Amoxicilină pentru pisici

Amoxicilina este un agent antibacterian eficient și sigur, utilizat pentru pisici și pisici cu infecții ale tractului gastro-intestinal, ale sistemului genito-urinar și respirator, ale țesuturilor moi. A fost mult timp folosit cu succes în medicina veterinară pentru diferite boli de origine bacteriană, deoarece are un spectru larg de acțiune..

 • suspensie injectabilă;
 • pastile;
 • pudra.

Pentru tratamentul pisicilor, se folosește de obicei suspensie injectabilă, ocazional tablete. Datorită greutății reduse, este destul de dificil să calculați doza corectă de comprimate și pulbere, mai ales acasă, ceea ce înseamnă că riscul de supradozaj și efecte secundare crește.

Amoxicilină pentru pisici

Suspensia este o soluție de 15% de trihidrat de amoxicilină, adică 1 ml de lichid conține 150 mg de substanță activă. În exterior, este un lichid vâscos uleios de culoare albă. Este ambalat în sticle de sticlă transparentă și întunecată. În farmacii, există sticle cu o capacitate de 10, 100 și 250 ml. Este inteligent ca pisicile să cumpere doar containere de 10 mm.

Amoxicilina este un antibiotic comun. Este produs nu numai pentru animale, ci și pentru oameni. Se găsește adesea în farmacii obișnuite sub formă de tablete, capsule, suspensii orale. Uneori oamenii se întreabă dacă Amoxicilina umană poate fi administrată pisicilor. A da pisicilor amoxicilină umană nu merită, deoarece concentrația substanței active din ea este de obicei semnificativ mai mare și, prin urmare, va fi dificil să se calculeze doza exactă. Dacă dintr-un anumit motiv nu a fost posibil să achiziționați un medicament destinat animalelor, adresați-vă medicului veterinar pentru a calcula doza necesară.

Principiul de funcționare

Trihidratul de amoxicilină, care este componenta activă a medicamentului, are un efect bactericid pronunțat. Mecanismul său de acțiune este de a bloca producția unei substanțe care face parte din pereții celulari. De asemenea, medicamentul perturbă producția de enzime în celula bacteriană, ceea ce duce la distrugerea acesteia. Amoxicilina are un spectru larg de acțiune. Acționează eficient asupra următoarelor microorganisme patogene:

 • stafilococi;
 • streptococi;
 • leptospira;
 • protea;
 • salmonella;
 • listeria;
 • Escherichia coli;
 • enterococi;
 • clostridii etc..

Injecție de pisică

Amoxicilina aparține antibioticelor din seria penicilinei. De la locul injectării, pătrunde bine în fluxul sanguin și este transportat în tot corpul. Concentrația maximă are loc în doar 1-2 ore, iar efectul terapeutic durează 48 de ore. Majoritatea medicamentului este excretat din corpul animalului împreună cu urina..

Cât este

În plus față de siguranța relativă și eficacitatea ridicată, beneficiile utilizării Amoxicilinei pentru pisici includ un preț acceptabil. O sticlă de 10 ml costă 220-280 ruble, iar o capacitate de 100 ml - de la 500 la 800 ruble, în funcție de producător. Este adevărat, cumpărarea unei sticle mari pentru pisici nu este practic, deoarece după deschiderea recipientului, puteți utiliza medicamentul doar 28 de zile. Un pachet de 20 de comprimate costă 50-70 de ruble.

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, Amoxicilina este prescrisă pisicilor în următoarele cazuri:

 • cu leptospiroza;
 • cu salmoneloză;
 • cu enterită;
 • cu enterocolită;
 • cu un abces;
 • cu cistită;
 • cu endometrita;
 • cu mastită;
 • cu vaginită;
 • cu colibaciloză;
 • cu diaree;
 • cu rinită;
 • cu pneumonie;
 • cu infecții intestinale;
 • pentru alte patologii cauzate de bacterii sensibile la penicilină.

Pisică la veterinar

De asemenea, medicamentul poate fi utilizat și pentru procesele inflamatorii ale țesuturilor moi, provocate de infecții. Medicamentul este, de asemenea, utilizat pentru a preveni complicațiile după intervenția chirurgicală.

Notă! Medicamentul, la fel ca alte antibiotice, poate fi utilizat numai pentru tratarea pisicilor conform indicațiilor medicului. Nu trebuie să utilizați Amoxicilină pentru auto-medicație, deoarece dacă dozajul și utilizarea sunt incorecte, poate provoca o deteriorare a sănătății.

Cum se aplică

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că injecțiile cu Amoxicilină sunt administrate pisicilor intramuscular sau subcutanat. Medicamentul nu trebuie administrat intravenos. Seringile sterile de unică folosință sunt utilizate pentru injectare. Se pot utiliza seringi de insulină cu ac fin. Înainte de utilizare, flaconul cu suspensia trebuie agitat bine, astfel încât soluția să devină omogenă..

