9 Motive pentru care o pisică varsă spumă albă și nu mănâncă nimic

9 motive pentru care o pisică varsă spumă albă și nu mănâncă nimic

Mulți oameni intră în panică atunci când o pisică domestică vomită cu spumă albă. Frica nu este întotdeauna justificată. Cu toate acestea, cu anumite simptome, atunci când pisica este bolnavă, este necesar să trageți alarma. În acest articol voi descrie motivele vărsăturilor, de ce pisica râde adesea. Voi numi cazurile în care este necesară intervenția medicală și ce să fac mai întâi și cum să o tratez. Vă voi spune despre metodele de prim ajutor.

Principalele motive pentru care o pisică este greață și vărsă spumă albă

Există cauze naturale care nu provoacă frică și boli, nu reprezintă nimic.

Primul grup include următoarele.

Foame

Dacă pisica nu mănâncă câteva zile, stomacul său continuă să producă suc. Acidul clorhidric conținut este iritant pentru membranele mucoase și pisica poate voma. Se formează o substanță spumoasă, care este împinsă spre exterior prin contracția mușchilor gastrici.

Mâncare excesivă

Unii reprezentanți ai familiei feline nu cunosc măsura atunci când mănâncă.

Acest lucru este valabil mai ales pentru pisoii, care sunt plini în timp ce mâncarea este plasată în ei. Ca urmare, el poate voma în exces..

La exemplarele adulte, procesul în cauză este provocat de un exces al cantității de produse consumate, la schimbarea dietei.
Veterinarii consideră că vărsăturile albe sunt un simptom universal și recunosc multe boli prin aceasta
Veterinarii consideră că vărsăturile albe sunt un simptom universal și recunosc multe boli prin aceasta

Așadar, odată cu introducerea mâncării uscate, creatura nesatabilă mănâncă până se simte plină. Mâncarea înghițită se umflă, crescând uneori în volum. Drept urmare, lacomul aruncă ce a mâncat. Semnele frecvente de supraalimentare sunt piesele neprelucrate în vărsături și o nuanță gri de spumă.

Lână

Linsul însuși, pisica înghite părul. Mișcarea bilelor de păr de-a lungul tractului gastro-intestinal este complicată prin lipire, până la constipație.

Datorită iritării pereților stomacului, se produce spumă, cu care sistemul digestiv aruncă deșeuri inutile. Părul din saliva respinsă este o cauză clară a fenomenului neplăcut..

Pieptănarea regulată și utilizarea produselor care ajută la descărcarea bucăților de lână vor ajuta la evitarea execuției..

Obiecte străine

Creaturi curioase, fără să vrea, înghit obiecte mici. Corpurile străine părăsesc corpul prin golirea forțată a gastro-intestinului.

Procese fiziologice

Sarcina și căldura. În etapele inițiale ale gestației, acest lucru se întâmplă pe fondul modificărilor hormonale și este considerat normal. În etapele ulterioare, uterul apasă pe aparatul digestiv, forțându-l să fie eliberat din conținut. În timpul estului, greața este posibilă și cu consecințe corespunzătoare.

Luarea de medicamente

Apare după consumul de antibiotice. De asemenea, pisicile varsă dintr-un medicament anti-constipație - duphalaca, remedii pentru viermi.

Situații stresante

După șocul experimentat, frustrarea, o schimbare bruscă a situației, sistemul nervos eșuează. Rezultatul este spasme care provoacă contracția mușchilor gastrici.

Intervenții operative

Vărsături după operație sub anestezie generală. Este considerat norma.

Vaccinare

Vărsăturile cu spumă sunt o reacție tipică după vaccinul injectat. Nu este periculos dacă nu durează mai mult de 3 zile.

