Pisica pădurii amur și realități moderne

Pisica pădurii Amur - caracteristiciFarmecele pădurii sunt pisici Amur, cele mai mici dintre familia pisicilor asiatice. Adesea pisicile din pădurea din Orientul Îndepărtat sunt numite pisici Amur sau pisici Tsushima. Sunt mai mari decât animalele de companie. Lungimea corpului, inclusiv coada, este de aproximativ un metru. Lungimea cozii pisicii este de 40 de centimetri. Pisicile cântăresc până la trei kilograme, masculii arată mai solid și cântăresc 4 sau mai multe kilograme.

Harul pisicii Amur

Corpul pisicii pădurii din Orientul Îndepărtat este muscular și alungit, picioarele sunt lungi. Cap mic cu urechile rotunjite și ochii apropiați. Părul pisicii este moale și pufos.

Și peste culoare natura a făcut tot posibilul din inimă:

  • Pisica pădurii Amur - culoarea animaluluiCuloarea principală a stratului superior este un amestec de tonuri galbene și cenușii cu pete maro închise clare sau neclare.
  • Pe spatele indivizilor Amur, haina este mai închisă, laturile sunt mai deschise la culoare. Paltonul de pe burtă este vopsit în alb murdar, cu nuanțe galbene. Există dungi transversale întunecate pe picioare.
  • O pereche de dungi albe trec de la ochi de-a lungul frunții, iar distanța dintre ele este colorată maro cu o nuanță roșiatică..
  • Părul de pe coadă este mai dens, cu o culoare închisă sau chiar neagră pe vârful cozii.

Stilul de viață obișnuit al unui animal din pădure

Pisici din Orientul Îndepărtat trăiește atât singur, cât și în perechi. Cu toate acestea, în sezonul înmulțirii descendenților, mai mulți indivizi pot coexista pașnic în apropiere. Fiecare pisică are propria proprietate marcată de 5 până la 9 kilometri pătrați.

Prădători preferă stilul de viață nocturn și amurg. Pisicile Amur sunt temătoare și prudente, deci nu sunt ușor de observat în natură. Ei stau în așteptare pentru pradă așezată în ambuscadă pe pământ sau în copaci. Pisica din pădure este capabilă să prindă prada într-o singură săritură. Cel mai adesea, refugiul pisicilor din Extremul Orient Amur se află în golurile copacilor, crăpăturile stâncilor sau printre desișurile de tufișuri. Uneori se folosesc vizuini vechi de bursuc sau de vulpe.

Iarna, pisicile coboară din munți în văi. Posedând picioare scurte și subțiri, le este greu să se miște în zăpadă adâncă. Adesea, focile pădurii Amur așteaptă într-un adăpost câteva zile până când se formează o crustă. Stocul de grăsime acumulat până la iarnă vă permite să moriți de foame și să așteptați condițiile potrivite pentru vânătoare. În înghețurile severe, ei „pășunează” mai aproape de oameni, unde se hrănesc adesea cu rozătoare, dar pot urca în cocoșul satului și pot mânca găini sau rațe. Locuitorii de pe litoral știu că, dacă a venit o iarnă geroasă cu zăpadă, așteaptă un oaspete.

Alimente

Pisica Tsushima mulțumităPisicile din pădurea din Orientul Îndepărtat se hrănesc cu rozătoare, șmifere, veverițe, pot prinde o pasăre sau, după ce au distrus un cuib, pot gusta ouă.

Există cazuri de atacuri asupra căprioarelor tinere. Spre deosebire de casă, Pisicile Amur sunt înotători excelenți. Așa că vânează broaște, pești.

Habitat

Pisica și pisoiul TsushimaPururile pădurii Amur din Rusia trăiesc în Extremul Orient, pe coasta Mării Japoniei și pe malurile Amurului. În plus, locuiesc în China, Japonia, Coreea, Pakistan și insula Java. Obișnuită habitate - acestea sunt păduri impenetrabile, desișuri de tufișuri, desișuri de stuf sau pajiști ierboase. Locuiesc pe versanții munților, dar nu urcă mai sus de 500 de metri în munți. Urcați bine pe stânci și copaci, înotați bine.

Creșterea descendenților

Perioada de reproducere pentru pisicile Amur este la sfârșitul iernii, începutul primăverii. Bebelușii se nasc în luna mai. Sudul pădurilor din Orientul Îndepărtat se poate reproduce pe tot parcursul anului. Cunoștințele căsătoriei sunt însoțite de țipete puternice.

Perioada de gestație a unei pisici este cuprinsă între 65 și 72 de zile. O femeie amur poate naște până la patru pisoi. Dar de obicei se nasc 1-2 pisoii. Greutatea la naștere a bebelușilor nu depășește 80 de grame. Pisoii deschid ochii după două săptămâni. Pisica mamă are grijă constant de pisoi și, la cea mai mică amenințare, îi duce la un nou adăpost. Tatăl ia, de asemenea, un rol activ în dezvoltarea pisoilor..

