Habitat, obiceiuri și obiceiuri ale pisicii pădurii din orientul îndepărtat

pisica de pădure din extremul estic

În acest articol, voi descrie aspectul pisicii pădurii din Orientul Îndepărtat și habitatul său obișnuit. Vă voi spune despre stilul de viață păros și nutriția acestuia. Mă voi opri asupra obiceiurilor și naturii fiarei sălbatice. Voi explica cum se reproduce și are grijă de descendenți. Voi acorda atenție protecției populației de rase și vieții unei pisici de pădure în captivitate.

Descrierea aspectului pisicii Amur (Orientul Îndepărtat)

Lungimea locuitorului pădurii din Orientul Îndepărtat poate ajunge la 0,9 m, cu o coadă de 0,4 m. Picioarele sunt lungi, capul este mic, haina este groasă și moale. Corpul este puternic și musculos. Culorile variază de la nisip deschis la galben-maroniu.

Întreaga suprafață a corpului animalului este presărată cu pete roșiatice..

Dungile roșii strălucitoare sunt extinse de-a lungul spatelui. De asemenea, pot înfășura gâtul și pieptul animalului. Greutatea unui adult variază în jur de 4-8 kg.

Aspectul pisicii pădurii din Orientul Îndepărtat
Aspectul pisicii de pădure din Orientul Îndepărtat

Habitat

Puteți întâlni animale sălbatice în Extremul Orient, de-a lungul coastei Mării Japoniei și de-a lungul bazinului râului Amur. Întreaga China este considerată habitatul obișnuit al pisicii leopard, urmând de la Hindustan la Arhipelagul Malay.

Stilul de viață și nutriția

Pisica din pădurea din Orientul Îndepărtat este un prădător, de preferință duce un stil de viață nocturn. Este timid și atent, așa că va fi foarte greu să-l găsești. Simțind pericolul, animalul urcă instantaneu în vârful copacului, de unde nu mai poate fi atins. Pisica așteaptă mult timp în ambuscadă și o prinde cu o singură săritură reușită și dexteră..

Găsește prada atât la sol, cât și în copaci.

Animalul se hrănește cu rozătoare, veverițe, șipci, șerpi și pești. Uneori iepurii și căprioarele mici se întâlnesc în dieta sa. Această pradă se află în dinții unei pisici sălbatice. Nefiind terminat totul până la capăt, ascunde rămășițele în zăpadă sau într-un alt loc retras, astfel încât, când îi este foame, să se poată întoarce din nou la delicatese. Deși animalul este constant precaut, odată cu venirea înghețurilor severe, viața îl obligă să se apropie de așezări în căutarea rozătoarelor și a păsărilor.

stilul de viață al pisicii sălbatice
Pisicile din Orientul Îndepărtat sunt foarte sălbatice. Simțind pericolul, urcă pe un copac și stau până când pericolul trece

Vecinii periculoși ai pădurii pentru pisica din Orientul Îndepărtat sunt râsul, leopardul și tigrul, care este mai mare decât acesta. Întrucât lupta apărută pentru animal se dovedește cel mai adesea a fi deplorabilă, el în orice mod posibil încearcă să o evite. Dar dacă nu există nici o ieșire, în dispoziția sa dură, el va începe o luptă. Pisica de pădure este foarte puternică pentru dimensiunea sa.

Animalul pădurii preferă să trăiască în goluri de copaci sau în crăpături între stânci. De asemenea, el nu disprețuiește găurile vechi de vulpe și bursuc. Pentru a vă izola casa, pisica acoperă fundul cu frunziș uscat sau iarbă. Un animal poate avea mai multe habitate temporare. În timp ce cea mai sigură și mai caldă locuință este aleasă pentru iernare.

Caracter și obiceiuri

Pisica urcă bine în copaci. Acolo se ascunde de felinele mari și de oameni. Este foarte puternic și poate doborî caprioare tinere.

