Pisică abisiniană: strălucește soarele și sclipesc stelele

Pisica abisiniană a moștenit faimoasa haină de blană magică de la pisica de stepă, care este uneori numită pisica sălbatică din Africa. Dacă comparăm fotografia lui Abi modern și strămoșul său sălbatic îndepărtat, asemănarea culorilor, și anume pâlpâirea care îi încântă pe iubitorii de rase, devine evidentă. Cu toate acestea, dungile și inelele de pe blana strămoșului african nu sunt mai puțin evidente. Și abisinianul de tip vechi a fost decorat cu aceleași dungi și inele, cu toate acestea, crescătorii, în timpul lucrărilor de selecție, au scăpat cu sârguință de ele, ceea ce a dus rasa la aspectul său actual.

Referință istorică

Strămoșul tuturor abisinienilor moderni este considerat a fi o pisică de către clica Zulu, care a fost adusă în Marea Britanie de soția căpitanului Barrett din Etiopia (pe atunci Abisinia). Acest eveniment semnificativ a avut loc în 1868. În Anglia, în patria felinologiei, nu puteau să nu observe o creatură atât de uimitoare precum Zulu, a cărei lână neobișnuită i-a determinat pe crescători să ia măsuri..
Abisinienii au fost prezentați la prima expoziție de pisici din lume, în 1871 și deja în 1882, rasa de pisici abisiniană a primit statutul oficial. Astăzi este una dintre cele mai frumoase rase, recunoscută de toate organizațiile felinologice și cunoscută în întreaga lume..

Aspect

Primul lucru care atrage atenția atunci când se uită la un reprezentant al acestei rase este, desigur, blana lor fantastică de frumoasă. Pisica pare a fi acoperită cu cele mai mici firimituri de diamant, haina scurtă adiacentă strălucind literalmente și strălucind, mai ales dacă frumusețea se relaxează la soare. Pisica știe despre efectul pe care îl produce asupra privitorului și, aparent, demonstrează în mod deliberat tuturor măreția, mișcarea plastică sau întinderea cutesy. Strălucirea hainei uimitoare este rezultatul unei culori speciale numite bifare (sau culoare de zonă). Fiecare păr este colorat cu inele în două culori contrastante.
Există multe variații de culoare ale bifării, dar cele mai populare din această rasă sunt sălbatice, măcriș și albastru. Toate culorile au ceva în comun: baza fiecărui păr este o nuanță deschisă, dungile sunt mai întunecate și mai bogate. Vârful părului este de preferat întunecat. Tampoanele pentru labe sunt întotdeauna colorate pentru a se potrivi cu vârfurile întunecate.
Eleganta pisică abisiniană captivează prin grația și grația sa. Acestea sunt animale ușoare, subțiri, dar nu subțiri. Corpul este întins, picioarele sunt lungi, tendinoase, puternice. Coada este lungă, se conice de la bază la vârf. Urechile și ochii Abi sunt un alt punct culminant al rasei. Urechile sunt mari, largi la bază, cu așa-numita amprentă în exterior. Ochii sunt expresivi, aspectul sufletesc și oarecum jucăuș: două migdale de culoarea chihlimbarului cald sau smarald bogat. Pleoapele sunt un eyeliner întunecat atât de des în comparație cu machiajul faraonilor egipteni.

Caracter

Din păcate, să fim sinceri - aceste zeițe ale tribului felinelor nu sunt potrivite pentru toată lumea. Pisica va fi fericită într-o mare familie zgomotoasă, se simte grozav în compania tinerilor activi, este bucuroasă de societatea pensionarilor care stau acasă. Dar oamenii care percep o pisică doar ca un decor al canapelei și cei care își petrec cea mai mare parte a timpului în afara casei ar trebui să se uite la alte rase.
Abisinienii sunt animale foarte mobile și curioase. Le place să meargă (bineînțeles, însoțiți de o persoană), sunt interesați de noi cunoscuți, vor prefera întotdeauna să se joace cu un coleg de trib sau cu un alt animal de companie decât să doarmă pe un pat confortabil.
Deja în copilărie, pisoii abisinieni își arată afecțiunea față de oameni. Ei sunt, fără îndoială, practicanți - rolul unui observator nu este pentru abi. În plus față de jocurile nesfârșite, aceste pisici se bucură fericit în brațele unei persoane dragi, îl îmbrățișează cu labele și îi ronțăie în ureche cântece liniștite despre îndepărtata Etiopie.

Întreținere și îngrijire

Pentru ca haina de diamant a animalului de companie să-și păstreze aspectul excelent, este suficient să „mângâi” blana cu o bucată de mătase din când în când. Când trebuie să îndepărtați firele de păr, este suficient să mângâiați animalul de companie cu mâinile ușor umede sau să mergeți pe blană cu un „pisoi” de cauciuc folosind un agent antistatic pentru pisici.
Există un singur punct specific în întreținerea reprezentanților acestei rase: pisoii sunt animale incredibil de dibace și de inteligență rapidă. Dacă ceva îl interesează pe copil, cu siguranță va ajunge la obiectiv. Prin urmare, este important să îi oferi lui Abi condiții de siguranță pentru viață, să fie atent la acțiunile lor și să ofere animalului de companie posibilitatea de a arunca energie nesfârșită (de exemplu, prin instalarea unui loc de joacă mare până în tavan).

Sănătate

Abisinienii sunt o rasă sănătoasă. Este mai probabil să sufere de traume active decât de afecțiuni. Cu toate acestea, au un punct slab - rinichii. O boală numită rinichi amiloidoză, câinii din această rasă sunt rari, dar cu o regularitate de invidiat. Pisicile din alte rase suferă, de asemenea, de amiloidoză, cu toate acestea, atunci când alegeți un pisoi abi, este mai înțelept să contactați o pisică profesională. Crescătorii examinează animalele de reproducție aprobate, astfel încât șansele de a obține un pisoi nesănătos de la un crescător competent sunt extrem de scăzute.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică abisiniană: strălucește soarele și sclipesc stelele