Injecție de pisică

Un agent antibacterian se administrează o dată în doză de 0,1 ml la 1 kg de greutate corporală. Dacă este necesar, repetați procedura după 48 de ore. Cu un curs sever al bolii, numărul de injecții poate fi crescut de până la 3-5 ori. Injecțiile se fac la intervale de două zile. Durata tratamentului este determinată de medicul veterinar, în funcție de simptome, boală și starea generală de sănătate. Dacă este necesară administrarea repetată a medicamentului, injecțiile trebuie administrate în locuri diferite..

Notă! Este strict interzisă amestecarea Amoxicilinei cu alte medicamente în aceeași seringă.

Pastile

Când se utilizează tablete, doza se calculează după cum urmează - 12,5 mg de substanță activă pe 1 kg de greutate corporală. Trebuie luată în considerare concentrația substanței active. De exemplu, o tabletă de 250 mg Amoxicilină este concepută pentru greutatea de 20 kg. Pentru un animal care cântărește aproximativ 5 kg, este necesar doar un sfert dintr-o tabletă.

Comprimate de amoxicilină

Este mai bine să dați pastile cu forța, punându-le pe rădăcina limbii. Deoarece medicamentul este amar, poate provoca salivație excesivă la pisici. Durata tratamentului cu această formă de dozare este de 5-7 zile. Comprimatele se administrează o dată pe zi. În caz de patologie severă, Amoxicilina se administrează de două ori pe zi sau o doză unică este dublată - până la 25 mg pe 1 kg.

Contraindicații și efecte secundare

O contraindicație pentru utilizarea unui agent antibacterian pentru pisici este o intoleranță individuală la peniciline. De asemenea, merită să refuzați utilizarea unui antibiotic în astfel de cazuri:

 • cu insuficiență renală și insuficiență renală gravă;
 • cu insuficiență hepatică.

Medicul ia decizia de a utiliza medicamentul în timpul sarcinii și alăptării, precum și pentru pisoii mici, în fiecare caz individual, după ce a cântărit toate riscurile. Și, deși în comparație cu alte antibiotice, Amoxicilina este considerată un medicament sigur, în caz de supradozaj poate provoca perturbări grave în dezvoltarea descendenților.

Notă! Este interzisă combinarea utilizării medicamentului cu alte antibiotice.

Umflarea poate apărea la locul injectării. De obicei, dispare de la sine în decurs de 1-2 zile și nu necesită tratament special. Pentru a preveni apariția edemului, după injectarea soluției medicamentoase, locul injectării trebuie masat ușor.

Kitty

În caz de intoleranță, se poate dezvolta o reacție alergică. În acest caz, medicamentul este oprit. Animalului i se prescrie glucocorticosteroizi și tratament simptomatic. Uneori medicamentul provoacă efecte secundare:

 • vărsături;
 • diaree;
 • tahicardie;
 • încălcarea coordonării mișcărilor etc..

Riscul de reacții adverse apare cu o supradoză. Când apar simptomele de mai sus, utilizarea medicamentului este anulată. Animalului i se prescrie un tratament simptomatic.

Atunci când se utilizează amoxicilină, se poate dezvolta disbioză și imunitatea poate scădea, prin urmare, animalului i se prescriu suplimentar complexe de vitamine sau imunomodulatori, precum și agenți care conțin lacto și bifidobacterii pentru a restabili microflora intestinală.

Recenzii proprietarului

Tatiana, proprietara unei pisici de 3 ani:

„Am folosit amoxicilină pentru pisica noastră de două ori. Prima dată ne-a fost prescris pentru tratamentul cistitei, a doua - după sterilizare pentru a preveni complicațiile. De ambele ori, marchiza a tolerat bine injecțiile. Injecțiile au fost făcute subcutanat (de la sine). Medicament ieftin, dar bun ".

Marina, proprietarul unei pisici britanice:

„Nici nu banuiam ca pisicile pot face pneumonie. Când britanicul nostru a avut tuse, la început nu au acordat prea multă importanță, dar când respirația a devenit dificilă, am fost la spital. Medicul a prescris un tratament complex, dar funcția principală a fost atribuită antibioticului Amoxicilină. La 2 ore după prima injecție, pisica a început să respire mai uniform și mai ușor, a devenit mai activă (înainte de aceea, a rămas aproape nemișcat). A fost nevoie de încă 2 injecții pentru ca el să-și revină complet. Acum nimic nu amintește de un eveniment neplăcut ”.

Recenzii ale medicilor veterinari

Lyudmila Anatolyevna, medic veterinar cu 16 ani de experiență:

„Amoxicilina este un antibiotic eficient, cu un spectru larg de acțiune. Consider că acest medicament este una dintre cele mai bune opțiuni pentru animale, deoarece are un efect ușor. În practica mea, rareori au existat cazuri de reacții alergice, dar nu au existat decese cauzate de acest medicament, deși l-am folosit chiar și pentru pisoi mici. ".

Victor, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Agent antibacterian excelent. De multe ori îl prescriu atât pentru pisici, cât și pentru câini. Printre avantaje aș dori să remarc un spectru larg de acțiune, apariția rară a efectelor secundare, eficiență ridicată, disponibilitate (vândute în toate farmaciile veterinare). Dar nu ar trebui să-l folosiți fără prescripția medicului "..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Amoxicilină pentru pisici