Bobtail american: pisici și pisici

Bobtailul american este mândria felinologiei americane, dar rasa este rară în afara țării. Bobtail-urile sunt puternice, active și vesele, sunt în mișcare constantă, dar în același timp nu sunt deloc agresive. Sunt foarte devotați proprietarilor lor, au nevoie de afecțiune și dragoste, iar tandrețea pe care o primesc este întotdeauna dată într-o măsură dublă.

Un tânăr cuplu John și Brenda Sanders, trecând prin Arizona, au găsit un pisoi mic cu o coadă scurtă și au decis să ducă animalul acasă în Iowa. Când copilul a crescut, a început să aibă grijă de o pisică domestică obișnuită. Drept urmare, cuplul a avut pisoi care au moștenit bobtail-ul tatălui lor. Sanders au crezut că coada scurtă a fost rezultatul unei traume, dar după nașterea unor pisoi neobișnuite, și-au dat seama că aceasta este o mutație genetică care este moștenită. Tinerii au văzut acest lucru ca pe o oportunitate pentru dezvoltarea unei rase noi. Cu ajutorul filologilor, ei au distribuit pisoii persoanelor care doresc să se reproducă și să dezvolte o nouă rasă de pisici numită Bobtail american ((Bobtail englez american).

Pentru a crește numărul de bobtailuri, reproducerea a inclus pisici domestice obișnuite, precum și animale cu coadă scurtă, pe care entuziaștii le căutau în toate Statele Unite. Foarte rar, dar totuși s-au turnat sânge și pisici genealogice. În 1989, TICA a recunoscut Bobtailul american ca o nouă rasă de pisici naturale..

Video despre rasa americană Bobtail:

Aspect și standarde

Bobtailul american este o rasă de pisici destul de mare și frumos construită, cu o coadă scurtă și flexibilă. Au un corp îndesat, moderat lung. Bine dezvoltat fizic cu privirea unui vânător și mersul legănat. Inteligență peste medie. Ei ajung la pubertate până la vârsta de trei ani.

Cap și bot

Capul în formă de pană cu contururi frumos rotunjite, fără planuri sau umflături vizibile, este proporțional cu corpul. Urechile sunt mari, cu vârfurile rotunjite, largi la bază. Ochii sunt în formă de migdale, mari, situați la un unghi ușor față de ureche. Culoarea irisului nu are legătură cu haina și poate fi orice. Barbia este plină, lățimea și adâncimea ei ar trebui să fie aceleași ca și nasul. Botul este puțin mai lat decât lung. De profil, o curbă bine concavă este vizibilă între frunte și nas. Nasul este larg, ușor curbat.

Unii pasionați de rase cred că bobtail-urile americane sunt legate de bobtail-ul sălbatic care apare în sudul Americii de Nord, dar legătura lor genetică nu a fost niciodată dovedită..

Locuințe

Corpul este moderat lung, păstrând proporții dreptunghiulare. Pieptul este plin și lat. Spatele este drept. Coapsele sunt late. Mușchii sunt bine dezvoltați. Labele sunt mari și rotunde.

Coada unică a bobtailului american

Coada bobtailului american este scurtă, flexibilă și expresivă. Gena care este responsabilă de mutație este dominantă și incontrolabilă; fiecare pisoi din așternut are cozi de lungimi diferite. Sunt preferate cozile drepte, dar pot fi răsucite sau înnodate.

Pisicile adulte standard ar trebui să aibă o coadă de cel puțin 2,5 cm, dar nu mai mică decât cârligul.

Lână și culori

Există două varietăți de Bobtail american - cu păr scurt și semi-cu păr lung.

  • Pisicile cu părul scurt au părul scurt, primăvară, moale, sub acoperire moderat dezvoltată.
  • Bobtail-urile semi-lungi se disting prin păr dens, șanț, de lungime medie, sub strat moale. Părul de gardă este mult mai lung pe gât, piept, picioare posterioare și crestă.

Culoarea bobtailului american poate fi oricare.

19139126079_290b9bb45c_o

Caracter

Bobtail-urile sunt pisici cu un caracter moale, echilibrat. Sunt blânzi și sensibili, deloc agresivi, dar pot fi sensibil și persistenți. Le place foarte mult să fie într-o companie, încercând să se așeze pe mâini pentru a fi mângâiați și mângâiați. Bobtail-ul american tratează calm copiii mici, deși numai pentru cei care îi iubesc și nu-i jignesc. Dacă un copil încearcă să facă rău sau neplăcut, Bobtail-ul american îl va evita..

O diferență specială între bobtail-uri este că se obișnuiesc cu ușurință cu ordinea pe care îi învață proprietarii lor. Datorită inteligenței lor remarcabile, proprietarii se pot simți ca niște adevărate „păpuși”.

Bobtailul american este vorbăreț, poate produce o gamă largă de sunete și folosește foarte des acest dar..

Recenzii ale rasei

Bobtail-urile americane sunt în primul rând sociabile și flexibile. Au o dispoziție blândă care îi ajută să se înțeleagă cu alte animale de companie. Dificultățile pot fi cauzate de faptul că aceste pisici nu tolerează singurătatea și necesită în mod constant atenție. În plus, obteilele sunt foarte exigente în materie de dragoste. Atât pisicile, cât și pisicile care locuiesc în apartament s-au săturat de intensitatea gravă a concertelor. În același timp, reprezentanții sexului puternic sunt foarte activi în marcarea teritoriului lor și uneori au obiceiuri la care nu vor renunța..