Simptome care semnalează boli

  • Infecții virale precum herpes, rabie, imunodeficiență, Boala Aujeszky. Este însoțit de slăbiciune, refuz de a mânca, salivație abundentă, febră. Există o nuanță gălbuie sau sânge în masa eruptă.
  • Patologia organelor interne. Golirea organului digestiv este completată de diaree, scădere în greutate (sub rezerva regimului și calității nutriției). Sau, dimpotrivă, pisica refuză să consume alimente și lichide. Când o pisică varsă spumă galbenă, aceasta indică boala ficatului și a vezicii biliare. Dacă pisica bea mult, dar nu merge sau rareori umblă puțin, animalul are pietre la rinichi. Spuma sângeroasă este caracteristică afectării tractului gastro-intestinal (ulcer). Dacă animalul dvs. de companie vărsă dimineața pe stomacul gol, arată ca arsuri la stomac. Culoarea închisă a maselor indică prezența acidului clorhidric în organul digestiv (gastrită, enterită). DESPRE obstructie intestinala dovedită de o culoare verzuie. Impuritatea fecală semnalează leziuni intestinale.
  • Viermi. Vărsăturile apar pe fondul căderii părului, diaree, alternând cu constipație, mâncărime a anusului. Viermii și mucusul sunt vizibili în masa eruptă.
  • Slăbiciunea sfincterului. Tipic pentru pisoi. Mâncarea nu trece din cauza subdezvoltării mușchilor de înghițire. Se stabilizează odată cu vârsta. Cea mai bună cale de ieșire este să hrănești mâncare mărunțită..
  • Tumori, creșterea presiunii intracraniene, cheaguri de sânge și patologii cerebrale. Lacrimi cu fântână.

Ce trebuie să faceți și cum să tratați vărsăturile spumoase înainte de sosirea medicului veterinar

Primul tip de ajutor este o dietă de post pentru 24 de ore. În această perioadă, este necesară o monitorizare constantă pentru a determina frecvența procesului în curs, simptomele asociate și starea generală..

O zi mai târziu, în condiții de îmbunătățire a sănătății, puteți introduce treptat mâncarea. Este recomandabil să începeți cu orez fiert în porții mici de 6 ori pe zi..

După două zile, adăugați carne slabă fiartă în dietă. Cu o recuperare vizibilă, într-o săptămână pisica este transferată la dieta obișnuită..

9 motive pentru care o pisică varsă spumă albă și nu mănâncă nimic
Alternați cu alimente naturale pentru a evita reflexul îmbolnăvitor al alimentelor uscate

Pentru tulburările gastro-intestinale simple, pacientul va fi ajutat de ceai de mentă răcit la 35-37 grade Celsius. Varsă în gură după erupția maselor.

Pentru a preveni deshidratarea, se oferă acces constant la apă în timp ce se ia enterosgel sau atoxilom.

În caz de intoxicație alimentară, cărbunele activ dizolvat este injectat în gura pisicii cu o rată de jumătate de comprimat pe 5 kilograme de greutate.

Soluția Rehydron va facilita viața pacientului cu vărsături paroxistice pe termen scurt.

Cerucal și no-shpa vor elimina durerea și greața.

Când o pisică trebuie să fie văzută de un medic veterinar

Ajutorul unui medic este necesar dacă vărsăturile nu se opresc mai mult de două zile, apare la fiecare oră, în timp ce pisica:

  1. Băi constant.
  2. Are dificultăți la urinare.
  3. Deshidratat (salivare crescută, rostogolirea ochilor). Pentru verificare, ridicați zona pielii, apoi eliberați-o. O revenire lentă la locul său inițial semnalează o lipsă de lichid în corp.
  4. Am lins medicamentul, substanța chimică, otrăvitoare.

Fiecare caz de vărsături cu spumă albă este diferit..

Observarea atentă a animalului de companie va ajuta la determinarea cauzei problemelor..

Sănătatea animalului dvs. de companie nu trebuie neglijată. Cea mai mică întârziere este distructivă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 9 Motive pentru care o pisică varsă spumă albă și nu mănâncă nimic