6 Lucruri pe care pisicii și câinii reacționează diferit

Observând comportamentul pisicilor și câinilor care locuiesc în aceeași casă, puteți observa cât de diferite sunt aceste animale. Reacțiile lor la aceleași lucruri și acțiuni pot fi complet opuse, astfel încât uneori nu este clar la ce să ne așteptăm de la apropierea acestor animale de companie unul față de celălalt.

Reacția la alimente

Câinii sunt omnivori. Sunt bucuroși să mănânce tot ce le oferă proprietarul. Mai ales dacă tratează animalul de companie din mâinile sale. Dar capacitatea de a digera totul cu ușurință nu asigură câinele împotriva unei eventuale otrăviri. Prin urmare, trebuie să hrănești câinele cu alimente speciale sau alimente sănătoase, controlând ceea ce îi intră în stomac..

Pisicile, pe de altă parte, sunt pretențioase cu privire la mâncarea lor. Purr ar prefera să rămână flămând decât să mănânce ceva care nu-i place. Dacă animalul dvs. de companie refuză un tratament, trebuie să verificați data de expirare a produsului și calitatea acestuia. Este imperativ să oferiți animalului dvs. de companie o opțiune alternativă, deoarece foametea felinelor este periculoasă pentru sănătate.

Reacția la jocuri

Câinii îl percep pe proprietar ca pe liderul haitei, așa că se joacă cu el în consecință: nu agresiv, nu aruncați. Câinilor le plac jocurile și comunicarea activă și zgomotoasă în aer liber.

Potrivit zoologilor, pisicile consideră proprietarul lor „o pisică mare și prietenoasă”. Prin urmare, în jocurile cu o persoană, ronronii se comportă ca și ruda lor: se furișează, se aruncă pe ascuns și întrerup brusc divertismentul dacă sunt obosiți de el.

Reacție la oaspeți

Dacă câinele nu a fost crescut ca câine de pază, atunci în majoritatea cazurilor este bucuros să vadă oameni noi în casă. Dar, în același timp, animalul de companie se va baza pe reacția proprietarului: dacă are încredere în oaspete, atunci câinele o va face.

Nu totul este atât de simplu cu pisicile. Este imposibil de prezis cum va reacționa ea la un străin. Poate să șuiere și să se grăbească la una și să măgulească la alta. Reacția ei va depinde de propriile observații: la început, animalul de companie poate observa oaspetele într-un loc discret și apoi se poate contacta.

Reacția gazdei

Pentru un câine, proprietarul este liderul și conducătorul acestuia. Prin urmare, animalul de companie are nevoie de interacțiuni și comunicări constante cu el: atunci animalele de companie se simt în siguranță. Acest lucru explică bucuria câinelui chiar și după ce proprietarul s-a întors din magazin după 10 minute..

Pisicile sunt animale mai independente. Dacă mustața știe că bolul ei de mâncare este plin, tava este curată și s-a jucat recent, atunci nu-și va deranja stăpânul mult timp. Dar, în ciuda iubirii lor pentru libertate, pisicile nu sunt mai puțin atașate emoțional de oameni decât câinii..

Răspunzând la apel

În primul rând, un câine distinge oamenii prin miros și vedere, dar poate distinge și vocea proprietarului său de ceilalți. Când câinele își aude stăpânul, se declanșează reflexul „primirea unui premiu, o delectare” și el aleargă fericit spre el.

Dar pisicile disting perfect vocile oamenilor și sunt capabile să recunoască imediat printre ele persoana „lor”. Dar în procesul evoluției, pentru a supraviețui și a nu deveni victimă, s-au adaptat pentru a-și ascunde emoțiile. Prin urmare, reacționează la apelul proprietarului aproape imperceptibil: elevii se extind, iar urechile sunt extinse spre sursa sunetului. În același timp, unei persoane i se poate părea că pisica nu l-a auzit sau l-a ignorat..

Echipe didactice

Învățarea câinilor cu delicatese este ușoară. Treptat, câinele își va aminti tot ce are nevoie proprietarul echipei și îi va îndeplini cu bucurie pentru o recompensă. Pisicile au la fel de multă capacitate de învățare ca și câinii. Principala problemă cu antrenarea pisicilor este că ronronele o fac doar atunci când vor. Dar, în timp, cu răbdare, puteți obține rezultate minunate cu ei..

Exemplele descrise mai sus demonstrează cât de diferiți sunt pisicile și câinii. Un singur lucru îi unește - dragostea și devotamentul față de stăpânul lor, chiar dacă o arată în felul lor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Lucruri pe care pisicii și câinii reacționează diferit