Pisică americană cu păr scurt: caracteristicile rasei

Apariția unei pisici americanePisica americană Shorthair este un inteligent și aristocrat al cărui comportament impecabil și aspect expresiv captivează la prima vedere. Rasa nativă este apreciată pentru rezistența sa, sănătatea excelentă și îngrijirea neclintită. O pisică cu o față foarte frumoasă este adesea folosită în scopuri publicitare, iar un mare producător de alimente pentru pisici a făcut-o chiar „fața” mărcii. În Statele Unite, pisicile americane sunt o chestiune de mândrie națională și membri de familie onorifici. Acești membri ai familiei feline se laudă cu o istorie veche de secole și un trecut eroic, în care multe încercări au căzut la sorți. Să aflăm mai detaliat ce sunt în viață și la ce se așteaptă de la proprietarii lor.

Originea rasei

Dacă în Europa și Asia, pisicile americane cu păr scurt sunt o raritate, atunci pentru rezidenții Statelor Unite, rasa este indigenă. Cunoașterea primilor săi reprezentanți cu Lumea Nouă a avut loc în secolul al XVII-lea, când nava comercială engleză Mayflower, care literalmente sună ca o floare de mai - numele comun al păducelului din Anglia, a acostat în portul american.

Pe atunci pisicile pe nave erau comune. Animalele au fost luate în călătorii lungi din motive pur practice ca exterminatori nemiloși de rozătoare, iar ronronele au lucrat la întreținerea lor la maximum, contribuind la conservarea hranei valoroase. La sosirea pe continent, nu toate animalele s-au întors pe navă, preferând compania echipajului, o companie de pasageri migranți din Lumea Veche.

Locuirea într-un loc nou

Cum să hrănești o pisică americanăPentru o lungă perioadă de timp, formarea părului scurt american a avut loc sub influența proceselor exclusiv naturale din natură.. Selecție naturală - un lucru destul de dur, în astfel de condiții doar cei mai puternici supraviețuiesc. Animalele de companie moderne, bineînțeles, ar trebui să le fie recunoscătoare descendenților pentru un fond puternic de gene..

Acest lucru a continuat până la mijlocul secolului al XIX-lea, când pământurile americane au fost confiscate de un boom al goanei după aur, generat de entuziasmul din jurul mineritului aurului din California. Șobolanii, principalii purtători ai ciumei, au furionat în mine, iar aici a venit timpul să ne amintim de Shorthair-ul american. În acest caz, bărbatul s-a bazat și pe instinctul de vânătoare al magnificilor captori de șobolani.. Pisicile au început să se bucure de cele fără precedent la cerere, prețul pentru ei a ajuns la cincizeci de dolari, ceea ce, însă, a oprit puțin prospectorii cărora le era frică de infecție.

În viitor, animalele au trebuit să lucreze mult, în principal ca paznici pentru coșurile de fermă, respingând atacurile rozătoarelor încăpățânate. Mai mult, vânătorii cu dungi mustăciți și-au făcut față sarcinilor cu atât de mult succes, încât unor fermieri întreprinzători le-a venit ideea de a organiza o afacere mică, dar extrem de profitabilă. Pisicile domestice cu părul scurt au început să fie împerecheate cu reprezentanți ai comunității feline locale, iar pisicile de înaltă calitate au fost vândute fermelor vecine.

Formarea rasei: urcușuri și coborâșuri

„Americanii” au trebuit să treacă prin dificultățile unei selecții dure, ba chiar au participat la primele expoziții. Dar cum ar putea mai multe premii din categoriile: rezistență fizică, exterior, grație, să concureze cu rasele general recunoscute - persane, angore, siameze, pe seama cărora au existat multe victorii în competiții de prestigiu? Șansele sunt zero. Asa de, proporțional cu creșterea volumului importul reprezentanților populari ai lumii feline în Statele Unite, curba cererii pentru părul scurt american.

La mijlocul secolului al XIX-lea, rasa și-a pierdut în cele din urmă valoarea în ochii publicului. Cel mai mult pe care „americanii” se puteau baza era statutul de „vagabonzi de curte” obișnuiți. Pentru a înțelege mai bine amploarea problemei, este suficient să comparați prețurile pentru pisoi în diferite perioade de timp: 1849 - 50 USD. Adică 1885 - 100 USD e., 1940 - 5 cu e.

