4 Rase de pisici, al căror caracter va avea un timp greu

Fiecare rasă de blană are propriile sale trăsături de caracter. Reprezentanții acestor patru rase ale familiei feline sunt cel mai bun exemplu al faptului că frumusețea nu este un indicator al naturii docile..

Pisici persane

Aceasta este una dintre cele mai vechi rase de pisici domestice. Reprezentanții acestei rase sunt echilibrați, calmi, puternic atașați de proprietar. Ei cer atenție: dacă sunt lipsiți de ei, pot adăpăra resentimente. Persii nu pot fi lăsați singuri mult timp - pot deveni deprimați, pot deveni apatici.

Pisicile persane sunt cartofi de canapea. Nu sunt interesați să meargă pe stradă: preferă să se întindă pe canapea.

Persii sunt niște fiare capricioase. Ei aleg un singur stăpân („conducător”) și se supun numai lui. Din același motiv, aceste pisici rareori se înțeleg cu alte animale. De regulă, ei încearcă să-i subjugeze. Persii sunt prietenoși cu copiii, dar nu își vor permite să fie folosiți ca jucărie.

A avea grijă de un persan este un pic cam trist. Au adesea ochi apoși, iar blana lor se încurcă. Trebuie să tăiați o pisică de la un specialist, deoarece are o piele foarte delicată, ușor de deteriorat. Atunci când cumpărați o pisică din rasa persană, ar trebui să fiți atenți: adesea au defecte congenitale ale mușcăturii.

Pisici britanice

Frumuseți și frumuseți cu un aspect „regal” trufaș. Britanicii sunt independenți, le place să-și petreacă timpul singuri cu ei înșiși. Pentru cei care încep o pisică pentru o prindere constantă, britanicii nu sunt potriviți. Aceste pisici stabilesc limite în comunicarea cu oamenii și cer respect pentru spațiul lor personal..

Britanicii sunt inteligenți, rezervați și ușor de educat. Se adaptează rapid și se obișnuiesc cu rutina zilnică a proprietarilor. Și se așteaptă în schimb la aceeași atitudine. Britanicul adormit este mai bine să nu fie deranjat.

Singurătatea este percepută calm. Nu se impun proprietarului, nu fac trucuri murdare pentru a atrage atenția. Britanicilor nu le place mângâierea compulsivă. Aceste pisici sunt pe cont propriu și nu tolerează o atenție constantă. Pentru oamenii de afaceri și ocupați, pisicile britanice sunt rasa ideală. Dar merită să ne amintim că păsările britanice își arată rar dragostea și, dacă o fac, sunt foarte reținute..

Pisici siameze

Există multe povești de groază despre natura acestor pisici. Pisicile siameze nu sunt cea mai bună fire de pisică cu coadă. Sunt răzbunători, gelosi și resentimentați. Aceste animale știu cum și le place să se răzbune.

Siamezii sunt duri și încăpățânați. Ele sunt dedicate unei singure persoane. Chiar dacă familia este numeroasă, ei se vor supune unui singur „lider”. Pisicile siameze iubesc atenția proprietarului lor, nu tolerează singurătatea. Aceste animale au o intuiție bine dezvoltată: literalmente prevăd acțiunile proprietarului și îi citesc gândurile.

Reprezentanții acestei rase sunt foarte activi. Își bagă nasul în toate colțurile casei, pot aranja o alergare de noapte prin camere, miaună mult timp. Ei pot face ceva greșit, de exemplu, ridica mobilier. Ca animal de companie, aceste animale nu sunt potrivite pentru cei care iubesc ordinea și tăcerea..

Siamezii se înțeleg prost cu alte animale. Există excepții, dar în majoritatea cazurilor aceste pisici aranjează o viață „dulce” pentru proprietarii lor care i-au jignit. Această rasă se distinge prin neînfricare și forță: pisicile pot începe o luptă chiar și cu cineva care este mai puternic decât ele. Apropo, pisicile siameze pot reacționa negativ și la apariția unui nou-născut..

Pisici scoțiene

Pisicile scoțiene arată drăguț. Dar caracterul lor nu este zahărul. Scoțienii sunt unul dintre acele animale de companie care urmează după un bărbat și au plictisit. Ca pisoi, sunt foarte nervoși și chiar agresivi. La orice vârstă, pisicile scoțiene sunt hiperactive și intruzive: pot urmări stăpânul din colț și pot ataca. Dacă îi lăsați nesupravegheați mult timp, se vor strica. Aceste pisici necesită o activitate constantă. Dar vânătorii lor sunt răi: nu vor prinde șoareci.

Scoțienii sunt capricioși și agresivi. Nu le place să stea pe mâini, nu tolerează apucarea. Dacă li se impun jocuri și afecțiune, aceștia își vor folosi dinții și ghearele. Străinii sunt tratați rău.

Înainte de a începe o pisică, ar trebui să studiați trăsăturile sale de caracter. Concentrându-vă pe propriul stil de viață și temperament, puteți alege animalul de companie perfect pentru dvs..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 4 Rase de pisici, al căror caracter va avea un timp greu