Chelie la pisici

Dacă pisica are o cantitate mică de cădere a părului din burtă și în combinație cu vărsarea pe restul corpului, atunci nu există motive de îngrijorare. Atunci când există doar chelie locală, atunci este necesar să se determine de ce se întâmplă acest lucru și să se ia măsuri pentru a elimina problema. Vizitarea medicului veterinar vă va ajuta, de obicei, să înțelegeți ce se întâmplă.

Părul pisicilor urcă între picioarele din spate și pe stomac, din unul dintre motivele principale:

 1. Reacție alergică la contactul cu un iritant - un plasture chel apare de obicei după o plimbare și în jurul său puteți vedea chiar și rămășițele unei substanțe care a provocat o reacție negativă;
 2. Linsul excesiv, care determină distrugerea foliculilor de păr - atunci când animalul linge dur burtica, haina devine proastă și se aglomerează după aglomerare. Adesea, linsul excesiv este cauzat de mușcăturile de insecte;
 3. Cicatrică - la locul unei cicatrici după o operație abdominală pe peritoneu, pisicile nu cresc păr. Zona rămâne goală, dar blana din zonele situate în apropiere o acoperă de obicei. O astfel de chelie nu este tratată;
 4. Stresul - în timpul stresului, pisicile încep să-și lingă activ corpul și să piardă părul, inclusiv pe burtă. Procesul poate dura mai mult de un an;
 5. Boli ale pancreasului - căderea părului abdominal la pisicile cu un proces cronic netratat este deosebit de activă;
 6. Alopecia la pisici - apare mai ales la vârsta de 10 ani. Părul devine la început foarte subțire și apoi începe să se târască activ. Pisica se va cheli nu numai pe stomac, ci și pe spate. De asemenea, o labă sau toate labele pot suferi de patologie..

Veterinarul determină motivul pentru care părul se urcă între picioarele din spate și pe abdomen, prin eliminare după o examinare completă a animalului. Examinarea începe cu măsurarea temperaturii prin anus și se termină cu o hemoleucogramă completă.

Principalele manifestări ale diferitelor cauze ale cheliei

Puteți înțelege ce cauzează o retragere a părului, acordând atenție unui număr de simptome. De multe ori permit chiar și fără examinare să afle motivul pentru care blana de pe burta pisicii urcă..

 • Alergie - pe lângă chelie, pe piele apar și abcese mici și o erupție roșiatică. De asemenea, uneori se poate adăuga o tuse cu strănut..
 • Paraziți - nu este dificil de observat prezența păduchilor și puricilor, doar privind la animalul de companie, extinzându-și blana.
 • Leziunile abdominale - dacă sunt externe, atunci rănile vor fi vizibile ochiului. Vânătăile interne nu vor fi vizibile, ele sunt determinate de prezența anxietății și a fricii pisicii. De asemenea, animalul poate reacționa agresiv la atingerea stomacului.
 • Pancreatita - simptomele unei astfel de tulburări în activitatea pancreasului, pe lângă chelie, sunt letargia constantă a animalului de companie și diareea regulată cu sânge.
 • Tulburări endocrine - simptomele depind de organul endocrin care a funcționat defectuos. Datorită varietății manifestărilor, este imposibil de diagnosticat într-o astfel de situație independent..

Dacă burtica pisicii devine chelie, este imperativ să consultați un medic veterinar pentru a determina cauza și a efectua un tratament complet.

Tratament

În cazul cheliei abdomenului, se arată că efectuează tratamentul prescris de un specialist, în funcție de cauza patologiei. Puteți depăși singur chelia, care a fost rezultatul deteriorării paraziților pielii. Acestea sunt ușor de îndepărtat folosind șampoane specializate, picături și gulere.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Chelie la pisici