Cu toate acestea, fanii acestor pisici nu au fost indiferenți la soarta lor. Prin eforturile comune ale experților și doar ai amatorilor obișnuiți, a fost organizat un grup de inițiativă, care a stabilit sarcina de a opri degenerarea rasei și de a o reanima pentru a consolida și păstra semnele exterioare și calitățile fizice.. Crescătorii au lucrat cu entuziasm pur, deoarece profesioniști distinși nu au manifestat nici cel mai mic interes pentru munca lor timp de o jumătate de secol. Titlul onorific al strămoșului liniei de rasă a revenit pisicii Buster Brown.

La un moment dat rasa a atras totuși atenția crescătorilor profesioniști. Însă schimbarea atitudinii lor față de shorthairs-urile domestice nu a afectat în niciun fel opinia imensei comunități de pisici care erau adepții așa-numitelor rase corecte. Au fost mulți care au dorit să îi indice pe „americani” în locul lor în ierarhia pisicilor.

Pisicilor li s-au acordat diferite porecle neplăcute, iar cel mai inofensiv lucru care a sunat în adresa lor a fost „mongrel”. Bullying-ul a continuat la expoziții. Există multe incidente în care animalelor li s-a refuzat pur și simplu participarea la competiții, presupus din cauza lipsei de locuri, iar crescătorii au fost umiliți în mod deschis, susținând că secțiile lor erau foste orfelinate fără clan sau trib.

Triumful dreptății

Cum să hrănești o pisică americanăȘi doar 1996 a schimbat radical situația. Apariția la expoziția frumosului Jimmy, culoare Silver tabby (argintiu tabby) a făcut o stropire. O adăugire semnificativă la titlul de „Cea mai bună pisică a spectacolului” a fost premiul în bani, a cărui sumă era de 10 mii de dolari, ceea ce până atunci standardele erau o avere..

În același an, s-a întâmplat un alt eveniment semnificativ, când de majoritatea experților s-a decis redenumirea pisicilor domestice cu păr scurt, în parul american scurt. A fost o victorie completă. Pentru americani a fost nevoie de mai puțin de 20 de ani pentru a cuceri topul clasamentului celor mai solicitate rase, intrând în primii zece reprezentanți ai felinei cu părul scurt, care sunt favoritele locuitorilor Statelor Unite.

Rasa americană de pisici: caracteristici

Conform standardului rasei, Shorthairul american este considerat un tip greu cu dimorfism sexual pronunțat. Greutatea corporală a pisicilor și pisicilor este izbitor de diferită: primele pot cântări până la 8,5 kg, cele din urmă - de la 4 la 5 kg.

Eforturile crescătorilor de fani, care au luptat pentru americani nu au fost în zadar. Munca pentru păstrarea aspectului original și a calităților de bază ale rasei a avut succes 100%. La urma urmei, shorthairs-urile americane de astăzi au caracteristici fizice și externe aproape identice cu strămoșii lor care au trăit în anii 60 ai secolului trecut..

Pisicile dau impresia unor animale puternice, musculoase, cu un fizic armonios și proporțional. O singură privire la un astfel de animal este suficientă pentru a înțelege că nu are nimic în comun cu majoritatea reprezentanților răsfățați ai familiei feline care sunt asociați cu o jucărie. Pisica americană este diferită - este un vânător puternic și activ din punct de vedere fizic.

Structura capului și a botului

Apariția unei pisici americaneReprezentant tipic al rasei - proprietarul unui cap mare, cu o frunte ușor înclinată, care are o formă dreptunghiulară sau pătrată, ceea ce se explică prin raportul aproape identic dintre lungimea și lățimea craniului. Umflătura dintre urechile late, rotunjite, mobile și largi, care este comună în multe alte rase, este absentă. Obrajii sunt plini. Partea frontală a capului este largă și expresivă, cu o tranziție lină către nas.

Ochi

Descrierea acestui parametru merită o atenție specială. Natura i-a înzestrat americanului Shorthair cu ochi frumoși în formă de migdale, care sunt foarte mari și expresivi în sine. Colțurile interioare ale ochilor sunt situate puțin mai jos decât cele superioare, astfel încât există o senzație de ușoară înclinare a ochilor. Sprâncenele sunt bine definite.

Irisul prezintă de obicei o anumită nuanță a segmentului portocaliu al spectrului, în timp ce culoarea sa nu intră în disonanță cu nuanța dominantă a culorii. Standardul prescrie femeilor argintii „americane” să aibă un iris exclusiv verde, în timp ce ochii multicolori sunt acceptabili pentru albi. La reprezentanții heterocromici ai rasei, irisul este portocaliu într-un ochi și albastru în celălalt..

