9 Motive pentru care un pisoi nu mănâncă alimente uscate și nu bea apă

Ce trebuie făcut dacă pisoiul nu mănâncă și nu bea

În acest articol voi lua în considerare motivele pentru care un pisoi nu mănâncă alimente uscate sau nu bea apă rău sau deloc. Luați în considerare posibilele pericole de deshidratare la pisici. Voi lista o listă de acțiuni care trebuie întreprinse într-o situație în care pisoiul se comportă astfel.

Motivele pentru care pisoiul nu mănâncă alimente uscate

Învățarea unui pisoi să mănânce alimente uscate este un proces lung..

Este necesar să înțelegeți ce alimente îi plac animalului dvs. de companie. Poate că preferă să mănânce alimente lichide pentru pisici sau alimente organice. În acest caz, ar trebui să vă gândiți la nevoia de a hrăni animalul și obișnuit cu mâncarea uscată.

Veterinarii diferă în ceea ce privește părerile lor despre mâncarea uscată pentru animale de companie. Prin urmare, trebuie să țineți cont de animalul de companie, probabil că el are dreptate în alegerea sa.

Este convenabil să-l hrăniți cu alimente gata preparate, deoarece acest lucru economisește timpul proprietarului. În plus, producătorii de alimente pentru pisici susțin că alimentele conțin substanțe nutritive și vitamine esențiale..

Pentru a învăța un animal de companie să mănânce alimente uscate, trebuie să înțelegeți motivul pentru care animalul de companie îl refuză:

  • A hrani poate că pisicii nu-i place sau pur și simplu prea rece.
  • Mâncare uscată poate fi plictisitor animal. Într-o astfel de situație, merită să treceți la mâncarea conservată pentru pisici, astfel încât dieta să fie variată..
  • Alimente a pierdut un miros atractiv pentru pisoi după ce mâncarea a rămas în aer câteva zile. Poate fi îndepărtat după ce a mâncat. Se toarnă o porție proaspătă de mâncare în următoarea masă.
  • Animalul de companie poate refuza să mănânce din vase murdare, unde sunt resturile de alimente uscate.
  • Apa a intrat în castron, mâncarea îmbibată este dezgustătoare pentru pisici.
  • Dacă pisoiul este letargic, nu merge la toaletă, refuză orice mâncare, apă, atunci acest lucru poate semnala boala animalului de companie.
  • poate, este plin și nu vrea să mănânce.
În cazurile în care animalul de companie refuză categoric acest tip de mâncare, atunci ar fi mai corect să nu-l forțăm să mănânce în acest fel, ci să aleagă o dietă diferită.
Pisicuța poate refuza mâncarea dacă bolul este murdar sau miroase urât
Pisicuța poate refuza mâncarea dacă bolul este murdar sau miroase urât

De ce pisica nu bea apa?

Regimul de băut este o componentă importantă a nutriției echilibrate a unui pisoi.

Sănătatea unui animal de companie depinde de cantitatea de apă pe care o folosește..

Motive pentru care pisoiul nu bea apă:

  1. Bol murdar sau apă în ea. Multe pisici vor refuza să bea din vase murdare..
  2. L nu-ți place castronul și locul, în care stă. Bolurile potrivite pentru apă sunt farfurii ceramice sau obișnuite pentru om. Bolurile din metal și plastic pot funcționa și ele, dar pisicilor rare le plac. Recipientul cu apă trebuie să fie aproape de alimente și într-un loc curat.

Dacă, după măsurile luate, animalul de companie continuă să refuze apa, atunci merită puțin să-i trezești interesul pentru apă. Puteți așeza mai multe castroane de apă în jurul apartamentului, în locuri în care pisoiul este adesea.

Puteți atrage atenția animalului cu o vază sau un castron original. Kotov este atras de o fântână specială - o băutură automată, deoarece murmurul apei și însuși aspectul structurii sunt interesante pentru ei.

Mulți pisoi beau apă curgătoare de la robinet. Acest lucru nu trebuie încurajat, deoarece o astfel de apă este dură și conține clor..

Pentru un animal de companie este potrivită apa fiartă purificată dintr-o fântână sau din sticle. Uneori puteți adăuga o ciorbă de pește mut în apă, astfel încât mirosul va deveni atractiv pentru pisoi și îl va încuraja să bea mai mult.

Pisicuța nu va bea apă dacă este murdară
Pisicuța nu va bea apă dacă este murdară

Pericole de deshidratare

Lipsa lichidului poate duce la formarea urolitiazei și moartea. Din cauza lipsei de umiditate, starea sa de sănătate se înrăutățește, ceea ce afectează starea stratului și a vibrisei.

Pericolul deshidratării este că atunci când o pisică refuză să consume apă, limfa se îngroașă și apare o încălcare a metabolismului apei-sare, ceea ce duce la consecințe grave..

Există pericolul când pisoiul bea puțin și în același timp mănâncă alimente uscate. Există puțină lichidă în acest aliment, așa că animalul de companie trebuie să bea mai mult, altfel lipsa lichidului va duce la creșterea obstrucționată și la probleme de sănătate..

Ce trebuie făcut dacă pisoiul refuză mâncarea și apa

Dacă animalul de companie încetează să bea și nu mănâncă nimic, atunci există un motiv pentru acest lucru și trebuie să faceți ceva cu el. Acest lucru poate indica o boală gravă. Pentru o vreme, animalul poate refuza să mănânce din cauza utilizării de produse de calitate scăzută sau a consumului excesiv. Cu toate acestea, renunțarea la apă este un motiv de îngrijorare..

Trebuie să fiți atenți la culoarea urinei și a fecalelor. Urină galben închis sau amestecat cu sânge poate indica urolitiaza.

Cu urolitiază, pisoiul se așează adesea, este dificil pentru el să meargă mic. Din cauza durerii, pisica se poate așeza pe pat și oriunde. Nu o puteți pedepsi, trebuie să duceți imediat animalul la medicul veterinar.

Aceleași semne pot indica alte boli. Acest lucru se poate datora faptului că pisica mănâncă oase de pui, mâncare ieftină și alte motive..

Refuzul unui pisoi de a mânca și bea poate indica prezența unei boli.
Refuzul unui pisoi de a mânca și bea poate indica prezența unei boli.

Totul trebuie spus medicului veterinar, apoi el poate diagnostica cu precizie boala animalului de companie. Este posibil ca pisica să-și fi înfundat intestinele cu păr sau constipație..

Dacă pisica ta refuză apa, trebuie să contactezi medicul veterinar. O vizită la timp la un specialist crește șansele de recuperare. Cu cât pisica nu bea mai mult, cu atât mai puține șanse să supraviețuiască..

Dacă un animal de companie refuză să mănânce și să bea mult timp, atunci acest lucru îi poate afecta sănătatea. Pentru tratarea bolii, este necesar să se stabilească motivul lipsei poftei de mâncare și a refuzului apei..

Pentru a face acest lucru, trebuie să contactați un specialist. Pierderea poftei de mâncare și deshidratarea pot duce la deces, așa că ar trebui luate măsuri cu promptitudine pentru a corecta problema..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 9 Motive pentru care un pisoi nu mănâncă alimente uscate și nu bea apă