Pisica pădurii amur (pisica leopardă din orientul îndepărtat)

Pisica din pădurea Amur este cea mai apropiată rudă a celei mai faimoase pisici din Bengal, care trăiește puțin mai la sud. Se știe foarte puțin despre acești locuitori taiga. Pisicile Amur sunt listate în Cartea Roșie ca specie pe cale de dispariție. Cât de mult corespunde acest lucru realității, oamenii de știință nu pot spune. De fapt, animalul a fost trecut pe lista roșie doar pentru că nu există date exacte despre numărul său..

Fotografie pisică de pădure Amur

Video despre pisicile sălbatice Amur:

Cum arată pisica pădurii Amur?

Pisica pădurii Amur este un animal mic, greutatea sa variază între 4-8 kg. Lungimea corpului 60-90 cm din care aproximativ 40 cm cade pe coadă. Pisicile sunt considerabil mai mari decât pisicile. Cum arată o pisică Amur se poate vedea în fotografie.

Capul pisicilor Amur este rotund, fruntea este înaltă. Urechile sunt foarte largi, mici, rotunjite, îndreptate înainte și ușor în lateral. Ochii sunt mari, expresivi, așezați ușor oblic și apropiați unul de celălalt. Nasul este larg, drept, cu un lob maro expresiv mare. Plăcuțele mici rotunjite pentru vibrissae sunt bine exprimate, care sunt completate de o bărbie puternică.

În 2004, pisica Amur a fost descrisă pe o monedă de argint de 1 rublă din seria Cartea Roșie a Rusiei.

Pisicuța pădurii Amur

Pisicile Amur sunt animale puternice, bine tricotate, pe picioare înalte, cu mușchi bine dezvoltați și un strat gros. Culoarea este galben cenușie în partea inferioară a corpului și maro cenușie în partea superioară. Petele roșii rotunjite sunt împrăștiate în jurul corpului, iar dungi clare și întunecate împodobesc capul și botul.

Stilul de viață și obiceiurile

Se știe foarte puțin despre viața și obiceiurile pisicilor Amur, aparent pentru că erau întotdeauna la umbră, la umbra copacilor și a tigrilor Amur..

Există dovezi că pisicile Amur sunt monogame, adică își aleg un partener pentru viață. Acest lucru nu este deloc tipic pentru pisici și ridică îndoieli. Se știe în mod fiabil că o pisică ajută o pisică să crească descendenți. Pisicile Amur ajung la pubertate foarte devreme. Deja la vârsta de 1 an sunt gata să nască. Se împerechează, așa cum se potrivește pisicilor, în martie. sarcina durează 60-70 de zile. Pisicile Amur au rareori mai mult de patru pisoi într-o așternut. Speranța de viață 16-17 ani.

Pisicile vânează mai des la amurg. Meniul constă în principal din animale mici, rozătoare și păsări. În general, pisicile Amur vânează tot ce este mai mic decât ele. Uneori nu vă deranjează să mâncați reptile, insecte și, în cazuri rare, pești. Dacă ai noroc, iar pisica Amur dă peste rămășițele sărbătorilor unui tigru sau leopard, atunci nu va trebui să vânezi. Cupidonii sunt minunați la urcarea copacilor, ascunzându-se pe vârfuri de inamicii naturali.

Este dificil de spus cât de agresive sunt aceste pisici; atunci când întâlnesc oameni, încearcă să se retragă și nu se apropie de zona antropogenă. Deși, foamea nu este o mătușă. În 2010, din cauza iernii lungi și reci, pisicile din Orientul Îndepărtat au început să organizeze raiduri regulate pe cocoșii de pui din teritoriul Primorsky. De îndată ce zăpada a început să se topească, nu au mai fost pisici.

Pisicilor Amur nu le place foarte mult zăpada slabă. În timpul ninsorilor, este posibil să nu părăsească adăpostul timp de săptămâni până când nu se formează o crustă. Locuiesc în vizuini abandonate de alte animale, în sezonul cald își fac cuiburile în stuf și în rădăcinile copacilor. De obicei, o pisică are mai multe adăposturi temporare pe site și doar una iarna, cea mai confortabilă și mai sigură.

Studiul pisicii Amur de felinologi de la WCS (video):

Păstrarea în captivitate

La fel ca alte pisici sălbatice, Pisica Amur Forest este foarte greu de îmblânzit. În plus, el este inerent secretului, ceea ce îl împiedică să se alăture societății umane. Merită să spunem că nimeni nu a încercat în mod special să-i îmblânzească. Pisicile Amur nu sunt remarcabile și nu au interesat iubitorii de pisici.

Pisicile Amur sunt ținute de unele grădini zoologice. În captivitate, animalele se reproduc bine, dar oamenii continuă să fie precauți. Dacă cineva mai dorește să obțină o pisică Amur, va trebui ținut într-o volieră destul de spațioasă. Puteți hrăni rozătoare mici și păsări o dată pe zi.

Fotografii

Pisica Amur din fotografia din galerie:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica pădurii amur (pisica leopardă din orientul îndepărtat)