7 Motive pentru care pisica ta devine chel pe stomac și pe picioarele posterioare

7 motive pentru care o pisică se cheliește pe stomac și pe picioarele din spate

În acest articol, voi descrie în detaliu principalele motive pentru care o pisică se chelie pe stomac și pe picioarele din spate și voi face o descriere detaliată a acestor motive. Vă voi spune cum este diagnosticată problema și cum să o abordați în ceea ce privește terapia medicamentoasă, ce să faceți și cum să o tratați acasă. Mă voi opri în detaliu asupra măsurilor preventive care vor preveni apariția petelor chelii.

Cauzele căderii părului la pisici

Există multe cauze ale căderii parțiale a părului la pisici și câini pe burtă și picioare din spate. Mai mult, o astfel de simptomatologie în sine nu poate apărea, pentru aceasta trebuie să existe o explicație a motivului pentru care spatele, coada, gâtul devin chel și se poate forma chelia. Motivul poate fi boala asociată cu chelie..

Molting

Cel mai adesea, căderea fiziologică a părului este caracteristică întregului corp al animalului. Pisica se varsă peste tot, inclusiv pe stomac și labe. Pisica începe să mănânce. Această chelie parțială este sezonieră. Și apoi va apărea un strat nou și sănătos pe zonele cu probleme anterioare..

Alopecia nu este o boală independentă, ci un sindrom al proceselor patologice din organism
Alopecia nu este o boală independentă, ci un sindrom al proceselor patologice din organism

Alimentație slabă

Mâncarea gata preparată sau dezechilibrată de slabă calitate poate duce la căderea părului la o pisică.

Și acesta va fi doar vârful aisbergului. Dacă dieta animalului dvs. nu este ajustată, problemele se pot agrava și pot duce la daune ireparabile. Lana poate urca puternic în aglomerări.

Avitaminoza

Lipsa de vitamine duce, de asemenea, la apariția petelor chel pe stomacul și picioarele din spate ale pisicii..

Cu o lipsă de vitamine, cel mai adesea există o lipsă de vitamina D, A, F și E. Veterinarii recomandă introducerea unui complex de vitamine în ulei animalelor de companie.

În același timp, ficatul este diagnosticat și se efectuează însămânțarea răzuirii pielii chele a animalului de companie.

7 motive pentru care pisicile se chelesc pe burtă și pe picioarele din spate
Pete chele lângă urechi

Boli de piele

Dacă cauza cheliei unei pisici este boli de piele, răni, răni pe piele, în primul rând, trebuie să contactați un specialist pentru tratament. O problemă precum o rană nu se va vindeca de la sine. Pisica va linge constant rănile. Pielea începe să se dezlipească și să se dezlipească.

În cazul bolilor de piele, va fi necesară o abordare integrată, inclusiv numirea de vitamine și oligoelemente benefice pentru menținerea imunității.

Probleme hormonale

Problemele sistemului endocrin pot duce la pierderea părului animalelor. În acest caz, multe boli pot fi diagnosticate. Dar toate sunt însoțite de letargie, febră scăzută și uneori obezitate a animalului de companie. De exemplu, hiperfuncția cortexului suprarenal duce cel mai adesea la umflături. Și petele chele au un aspect distinctiv. Lâna poate ieși.

Stres

Stresul experimentat de un animal de companie poate provoca multe boli și patologii în organism. Și pisica poate urca, lâna cade. Trebuie să înțelegeți de ce a suferit animalul de companie și să nu mai provocați astfel de cazuri. Dacă este planificată o mutare, o excursie la medicul veterinar sau vaccinare, la care animalul nu se simte bine, este mai bine să cumpărați medicamente speciale cu o zi înainte. Farmacia veterinară vă va cere cu siguranță. Aceste picături sau tablete după o singură doză vor calma pisica, prevenind astfel stresul..

Există multe cauze ale alopeciei bruște la pisici și pisici
Există multe cauze ale alopeciei bruște la pisici și pisici

Reactie alergica

Dacă haina se poate desprinde din cauza apariției unei alergii la animalul de companie, cel mai adesea pe pielea sa, în zona petelor chelie, va fi vizibilă o erupție cutanată.

Ochii animalului tău de companie se pot lăsa. Va strănuta frecvent. În acest caz, grămada va cădea în bucăți mari.

Diagnostic

Pentru a diagnostica cauza apariției petelor chele pe pielea unui animal, trebuie să acționați în conformitate cu metoda de excludere.

Aici, nu doar profesionalismul medicului veterinar are o mare importanță, ci și grija proprietarului. La urma urmei, chiar și un fleac poate spune adevărata cauză a căderii părului unei pisici..

Apariția unui abdomen chel. Merită să începeți cu o examinare externă a animalului de companie. Deși pot fi necesare și teste suplimentare de laborator.

Tratamentul căderii părului acasă

În funcție de motivul pentru care animalul de companie este chel, se selectează un curs de terapie:

 1. Dacă problema este lipsa de substanțe nutritive și vitamine, se recomandă completarea micronutrienților lipsă și echilibrarea dietei animalului. Mineralele specializate și complexele de vitamine sunt adăugate fără greș.
 2. În cazul unei reacții alergice, este important să scăpați de alergen și, datorită medicamentelor imunostimulatoare, să consolidați imunitatea animalului. Haina se va recupera în timp de la sine.
 3. Dacă patologia ficatului a devenit cauza cheliei pisicii, atunci această problemă ar trebui abordată mai întâi. Trebuie să vă contactați medicul veterinar pentru programarea terapiei terapeutice. În acest caz, nu puteți face fără antibiotice. Cel mai adesea se prescrie amoxicilină. Odată rezolvată cauza principală a cheliei, nu vor exista manifestări ale alopeciei.
 4. În perioada de după o stare stresantă, blana pe burtă și labele animalului de companie poate începe să cadă activ. În acest caz, se recomandă utilizarea medicamentelor anti-anxietate..
 5. Când paraziții devin cauza cheliei, trebuie să vă adresați imediat acestora. Pentru aceasta, animalul de companie este tratat cu produse farmaceutice speciale. Agenții antiparazitari picură pe greabăn. Acestea pot fi picături sau spray-uri. În plus, se recomandă utilizarea imunostimulante și complexe de vitamine.
7 motive pentru care pisicile se chelesc pe burtă și pe picioarele din spate
Tratamentul depinde de patologia identificată și se aplică strict sub supravegherea unui medic veterinar

Acțiuni preventive

Îngrijirea și manipularea corespunzătoare a animalului dvs. de companie vor evita multe probleme, inclusiv pierderea parțială a părului pe burtă și picioarele din spate..

Suprafețele chelie ale abdomenului și picioarelor din spate ale pisicii indică o defecțiune a corpului..

Prin urmare, se recomandă respectarea unor reguli:

 • îngrijiți în permanență haina animalului de companie: scăldați-o și pieptănați-o;
 • vaccinați în timp util animalul;
 • să ofere examene profesionale periodice;
 • elimina stresul;
 • tratați periodic haina animalului de companie de la paraziți;
 • excludeți contactul unei pisici cu animale bolnave;
 • fii atent la sănătatea animalului tău de companie. Dacă aveți simptome problematice, solicitați sfatul medicului veterinar.

La urma urmei, acestea sunt consecințele externe ale diferitelor patologii. Nu merită să ghiciți și să prescrieți singur un tratament. Singura decizie corectă este de a cere ajutor unui medic veterinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 7 Motive pentru care pisica ta devine chel pe stomac și pe picioarele posterioare