Cele mai bune 3 paste pentru a îndepărta părul de la pisici

Pisica linge lână

Fiecare animal de companie are nevoie de îngrijire în timp util pentru a menține un aspect sănătos și frumos. În articol voi vorbi despre o pastă specială care ajută la îndepărtarea părului din corpul pisicii, principiile produsului și eficacitatea acestuia. Voi lua în considerare și problema pericolului linsului excesiv al animalului, ceea ce duce la ignorarea problemei..

Pericol de a linge excesiv o pisică

Curățenia pisicilor, manifestată prin îngrijirea regulată, este inerentă naturii. Prin urmare, animalul de companie este angajat zilnic în proceduri de igienă, uneori petrecând mult timp în acest sens. Ca rezultat, stomacul este umplut cu lână, care este plină de blocarea lumenului intestinal. Aceasta este o problemă gravă pentru pisici și uneori poate fi rezolvată numai cu ajutorul intervenției chirurgicale. Un alt pericol este umplerea majorității stomacului, determinând animalul să mănânce puțin. O dietă slabă duce la epuizarea corpului.

Pisica linge lână
Umplerea stomacului cu bile de păr poate bloca lumenul intestinal

Atunci când efectuați un ritual de curățare, firele de lână sunt adesea lipite în spatele colților unui animal. Treptat, cresc în gingii, provocând un proces inflamator. Pentru a preveni posibilele probleme, medicii veterinari recomandă crescătorilor să utilizeze produse speciale care facilitează îngrijirea animalelor de companie la domiciliu. Nu se poate ajuta animalul să îndepărteze bucățile de lână acumulate în stomac în alte moduri..

Cum se îndepărtează părul din stomacul unei pisici

Natura a stabilit procesul de excreție a produselor procesate, în special a lânii, într-un mod natural - prin intestine. Dar, adesea, o bucată suficient de mare cade în stomac, care nu poate ieși singură. În acest stadiu, simptomele caracteristice pot fi urmărite, incluzând nu numai o scădere a activității. Pisica este greață, există dorința de a vărsa, există călătorii nereușite la tavă.

Pisică de ghimbir pe stradă mâncând iarbă
Lasă pisica să meargă pe iarbă în căutarea plantei pe care o dorește

Există mai multe moduri de a îndepărta părul din stomac..

  • Aplicarea furajelor speciale, nu se deosebesc ca aspect de granulele uscate obișnuite destinate nutriției complete. Printre cele mai populare: Eukanuba Adult Dry Food Cat Hairball Control- Royal Canin Hairball Care- Hill’s Science Plan Feline Adult Hairball Control. Acestea includ mai multe tipuri de fibre (tip insolubil), prebiotice, componente vegetale (semințe de pătlagină și in). Când alimentele intră în stomac, funcția de tranzit a produselor procesate este stimulată. Unii producători completează compoziția cu substanțe a căror acțiune vizează combaterea vărsării.
  • Nu sunt considerate mai puțin eficiente preparate pentru tablete. De asemenea, sunt dezvoltate pe baza extractelor de plante cu aditivi: sulf, L-carnitină, lecitină, minerale naturale, taurină. Formula multicomponentă a tabletelor ajută la scăderea trichobezoarelor, întărește haina pisicii, prevenind astfel vărsarea abundentă. Remediile populare includ: Fitomine, Pet Naturals of Vermont, Actipet.
  • Promovează îndepărtarea părului din corpul animalului de companie pastă specială, care conține componente vegetale, uleiuri polinesaturate, fibre nedigerabile și alte substanțe. Principala diferență față de comprimate și furaje este prezența uleiurilor minerale sau a glicerinei.
Pisica mănâncă mâncare pentru a ecloza lână
Există diverse alimente care pot ajuta la rezolvarea problemei.

Este recomandat să vă consultați medicul veterinar înainte de a alege un demachiant. Un specialist va ajuta la determinarea celei mai adecvate măsuri de impact asupra corpului animalului de companie, ținând cont de starea sănătății acestuia.

Cum funcționează pasta de îndepărtare a lânii?

Compoziția pastelor de la diferiți producători este diferită, dar include invariabil grăsimi și uleiuri. Agentul, intrând în stomac, înmoaie nodul format. Acest lucru promovează eliberarea rapidă a părului într-un mod natural: pisica îl poate regurgita sau pur și simplu poate goli. Componentele minerale incluse în compoziție îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv și a tractului gastro-intestinal. În plus, complexul vitaminic întărește firele de păr, ceea ce reduce semnificativ căderea părului.

