8 Motive principale pentru care o pisică merge și miaună - ce să fac

Pisica miaună

Aproape toată lumea este familiarizată cu problemele asociate cu pisicile care țipă în mod direct. În articol voi descrie situațiile și motivele pentru care o pisică poate țipa și miauna..

Voi analiza caracteristicile comportamentului persoanelor sterilizate și nesterilizate, precum și ale persoanelor în vârstă. Vă voi spune ce să faceți dacă animalul dvs. de companie cântă solo noaptea și fără niciun motiv în timpul zilei. Voi atrage atenția asupra simptomelor alarmante atunci când trebuie să solicitați ajutor medical.

Motive pentru care o pisică țipă sau miaună

Apetitul sexual

Problema privește persoanele nesterilizate.

Simțind nevoia de procreație, pisicile și pisicile miaună în mod constant frenetic zi și noapte, notificând potențialilor parteneri despre disponibilitatea lor pentru relații sexuale în timpul sezonului de împerechere.

Se întâmplă ca o pisică spayed să continue să țipe și întreabă o pisică. Se observă semne similare impulsurilor sexuale. Probabil, fără scrupule, Aesculapius a părăsit o mică parte a ovarului. A nu se face fără intervenție chirurgicală suplimentară.

Pisicile și pisicile pot miauna în timpul sezonului de împerechere
Pisicile și pisicile pot miauna în timpul sezonului de împerechere

Boli și leziuni

Cele mai multe dintre ele sunt însoțite de țipete sfâșietoare pe tot parcursul zilei sau chiar toată noaptea..

Să luăm în considerare cele mai frecvente afecțiuni:

 • De multe ori bătrâna pisică țipă non-stop. Acest comportament progresează la pensionarii care au depășit limita de 10 ani. În 50% din cazuri, țipetele sunt asociate cu boala Alzheimer (modificări ireparabile legate de vârstă care duc la o criză nervoasă). Starea nu este tratată, dar este ameliorată de medicamentele speciale prescrise de medicul curant.
 • Miaul pătrunzător al unui individ tânăr, neproductiv indica dureri severe. Observarea și inspecția vă vor ajuta. Îndoirea necaracteristică a membrelor și a cozii semnalează fracturi și luxații ale acestor părți ale corpului. Stomacul este sondat în mod deosebit cu atenție. Dacă animalul de companie este tare, umflat, nu permite atingerea, este zgâriat, cel mai probabil există probleme cu organele interne.
 • Pisică țipă fără încetare, iar viermii sunt vizibili în fecale, cauza manifestărilor neobișnuite este helmintiaza. Paraziții provoacă dureri severe în intestine, motiv pentru care ronronele nu își găsesc un loc pentru ei înșiși.
 • Foarte dureros afectiuni ale sistemului genito-urinar. Fiecare călătorie la tavă este însoțită de un miau plângător. Procesul de urinare este perturbat. Animalul merge adesea într-un mod mic sau, dimpotrivă, nu vizitează baia mult timp.

Lipsa de atentie

Strigând, multe creaturi cer proprietarului să le joace sau să le mângâie.

În primul rând, acest lucru se aplică cartofilor de canapea, care își petrec cea mai mare parte a timpului singuri într-un apartament. Proprietarul returnat nu se grăbește întotdeauna să mângâie și să îmbrățișeze puroiul. Drept urmare, creatura lipsită strigă să-l privească.

Pisicile se pot exprima atunci când le lipsește atenția
Pisicile se pot exprima atunci când le lipsește atenția

Cereri și proteste

Adesea, miauii mofturoși cer să ofere o delicatese sau să se joace la momentul nepotrivit. Pentru a confirma suspiciunile, trebuie să tratați un cerșetor sau să vă antrenați cu o persoană răutăcioasă timp de câteva minute. Dacă țipetele s-au oprit, motivul este dovedit.

Astfel de manipulări nu trebuie încurajate, oamenii vicleni adoptă rapid metoda și șantajează fără rușine.

Adesea, în scop educativ, proprietarii izolează animalele de companie în camere separate. Privarea de libertate nu este iertată de huligani. Kotofei țipă și dezonorează mai mult ca niciodată.

Frica și anxietatea

Intuiția felină subtilă simte pericole iminente.

Adesea, psihicii cu mustață miau înainte de un dezastru natural iminent sau de o altă tragedie.

Uneori experimentează frica, exprimată în semnale sonore. Este necesar să găsiți o sursă înspăimântătoare pentru a neutraliza stimulul sau pentru a minimiza acțiunea acestuia.

Simțindu-se înfricoșați, pisicile emit semnale sonore
Simțindu-se înfricoșați, pisicile emit semnale sonore

Protecția frontierelor

În plus față de marca teritoriului, reprezentanții familiei feline denotă prezența cu strigăte puternice, anunțând formidabila dispoziție a domnului.

Acest lucru se întâmplă adesea atunci când vă schimbați locul de reședință, când un prădător născut luptă pentru un loc la soare..

Fenomenul este temporar și, după ce stăpânește terenul, croacul va tăcea.