Prădătorul din Orientul Îndepărtat este foarte puternic
Prădătorul din Orientul Îndepărtat este foarte puternic

Animalul este foarte atent și se comportă ca un pustnic. Ea preferă un stil de viață amurg și nu trezește prea multă atenție. Este o pisică de pădure cu adevărat sălbatică, care încearcă să se țină departe. Nu prezintă agresivitate față de o persoană.

Nu au fost înregistrate fapte de atacuri asupra oamenilor.

Deși are picioarele lungi și puternice, nu poate face față zăpezii. Prin urmare, în timpul ninsorilor abundente, poate rămâne mult timp în adăpost. Deși în aparență animalul seamănă cu o jucărie de pluș, este un prădător sever și redutabil. Nu ar trebui să glumești cu el.

Reproducerea și îngrijirea descendenților

Sezonul de reproducere începe în februarie și durează până în martie. Cu un strigăt puternic și ascuțit, masculul încearcă să atragă femela. Dacă are mai mulți solicitanți, atunci între ei o luptă se aprinde cu șuierat și miau. Cel mai puternic câștigă. Deșeurile sunt de obicei de 1-2 pisoi, maximum 4. La naștere sunt orbi și abia după 10 zile încep să deschidă ochii.

Nu numai mama, ci și tatăl manifestă o îngrijorare puternică pentru descendenți. Hrănesc bebelușii și, în caz de pericol, îi ascund într-un loc retras. După 6 luni, pisoii devin independenți și părăsesc cuibul părintelui.

având grijă de potmy
Pisicile sălbatice au grijă de descendenții lor în primele 6 luni

Protecție și studiu

Dispoziția și obiceiurile interesante ale pisicilor sălbatice sunt studiate până în prezent. Această rasă de animale este listată în Cartea Roșie. Nimeni nu își poate calcula populația și numărul exact.

Din cauza blănii frumoase și valoroase a pisicii pădurii Amur, au exterminat fără milă.

Numai în China, până la 150 de mii de piei erau extrase în fiecare an. Și pe teritoriul Uniunii Sovietice, au fost distruse contra cost, ca un dăunător al producției agricole. De ceva timp au fost comparați cu lupii care atacau satele și fermele..

Păstrarea în captivitate

Păstrarea unui animal în captivitate are o serie de caracteristici:

  1. Multă vreme, oamenii au încercat să îmblânzească sălbăticia pădurii din Extremul Orient. Chiar dacă este crescut de la o vârstă fragedă, pisoiul va încerca să scape în pădure..
  2. Acasă, speranța de viață este scăzută.. În timp ce într-o grădină zoologică, un animal poate trăi mult timp. Dar nu va deveni afectuos. Acesta este un animal sălbatic, nu poate fi reeducat.
  3. Nu puteți ascunde natura unui prădător, animalul va reprezenta o amenințare pentru alte animale de companie. Și va fi întotdeauna prudent față de o persoană, fără a-l lăsa să se apropie foarte mult.
Locuind într-o grădină zoologică, o pisică din Orientul Îndepărtat va rămâne în continuare sălbatică
Locuind într-o grădină zoologică, o pisică din Orientul Îndepărtat va rămâne în continuare sălbatică
natura sălbatică a pisicii din Orientul Îndepărtat
Chiar și după ce i-a luat mamei pisoiul orb, el va încerca totuși să scape în pădure.

Pisica pădurii din Orientul Îndepărtat este un animal sălbatic, care este încă supravegheat și studiat. Toate eforturile oamenilor de a îmblânzi pisica nu au fost încununate de succes. Și acasă, animalul de companie nu trăiește mult timp, încercând, dacă este posibil, să scape în pădure. Acesta este un vânător nocturn. Dar în mod normal există într-o grădină zoologică. Acolo, deși rămâne pustnic, totuși se reproduce și trăiește mult timp..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Habitat, obiceiuri și obiceiuri ale pisicii pădurii din orientul îndepărtat