1-2 kg - 1/2 dintr-o tabletă;
 • 2-4 kg - o tabletă;
 • 4-8 kg - două tablete;
 • mai mult de 8 kg - trei comprimate.

Ca medicament profilactic, medicamentul se administrează o dată pe trimestru..

Știați? Studiile au arătat că pisicile au memorie vizuală la fel de bine ca și maimuțele. Și o pisică de orice rasă se distinge prin inteligență ridicată - la nivelul a cinci cele mai inteligente rase de câini.

Precauții

Când utilizați Cestal, trebuie să respectați următoarele reguli:

 • dacă există o sensibilitate pronunțată la ingredientele produsului, nu trebuie să permiteți contactul direct cu acesta și, dacă apar manifestări alergice, consultați urgent un medic (aveți la dumneavoastră instrucțiuni pentru medicament sau eticheta acestuia);
 • ambalajul de droguri rămas nu trebuie utilizat pentru nevoile casnice, trebuie aruncat împreună cu deșeurile menajere.
Precauții

Contraindicații și efecte secundare

Medicamentul are o toxicitate extrem de scăzută, este bine acceptat de pisicile de orice rasă și, în funcție de doza necesară, nu există efecte secundare. Dar dacă starea pisicii se agravează după ce ați luat medicamentul, trebuie să luați un antihistaminic și să îl livrați de urgență medicului veterinar.

Va fi util ca proprietarul unei pisici să învețe cum să trateze o pisică din: ureche și căpușă subcutanată, puricii și păduchi.

Medicamentul nu este utilizat pentru intoleranță individuală la componentele sale și împreună cu alte remedii pentru viermi.

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

"Cestal" este depozitat într-un loc întunecat și uscat, în conformitate cu regimul de temperatură - de la +15 la +25 ° С.

Perioada de valabilitate cu depozitare adecvată nu depășește doi ani de la momentul producției.Perioada de valabilitate și condițiile de depozitareDacă vedeți că pisica se târăște pe podea cu prada ei, atunci acesta este un semn aproape sută la sută de infecție cu helminți. În acest caz, utilizarea preparatului complex „Cestal” este pur și simplu necesară.

Important! Este interzisă administrarea medicamentului pisoilor de până la trei săptămâni. De asemenea, este interzisă combinarea „Cestal” cu alte medicamente antihelmintice, în special cu „Piperazina”..

În plus, acest lucru va proteja restul familiei de o posibilă infecție. Trebuie doar să alegeți doza potrivită în funcție de greutatea animalului dvs. de companie, acest lucru vă va ajuta să nu faceți rău animalului și să rezolvați rapid problema..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Pisica cestal" - ce ajută și cum să dai unei pisici