Dor de o mamă (pui) sau de o persoană dragă

Bebelușii nou-dobândiți scârțâie plângând. Bucățile rupte de la mamă sunt triste și suferă. La rândul său, o pisică care și-a pierdut un fiu sau fiică plânge, de asemenea, pierderea.

Lucrurile sărace orfane au nevoie de atenție și afecțiune maximă. Distrăși de gândurile melancolice, se calmează treptat și încetează să se plângă isteric.

Atitudine grosolană

Se întâmplă ca proprietarii să fie prea duri cu animalele de companie. Ei strigă, ciocnesc, se închid, lipsesc de mâncare. Ca răspuns, pisicile se apără cu miauuri și șuierături amenințătoare..

O atitudine grosolană față de frații mai mici este inacceptabilă. Iubirea și înțelegerea sunt importante pentru o pisică, ca o persoană..

Atitudinea grosolană față de animale este inacceptabilă
Atitudinea grosolană față de animale este inacceptabilă

Ce trebuie făcut dacă o pisică țipă tare fără niciun motiv în timpul zilei

Cea mai bună cale de ieșire în timpul concertelor asociate cu recursul din a doua jumătate este de a lăsa aventurierul să iasă în stradă pentru a satisface nevoia care a apărut sau de a lua (aduce) o rudă cu o creatură iubitoare pentru împerechere.

Acest rezultat este departe de a fi ideal, datorită necesității implementării ulterioare a descendenților, în special a genealogiei.

A doua modalitate rațională de a scăpa de atacul sonor este castrarea și sterilizarea. După operație, animalele pot plânge din nou în următoarele trei luni. Fundalul hormonal nu se schimbă imediat. Trebuie să fiu gata să mai ascult câteva hituri de pisici.

Un curs alternativ este să oferiți animalelor de companie medicamente care inhibă activitatea sexuală. Cu toate acestea, trebuie amintit că un astfel de tratament afectează negativ sănătatea pacientului (metabolismul este perturbat).

O imagine complet diferită dacă un animal castrat sau spayed țipă în timpul zilei.

Primul lucru de făcut este să înțelegeți situația..

Dacă problema este legată de frică și dor, mângâie-ți mai mult animalul, joacă-te și arată grijă în toate modurile posibile.

În cazul unui tratament dur anterior - schimbați tactica comportamentului. Oamenii mândri nu tolerează abuzul.

Dacă suspectați o boală, animalul trebuie prezentat urgent medicului.
Dacă suspectați o boală, animalul trebuie prezentat urgent medicului
Dacă suspectați o boală, animalul trebuie prezentat urgent medicului

Dacă pisica ta mănuiește constant noaptea

Privilegiile nocturne au, de regulă, același fundal ca ziua.

Animalele cu durere țipă non-stop, la fel și cele care doresc de nevoi fiziologice, dorind sau înspăimântate.

Dacă o persoană castrată, fără niciun motiv aparent, dăunează cântecelor în întuneric, este necesar să revizuim regimul și să-l obligăm pe tulburătorul să doarmă în același timp cu oamenii care locuiesc în casă..

În momentele de veghe, luați interpretul cu voce tare cât mai mult posibil cu jocuri în aer liber. Lasă-l să expire complet și să-și cheltuiască puterile.

Dacă îi place să facă un pui de somn în timpul zilei, trezește-l ușor și implică-l în acțiune. Până la căderea nopții, atletul cu mustață se va obosi.

Înainte de a merge la culcare, este recomandabil să tratați Murka cu alimente grele (carne, pește), care durează mult timp pentru a fi digerate. Cu toate acestea, astfel de alimente trebuie administrate castrate cu precauție, din cauza tendinței la obezitate..

Util în seara plimbări în aer curat cu recuperare, ascundere, cățărare în copaci.

Când să vă vedeți medicul veterinar

O pisică poate țipa în mod constant dacă există daune sau răni vizibile.
O pisică poate țipa în mod constant dacă există daune sau răni vizibile.

Există simptome alarmante care însoțesc un strigăt, fără legătură cu căutarea unei perechi:

 • daune vizibile și suspiciuni de răni, exprimat în poziții neobișnuite ale părților corpului;
 • refuzul de a mânca;
 • crescut temperatura;
 • palpitații cardiace;
 • nas uscat;
 • balonare;
 • nu permite atingerea, se zvârcolește și folosește gheare;
 • se deplasează continuu dintr-un loc în altul;
 • ia ipostaze necaracteristice;
 • prezintă agresivitate sau apatie.
În astfel de circumstanțe, cântărețul care țipă trebuie dus și dus la medicul veterinar pentru cercetare și tratament..

Ocupat de treburile zilnice, unii proprietari uită că un animal de companie are nevoie de îngrijire și afecțiune. Nu țineți cont de starea ființei, care uneori are nevoie de ajutor.

Pisica și pisoiul nu țipă doar. Există un motiv specific pentru fiecare cântare.

O analiză a circumstanțelor premergătoare comportamentului imparțial va ajuta la înțelegerea nevoilor fiziologice și a caracteristicilor psihologice ale animalului de companie, în timp ce vindecă și uneori salvează vieți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 8 Motive principale pentru care o pisică merge și miaună - ce să fac