Descrierea cazului

Par scurt american se disting printr-un fizic atletic. O cutie toracică bine dezvoltată iese în evidență pe un corp musculos cu spatele larg și plat, ușor înclinat mai aproape de coadă. Lungimea labelor musculare cu mâinile rotunjite și adunate este medie, tampoanele în sine sunt masive, cu degetele îndreptate înainte. În ceea ce privește coada, pare elastică și proporțională, înclinându-se ușor de la bază până la vârful bont..

Lână și vopsire

Cum arată o pisică americană?După cum sugerează și numele rasei, reprezentanții săi au un strat scurt, un strat neobișnuit de gros și dens, precum și un strat bine dezvoltat. Firele groase și strălucitoare de gardă sunt puțin mai lungi decât firele pufoase. Standardul nu limitează paleta de culori a culorilor. Dar întrucât, în legătură cu pisica americană cu păr scurt, există o interdicție de încrucișare, există o listă de culori care indică necurățenia liniei, care, la rândul său, devine motivul descalificării animalului. Cull pisica se poate datora următoarelor tipuri de culoare:

 • ciocolată;
 • liliac;
 • Birmanez;
 • punct de culoare (color-point);
 • scorţişoară;
 • fawn (fawn);
 • alte palete siameze.

Descalificarea „americanului” are dreptul la cea mai mică suspiciune de împerechere încrucișată. Hibrizii, de regulă, au părul prea lung sau pufos, parametrii lor fizici într-un grad sau altul nu corespund standardului, pieptul este decorat cu trădare cu un medalion alb, botul este îngust și bărbia este slabă.

Organizația internațională CFA, a cărei competență include soluționarea tuturor problemelor legate de pisicile domestice, a atribuit rasei peste 80 de opțiuni de culoare și a format, de asemenea, o listă cu culori și nuanțe acceptabile pentru părul scurt american.

Pentru a facilita navigarea, acestea au fost împărțite în grupuri:

 • Descrierea rasei de pisiciCulori solide.
 • Culoare fumurie.
 • Tabby în diferite variante. Tabby este un model pe palton. Modelul poate fi tigru, clasic sau așa-numitul plasture, adică părul animalului este acoperit cu pete pitorești care seamănă cu plasturi, plasturi etc..
 • Pătat, unde sunt combinate 2 sau mai multe nuanțe, inclusiv colorarea în coajă de broască țestoasă.

Apropo, pisicile americane cu păr scurt sunt cel mai adesea proprietarii unui tabby argintiu, astfel de culori se găsesc în aproape 75% din cazuri. De fapt, arată foarte impresionant datorită combinației contrastante dintre un fundal argintiu deschis și modele negre.. Un fapt interesant, că tabby alb a fost recunoscut ca fiind conform cu standardul rasei numai după 10 ani de reproducere. Următoarele rânduri sunt lavanda, ciocolata și Himalaya, care nu au primit încă recunoaștere oficială..

Portret psihologic al pisicii americane cu păr scurt

În ceea ce privește caracterul, „americanii” sunt considerați pisici ideale.. Cineva are impresia, că trăiesc după principiul mijlocului de aur, indiferent de ceea ce fac. Ele combină sociabilitatea, dar fără obsesie, dispoziție și activitate ludică, dar fără obiceiuri rebele, calm, dar nu flegmatic și indiferență față de ceea ce se întâmplă.

O trăsătură distinctivă a „americanilor” este dorința de independență. Nu sunt atrași de manifestări prea evidente de dragoste și afecțiune din partea proprietarilor: stoarcerea, îmbrățișarea forțată, punerea în genunchi și luarea lor în brațe ori de câte ori vor, cu părul scurt american cu siguranță nu va da. Dacă vrea, este o altă chestiune: va veni cu siguranță și va clarifica că este pregătită pentru o comunicare strânsă. În ciuda comportamentului lor capricios, pisicile nu sunt lipsite de capacitatea de a se lega cu adevărat de stăpânii lor..

Dar un astfel de mijloc de comunicare ca voce, și îl au plăcut și melodic, dar foarte liniștit, animalele folosesc doar ocazional, ceea ce este foarte diferit de ronronele obișnuite „vorbărețe”. Când „americanul” are nevoie urgentă de ceva, iar proprietarul dă dovadă de miracole de incompetență, ea va încerca să se apropie cât mai mult de fața lui și atunci poți auzi un „miau” liniștit. Dar expresiile faciale ale pisicii utilizate în totalitate: botul lor expresiv este capabil să transmită întreaga gamă de emoții.

