Bolile cozii la pisici

Animalele de companie tind să se îmbolnăvească. Multe simptome indică faptul că pisica are răni pe coadă. Proprietarul trebuie să le observe la timp și să ofere asistența necesară, contactați medicul veterinar, deoarece uneori acest lucru poate duce la dezvoltarea unor boli complexe și periculoase.

Boli frecvente

Cariile vertebrelor. Motivul principal pentru debutul bolii este lipsa de calciu, care apare ulterior cu metabolizarea afectată. Dacă simțiți coada pisicii, puteți simți formațiunile de pe ea, acestea seamănă cu mărgele care sunt înșirate pe un fir. Dacă nu este tratată, coada își va pierde complet mobilitatea, se va opri din îndoire, iar animalul de companie va simți disconfort tot timpul.

Osteomielita este o boală cauzată de inflamația măduvei osoase a cozii. Acest lucru duce la răni grave și boli infecțioase. Cele mai importante simptome sunt: ​​șchiopătarea pisicii, durere la apăsarea cozii, lipsa poftei de mâncare. Uneori, prezența ulcerelor purulente poate indica faptul că a apărut o durere.

Chelia cozii

Această problemă este simbolizată de următoarele simptome:

  • prezența petelor chele;
  • în partea superioară a cozii, la baza acestuia, părul a devenit gras, gras și se rostogolește constant;
  • descărcare uleioasă și maronie sub strat.

Chelia în coadă poate fi cauzată de funcționarea defectuoasă și funcționalitatea glandelor care produc grăsimi. Dacă producția de grăsime este perturbată, atunci apar modificările de mai sus, echilibrul pielii este perturbat și animalul de companie suferă.

Ulcere

Mai des, ulcerele apar la prietenii cu patru picioare cu părul scurt. Acestea pot apărea pe toată lungimea cozii, afectând adesea rădăcina acesteia și acest lucru poate provoca necroza țesuturilor și a vertebrelor cozii.

Un ulcer de coadă necesită tratament serios și atenție din partea proprietarului. Dacă s-a format o crustă pe ea, atunci trebuie îndepărtată de acolo, pentru a curăța rana de supurație. Asigurați-vă că tratați totul cu un antiseptic pentru pisici. De asemenea, merită tratat cu unguent (Vishnevsky, streptomicină) și aplicați un bandaj.

În cazuri avansate, pisica poate dezvolta gangrena, otrăvirea sângelui și consecințe grave..

Diverse neoplasme

Dacă găsiți o umflătură pe coadă și o pisică, atunci trebuie să vă contactați medicul veterinar cât mai curând posibil..

Ar putea fi:

  • tumoare maligna;
  • sac de puroi;
  • acumularea de paraziți.

Animalul de companie are nevoie de o examinare, diagnostic și tratament amănunțit.

Trauma

Fuzzii care duc un stil de viață foarte activ primesc destul de des fracturi, luxații și alte leziuni la coadă. În astfel de cazuri, după radiografie, se aplică atele, gipsurile și pansamentele dure. După un anumit timp, acestea sunt îndepărtate, rănirea se vindecă și pisica revine la ritmul obișnuit al vieții.

După ce ați achiziționat o pisică, trebuie să îi monitorizați starea de sănătate, să îndepliniți toate condițiile necesare pentru aceasta. Dacă găsiți răni mici pe coadă sau chelie de orice dimensiune, merită să vizitați un medic. Automedicația nu merită făcută, acest lucru nu poate decât să agraveze situația și să dezvolte complicații ale bolii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bolile cozii la pisici