La vârsta de o lună și jumătate, tinerii ies din adăpost și se familiarizează cu noul teritoriu. Până la cădere, crescute și mai puternice, focile părăsesc adăpostul mamei și devin independente, stabilindu-se pe propriul teritoriu. Pubertatea la pisicile din pădure apare nu mai devreme de 18 luni.

Amur Pisica și omul din Orientul Îndepărtat (viața în captivitate)

Pisică de pădure Amur bine hrănită pentru adulțiPisica din Orientul Îndepărtat poate fi crescut ca animal de companie sau păstrați-vă în curte într-o volieră. Pentru acasă, este recomandabil să luați un pisoi nu mai mare de trei luni și, de preferință, de la pisică. Dar trebuie amintit că la atingerea pubertății, comportamentul animalului devine incontrolabil..

Pisica Amur care locuiește în casă se obișnuiește repede cu litiera. Cel mai adesea, pisicile se adaptează proprietarilor lor și evită străinii. Animale de companie ținute în interior, trebuie să meargă des pentru primirea razelor ultraviolete și pentru hrănirea vara cu iarbă de pisică.

Conținut în volier

Dimensiunea minimă a volierei este de 1,5x1,5 metri și până la 3 metri înălțime. Este mai bine să așezați podeaua din scânduri. De asemenea, este necesar să reglați tava. Pentru gunoiul de pisici, puteți folosi nisip sau rumeguș ca umplutură. În voliera, trebuie să existe un adăpost împotriva vremii, cu un pat de paie sau cârpe. Băutorul poate fi instalat la o înălțime mică. Dacă dimensiunea volierei permite, atunci este posibil să setați tăieturi de copaci de diferite înălțimi sub formă de terasă, pentru pisici cățărătoare.

Mâncare captivă

Mâncare pentru pisici TsushimaMâncare preferată pentru pisica din Extremul Orient în captivitate - carne de vită slabă aproximativ 200 de grame pe zi. Cu toate acestea, fără „hrană vie” păstrarea activității fiziologice normale a animalului și reproducerea acestuia în captivitate este adesea imposibilă..

Mâncând în natură la șoareci, șobolani, păsări, pisicile mănâncă nu numai carne, ci și piei și oase mici de animale. Acest aliment este necesar fiziologic pentru funcționarea normală a stomacului. Deci, pe lângă carne, pisicii din pădurea din Orientul Îndepărtat trebuie să i se ofere și câteva șoareci sau un șobolan. Hrăniți animalul o dată pe zi.

În plus, sunt necesare așa-numitele zile de post, când pisicilor li se administrează hrană săracă..

Este necesar să se includă în dietă și iarba de luncă. Greva foamei este o stare naturală a animalelor care trăiesc în natură. Aceasta este o condiție importantă pentru păstrarea într-o volieră, deoarece fără a cheltui multă energie, pisicile se îngrașă și se pot îmbolnăvi..

Stil de viață activ

Pentru dezvoltarea deplină a animalelor acasăEste necesar să se mențină o activitate constantă a pisicilor:

  • Pisica pădurii Amur acasăDiverse jocuri ar trebui incluse în comunicarea zilnică. Puteți să aruncați o frânghie pisicii prin gratii și să jucați remorcher cu el.
  • Ar trebui să aibă tot felul de bile, un șoarece artificial suspendat de o frânghie, o cârpă rostogolită în pachete strânse. Toate acestea vor menține animalul de companie ocupat și îl vor menține activ fizic..
  • Pentru a păstra funcția mirosului în voliera, ar trebui să existe pachete de plante. Delicatetea preferată este iarba și iarba de grâu.
  • Pisicile din pădurea Amur trăiesc până la 10 ani în habitatul lor obișnuit. În captivitate, ei trăiesc până la 15 ani.

Pisica pădurii din Orientul Îndepărtat și Cartea Roșie

Pui de pădure Amur crescutPisici de pădure Amur inclus în Cartea Roșie a Rusiei. Oamenii de știință au observat o creștere a populației în ultimii ani. Numărul pisicilor Amur din Primorye este de aproximativ 2,5 mii de indivizi. În Japonia, numărul pisicilor Tsushima este mic și este de aproximativ 110 persoane. Există 32 de pisici în grădinile zoologice. Acest tip de prădător din Japonia se află sub protecția statului.

Principala amenințare pentru pisicile care trăiesc în sălbăticie este frecvența crescută a incendiilor forestiere, defrișările și cucerirea de către oameni a mai multor pământuri virgine, precum și schimbările climatice de pe planetă..

Merită să-ți iei o pisică Amur?

Pisici drăguțe pisici din TsushimaCostul pisicii Amur este foarte mare - de la 80 la 100 de mii de ruble, dar întreținerea acestuia va fi și mai scumpă și supărătoare. Prin urmare, gândiți-vă bine dacă aveți suficientă putere, resurse, dragoste și răbdare pentru acest animal. Probabil, o persoană sănătoasă va lua decizia corectă de a nu-i mulțumi ambițiile.

Oamenii ar trebui să înțeleagă că locul pisicilor sălbatice se află în mediul lor natural, printre păduri și câmpuri. Și pentru confort, poți avea un ronțit de casă care te va reciprociza și te va iubi..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica pădurii amur și realități moderne