Cu toată independența lor externă și natura iubitoare de libertate, acestea sunt orientate spre om și, de asemenea, se obișnuiesc instantaneu cu locuri noi. Dacă plecarea proprietarului la serviciu nu este o problemă pentru ei, atunci viața în călătorii de afaceri lungi, precum și o schimbare frecventă de peisaj, pot provoca traume psihologice, drept urmare principalul lucru - încrederea, va părăsi relația cu proprietarul.

Jocuri și divertisment

Pisică cu păr scurtInstinct de vânătoare neapărat se manifestă într-o pisică care trăiește într-o gospodărie privată, așa că trebuie să înveți să-i mulțumești de fiecare dată pentru un rozător proaspăt, chiar dacă trofeele sunt așezate cu atenție pe pernă. Orice lucrare merită respectul pe care îl apreciază cu adevărat American Shorthairs..

Urmărirea și exterminarea șoarecilor necesită mult efort, așa că locuitorii orașelor trebuie să compenseze lipsa oportunității de a se realiza ca vânător în jocuri. Ca parteneri de joc, îi atrag pe toți cei care sunt de acord să participe la următoarea distracție. Dacă cei care doresc nu sunt sau pur și simplu nu este nimeni acasă, „americanul” se va distra singură sau doar va dormi.

Trebuie avut în vedere faptul că pisica americană Shorthair nu se teme de înălțimi. Cățărătorul homebrew adoră să exploreze rafturile și dulapurile și, odată ajuns la raftul de sus, poate să se cufunde și să adoarmă. Dacă animalul de companie nu se găsește nicăieri, cel mai probabil a luat o poziție de observație undeva sub tavan.

Atitudine față de alte animale de companie și copii

Animalele sunt foarte comunicative și primitoare, acest lucru se aplică atât copiilor, cât și altor pisici, câini și altor animale din casă. Desigur, nu există nicio garanție că o prietenie tandră va fi încheiată între American Shorthair și câine, dar cu siguranță nu vor deveni dușmani implacabili..

Excepția se aplică papagalilor, care riscă să fie bătuți de American Shorthair, al căror instinct de vânătoare se poate manifesta în momentul cel mai nepotrivit. Nu contează că strămoșii ei s-au specializat în prinderea șobolanilor, dar un animal de companie modern ar putea fi interesat de pene. Pentru a proteja pasărea împotriva eventualelor încălcări, se recomandă echiparea unui clopot cu guler cu dungi de mustață. Dacă pisica se apropie de o distanță periculoasă, va suna o alertă audio, iar apoi papagalul se va îngriji de sine.

Pentru restul, reprezentant tipic al rasei - este autosuficient și are un caracter echilibrat, folosind forța fizică doar în cazuri rare, la vânătoare sau este nevoie de autoapărare.

Caracteristicile conținutului

Care este particularitatea pisicii americanePepinierele americane angajate în reproducerea rasei American Shorthair, datorită particularităților climatului, își pot permite să organizeze incinte pentru păstrarea secțiilor. Animalele, cu lenea lor caracteristică, își petrec cea mai mare parte a timpului liber, stând pe o canapea și contemplând lumea din jurul lor.

Când pisicile se mișcă către un nou loc de reședință și vorbim nu numai despre diferite țări, ci și despre continente, atunci nu există nicio garanție că întâlnirea cu un mediu natural străin va fi fără nori. Și, în ciuda capacității mari de adaptare a acestor pisici - se adaptează la aproape orice condiții, proprietarii trebuie să le înconjoare cu confort și îngrijire.

Pisica ar trebui să fie echipată cu un pat confortabil. În ceea ce privește „sala de mese”, este de dorit ca acest loc să nu fie cel mai aglomerat. „Femeile americane” sunt lacome după mâncare și sunt gelos pe conținutul bolului lor, așa că nu le place când se urmărește procesul de sațietate.

Cum să ai grijă de o femeie americană

Faptul că rasa este cu părul scurt nu anulează necesitatea îngrijirii îngrijite a unui strat scurt, dar gros și neobișnuit de mătăsos. O haină de blană luxoasă cu un strat solid trebuie să fie periată în mod regulat, mai ales în perioada de primăvară. Prin urmare, trebuie să mânuiți un slicker - un pieptene special în fiecare zi, la orele normale, pieptănatul săptămânal este suficient.