Pisica linge pasta pentru a scoate lâna din stomac
Pasta ajută la îmbunătățirea digestiei și miroase bine pentru pisici
Pentru un rezultat eficient, este necesar să se dea pasta animalului de companie conform schemei sugerate de producător: zilnic, de câteva ori pe săptămână, săptămânal în fiecare lună.

O pastă eficientă pentru îndepărtarea covorașelor de lână

Pe rafturile magazinelor există o gamă largă de paste de reproducere a lânii. Înainte de cumpărare, se recomandă să citiți instrucțiunile de utilizare, mai ales după studierea compoziției produsului și a posibilelor efecte secundare.

Următoarele mărci reprezintă topul pastelor de rating.

Gimpet malț moale

Gimpet Malt-Soft Paste
Gimpet Malt-Soft Paste

Produsul include:

  • substanțe de balast;
  • uleiuri vegetale;
  • derivat de zahăr din lapte cu TGOS (1%);
  • extract de malț (43%).

Componentele active ale pastei înmoaie firele de păr mototolite ale lânii, facilitând îndepărtarea lor prin intestine. Instrumentul are un efect benefic asupra activității digestiei și intestinelor, restabilește microflora intestinală sănătoasă.

Reguli de primire: dați zilnic pisicii 3-4 cm de pastă. Puteți amesteca pasta de gel cu mâncarea. Dacă este necesar, doza poate fi mărită la 8 cm. De asemenea, se propune o altă schemă de utilizare: o dată pe lună, dați pisicii o pastă timp de 1 săptămână, stoarcând 5 cm din tub. Durata acțiunii compoziției depinde de volumul nodului din stomac, dar eliberarea lânii într-un mod natural poate fi observată deja timp de 2-3 zile.

Efectele secundare nu au fost găsite în mai multe studii..

Cliny

Ingredientele active ale pastei sunt:

  • grăsimi și uleiuri vegetale;
  • extract de lemn dulce;
  • ioni de argint.

Compoziția, pătrunzând în stomac, înmoaie bila de lână, rezultând dezintegrarea acesteia. Ingredientele din ulei promovează trecerea lină a firelor de păr prin intestine, iar ionii de argint dezinfectează mediul.

Cliny Paste
Cliny Paste
Efectele secundare posibile includ o reacție alergică la componentele produsului..

Reguli de admitere: consumul zilnic al compoziției 1 dată pe zi, 2 cm (pentru animalele de companie cu o greutate de până la 2 kg), 5 cm (pentru animalele de companie cu o greutate mai mare de 2,5 kg). Puteți începe să dați pasta la prima moltă, amestecând cu furaje sau ca o delicatesă independentă.

Dacă se detectează roșeață pe piele, mâncărime sau umflături, utilizarea în continuare a pastei trebuie aruncată.

Kittymalt Hairball Remedy Paste, 8 în 1 Excel

Pasta este utilizată pentru îndepărtarea covorașelor de lână la pisicile și pisicile adulte. Compoziția este dezvoltată pe bază de uleiuri minerale, sirop de malț, lecitină, mono-digliceride ale acizilor grași și alte substanțe auxiliare..

Pastă pentru îndepărtarea lânii din stomac
Pastă pentru îndepărtarea lânii din stomac

Utilizarea regulată a produsului previne rostogolirea părului care pătrunde în stomac în timpul linsului. În prezența unui covor, compoziția are un efect de înmuiere, care favorizează retragerea firelor de păr individuale într-un mod natural.

Reguli de recepție: ar trebui să începeți cu consumul zilnic timp de 3 zile, după care treceți de două ori pe săptămână. Doza pentru animalele care cântăresc mai puțin de 2 kg este un sfert de linguriță - peste 2,5 kg - o jumătate de linguriță.

Nu au fost detectate efecte secundare în timpul cercetării..

Orice îngrijire include punerea în aplicare a procedurilor obligatorii care sunt cheia pentru sănătatea bună a animalului iubit. Nu trebuie să așteptați semne evidente de probleme cu funcționarea sistemului digestiv, deoarece tratamentul este întotdeauna mai scump.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai bune 3 paste pentru a îndepărta părul de la pisici