Recenzia lui Ariana Sherman despre Bobtailul american

screenshot_8

Îmi place bobtailul meu american. Are un astfel de personaj! Este plin de energie, iubește să se joace cu orice i se potrivește în gură. Iubește să te îmbrățișezi și necesită atenție, ne urmărește mereu și peste tot. Este un atlet priceput, cu o abilitate specială de sărituri, iubește să se joace cu copiii, iar atunci când sunt prea nepoliticoși, pisica pur și simplu fuge de ei și se află la îndemână. Bobtail-ul se înțelege bine cu cealaltă pisică a mea, dar nu își dă seama cât de mare este atunci când se aruncă asupra ei. Din păcate, pisica are un stomac sensibil, așa că încă nu am găsit alimente care să se potrivească. În ceea ce privește ascultarea, el va sta la comandă, dar urăște ușile închise, va miauna și va zgâria până când le deschideți (cu dispoziție).

Într-o altă recenzie, destul de ciudat, menționează, de asemenea, afecțiunea incredibilă a bobtail-urilor față de proprietari, tandrețea și jucăușa lor..

screenshot_3 Bobtail-urile americane sunt complet nepotrivite pentru oamenii ocupați și pentru cei cărora nu le plac animalele de companie prea iubitoare și vorbărețe..

Întreținere și îngrijire

Rasei active, jucăușe și vesele îi place să fie în aer liber. Trebuie remarcat faptul că această rasă nu este dificil de obișnuit cu o lesă, prin urmare, dacă locuiți într-un oraș, vă puteți plimba în siguranță pisica în parc..

Nu există subtilități speciale în îngrijirea Bobtailului american și nu diferă de îngrijirea altor rase de pisici. Principalul lucru este să oferi pisicii o nutriție adecvată și echilibrată. Inspectați și curățați în mod regulat urechile, ochii și dinții, pieptănați haina în timp util și faceți baie periodic.

Periați haina de 1-2 ori pe săptămână. Nu se recomandă tăierea ghearelor, așa că bebelușul trebuie învățat să folosească un stâlp de zgâriere sau ar trebui să i se prezinte o canapea. Grija pentru urechi, dinți și ochi este la fel de importantă. Pisica trebuie să spele dinții cu o pastă de dinți specială și o perie cu mișcări de măturat.

Sănătate

O caracteristică a Bobtail-urilor americane este absența vertebrelor caudale, adică a coloanei vertebrale scurtate. Acesta a devenit motivul nu numai pentru popularitatea rasei, ci și pentru predispoziția la boli ale aparatului locomotor..

Cele mai frecvente boli ale rasei americane Bobtail:

  • Alergie;
  • Dermatită;
  • Boală orală și predispoziție la formarea tartrului.
  • Se întâmplă ca bobtail-urile să se nască fără cozi, aceasta implicând uneori o astfel de anomalie ca o coloană scurtă și probleme conexe.

Bolile aparatului locomotor sunt dificil de prevenit, dar alergiile, dermatitele și bolile cavității bucale sunt posibile într-o oarecare măsură.

Pentru a face acest lucru, proprietarul pisicii trebuie să efectueze în mod regulat proceduri igienice, să pieptene bine haina pisicii, să îi ofere o nutriție adecvată și să aibă grijă de cavitatea bucală. Speranța medie de viață 11-14 ani.

Caracteristicile rasei americane Bobtail, pisicilor americane Bobtail, istoria originii pisicilor americane Bobtail

Recomandări de dietă

Deoarece Bobtailul american are nevoie de o dietă echilibrată, mâncarea profesională este cea mai bună opțiune. Mâncarea premium umedă și uscată este complet echilibrată. Acestea conțin elementele necesare care vor sprijini sănătatea animalului dvs. de companie, dar cel mai important, toate substanțele sunt selectate special în doza necesară..

Mâncarea profesională modernă pentru pisici este împărțită nu numai de rasele de pisici, ci și de alți indicatori, precum starea de sănătate, vârsta etc. Fiecare pachet conține o singură dată necesarul de alimente.

Micul Bobtail american este hrănit de 4 ori pe zi. La vârsta de 6 luni până la 1,5 ani - de 3 ori și pentru o pisică adultă - dimineața și seara.

Selecție pisică și preț

Este aproape imposibil să întâlnești bobtail-uri americane în afara Statelor Unite. Nu există o singură pepinieră în Rusia și în țările CSI care să se angajeze în creșterea lor.

Singura modalitate de a cumpăra un adevărat Bobtail american este de a cumpăra un pisoi în SUA sau la una dintre expozițiile internaționale.

În Statele Unite, prețul unui pisoi bobtail din clasa animalelor de companie este de aproximativ 600 de dolari, iar specimenele și animalele pentru reproducere vor costa de la 1.000 de dolari. În ciuda acestui fapt, pe Avito există reclame pentru vânzarea de pisoi Bobtail americani la prețuri destul de rezonabile..

De exemplu, acest pisoi fără documente este servit doar pentru 5.000 de ruble.

screenshot_5

Și acești copii cu documente, potrivit vânzătorului, sunt dați degeaba.

captură de ecran_4 Este dificil să înțelegem cine sunt cu adevărat din fotografie, în ciuda faptului că există cozi cu adevărat slabe.

Fotografii

6232839178_481e28ff19_b

2955502814_987b236658_b

206479975_28276e33d4_b

captură de ecran_1

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bobtail american: pisici și pisici