Testul rabiei la pisici

Există o analiză a rabiei la pisici și cum să recunoaștem boala în timp util? Rabia sau hidrofobia, o boală periculoasă care provoacă virusul rabiei, era cunoscută de vindecătorii orientali antici. Au trecut secole, dar acest virus continuă să țină întreaga planetă la distanță. Vaccinul antirabic ajută la protejarea unei persoane de infecție, dar este eficient numai atunci când boala se află în perioada de incubație. Dar ce se întâmplă cu animalele noastre de companie ronțăitoare, care nu sunt protejate de contactul cu purtătorii de viruși? Care sunt modalitățile de diagnosticare a rabiei??

Primele simptome ale bolii apar după sfârșitul perioadei de incubație. Dar o pisică reprezintă o amenințare pentru oameni chiar la începutul infecției. Poate mușca sau zgâria, ducând la o altă infecție. Boala poate lua mai multe forme: violentă, liniștită și atipică.. Simptomele frecvente ale rabiei sunt:

  • salivație abundentă, care duce la stratul umed;
  • hidrofobie,
  • lipsa sau perversiunea apetitului,
  • maxilarul căzut, mers inegal,
  • atac de animale asupra oamenilor, câinilor și pisicilor care se apropie.

Cum să diagnosticați boala

Definirea rabiei la o pisică nu este ușoară. Dacă observați un comportament neadecvat cu animalul dvs., ale cărui semne sunt similare cu rabia, trebuie să stați departe de el. La urma urmei, acum pisica nu mai poate fi oprită prin metodele obișnuite și pentru tine va reprezenta o amenințare de moarte. Următorul pas este să apelați serviciul veterinar pentru a ajuta la prinderea pisicii. Este important să înțelegem că nu există un diagnostic in vivo fiabil al rabiei..

După prindere, animalul este plasat într-o cușcă separată, unde comportamentul său este observat continuu. Dacă diagnosticul este confirmat, pisica este eutanasiată. Atunci când sângele unei pisici este analizat pentru rabie, țesutul cerebral după moartea sa este examinat pentru prezența corpurilor Babesh-Negri.. După ce apar primele simptome ale rabiei, pisica este sortită morții. Niciun singur medic nu va trata și elimina sângele unui animal viu dacă se suspectează rabia. Motivul pentru aceasta este riscul de infecție prea mare..

Cum să vă protejați pisica de infecție

Singura modalitate de prevenire a rabiei este administrarea unui vaccin special împotriva rabiei pentru a vă proteja pisica de infecție. Pisicuțele pot fi vaccinate începând cu vârsta de trei luni după căderea dinților lor. Pisicile adulte și pisicile sunt vaccinate anual.

Doar animalele sănătoase sunt vaccinate. Pisicile însărcinate și care alăptează nu pot fi vaccinate. Puteți obține un vaccin antirabic la orice clinică veterinară. Imunitatea după vaccinare durează de la 12 la 36 de luni.

O analiză a anticorpilor împotriva rabiei este necesară atunci când se exportă un animal în altă țară. Pentru studiu, se folosește sângele unei pisici, cu care puteți determina dacă este vaccinată sau nu. Un rezultat pozitiv al testului de sânge indică faptul că pisica este imună la rabie. Costul mediu al unei analize pentru rabia la o pisică este de aproximativ 1000 de ruble. De asemenea, puteți efectua un test rapid în clinici veterinare specializate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Testul rabiei la pisici