Proceduri de igienă:

 • Culoarea și tipul hainei americaneCurățarea urechilor aproximativ o dată pe lună.
 • Curățarea ochilor cu tampoane de bumbac umede la fiecare două săptămâni. Când animalul de companie vizitează strada, examinarea urechilor, blănii, ochilor, gurii se efectuează în fiecare zi..
 • Decupând ghearele, acordați o atenție specială picioarelor din spate. Ghearele prea lungi vor face pisica incomodă să meargă. Un stâlp de zgâriere în casă este un accesoriu obligatoriu.
 • Curățați-vă dinții de placă, dacă este necesar. Ca măsură preventivă, animalele de companie sunt tratate cu delicii speciale care ajută la curățarea smalțului dinților..
 • Spălare pe măsură ce se murdărește. Pisica nu are nevoie de scăldat frecvent.

Dacă animalul va fi umblat, atunci va fi util să aveți grijă de un guler antiparazitar.

Alimentație adecvată

Conține păr scurt american pisicile pot fi în comă gata preparate, atât uscate, cât și umede, precum și pe alimente naturale.

Mărci bine dovedite de furaje care conțin toate oligoelementele și vitaminele necesare:

 • Proplan (PRO PLAN) de la concernul francez Purina.
 • Igname (Iams) - produse premium, Olanda.
 • Royal Canin, SUA.

În cazul hrănirii cu alimente pregătite, animalul trebuie să aibă acces nestingherit la apă. În comparație cu conținutul alimentelor naturale, organismul va avea nevoie de un volum mult mai mare de lichid. Rata zilnică de consum de apă crește de până la 4 ori.

O dietă naturală adecvată pentru pisici ar trebui să includă:

 • alegerea ta: carne slaba de vita sau miel, pui;
 • măruntaie;
 • pești marini cu conținut scăzut de grăsimi;
 • legume crude sau fierte;
 • produse lactate fermentate, cu excepția laptelui, care este contraindicat pentru „femeile americane”.

Starea de sănătate și speranța de viață

Personajul pisicii americaneExistă două vești bune pentru viitorii proprietari ai American Shorthair. Aceste pisici sunt adevărate ficatei lungi. Datorită sănătății excelente și a imunității puternice, pot trăi cu ușurință până la bătrânețe, menținând spiritul bun. Este obișnuit ca un american să moară la vârsta de 20 de ani.

O altă veste bună, așa cum este deja clar, privește sănătatea. „Americanul” poate fi trimis în siguranță în spațiu. Nu degeaba, atunci când reproducem multe rase experimentale, cum ar fi Maine Coon, Bombay, californianul strălucitor, Ocicat, exotic cu părul scurt, părul firic american, fondul de gene al părului scurt american.

Cu toate acestea, pisicile au o problemă gravă - apetitul „sălbatic” și necontrolat și, prin urmare, tendința către obezitate, care devine un factor declanșator pentru dezvoltarea celor mai neașteptate afecțiuni.. Sarcina proprietarului este de a asigura animalul de companie nutriție echilibrată și sănătoasă, precum și pus pe cântar în fiecare săptămână și, dacă este necesar, ajustați imediat dieta.

În cazul „americanilor”, expresia: „Mișcarea este viață” capătă o relevanță specială. Pisica trebuie să se joace și să alerge mai mult, activitatea fizică regulată în combinație cu o nutriție adecvată și controlul greutății este cea mai bună prevenire a obezității.

Există mai multe boli ereditare grave de care trebuie să fim atenți:

 • Cardiomiopatia hipertrofică - boala poate afecta chiar și animalele tinere. Experții americani investighează natura genetică a bolii, încercând să găsească o soluție la această problemă.
 • Displazia articulației șoldului, care se caracterizează printr-un curs relativ ușor și simptome încețoșate. În consecință, animalul rămâne șchiop și orice mișcare este însoțită de dureri severe..

Conținutul pisicii americaneÎn cazuri extrem de rare, pisicile adulte sunt diagnosticate cu boală polichistică renală cronică, în care parenchimul renal (țesutul unui organ care îi asigură activitatea) este înlocuit de chisturi multiple în anumite zone.

Și ultimul. În ciuda imunității puternice a părului scurt american, nu ar trebui să tentați soarta neglijând vaccinările de rutină, luând în considerare vârsta și vizitele la medicul veterinar pentru examinări preventive. Oferind o atitudine responsabilă față de sănătatea animalului de companie și îngrijirea de calitate, șansele de a vă bucura de compania unui „american” inteligent și frumos timp de 20 de ani cresc de multe ori.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică americană cu păr scurt: caracteristicile rasei