Pisicile au dureri de cap? Simptome și cauze ale migrenei animalelor de companie

Știți care este necazul pentru toți medicii veterinari fără excepție? Credeți că sunt oprimați de pericolul constant de a fi zgâriați și mușcați? Ei bine, într-o oarecare măsură acest lucru este adevărat, dar aceasta nu este principala problemă. Ce atunci? Este simplu - pacienții lor nu vor spune niciodată „medicului animal” ce anume îi îngrijorează. De exemplu, pisicile au dureri de cap??

Pot pisicile să depășească migrenele??

Poate și cum! Gândește-te singur: să presupunem că ai gripa și tu, profund nemulțumit de realitatea din jur, stai culcat în pat. Bineînțeles, aveți dureri de cap severe. Crezi că o pisică care suferă de un fel de boală infecțioasă se va simți grozav? Desigur că nu. Deci, o durere de cap la pisici nu este un mit, ci o realitate complet obișnuită. În acest caz, proprietarului i se cere să recunoască principalele semne ale problemelor de sănătate la animalul său de companie și să ia în prealabil toate măsurile necesare. De exemplu, duceți pisica la veterinar ...

Important! Dacă dumneavoastră sau medicul veterinar nu sunteți telepatici în generația „a nea”, atunci este imposibil să determinați prezența migrenei la o pisică cu probabilitate de 100%! Acest lucru poate fi ghicit doar prin semne indirecte. Deși, dacă pisica ta poate vorbi ...

Ce poate indica prezența unei cefalee? În primul rând, schimbările de comportament. Dacă pisica ta, de obicei afectuoasă și pufoasă, care, la primele sunete ale vocii tale, alerga spre tine și se freacă de picioare, a devenit brusc retrasă și „nesociabilă”, este timpul să fii în gardă. În cazul în care ea, în timp ce încerca să o mângâie și să o mângâie, ți-a zgâriat brusc mâna, ar trebui să suspectezi cu siguranță că ceva nu era în regulă. În mod ciudat, dar chiar și un ronronat constant poate însemna ceva rău. Dacă o pisică ronțăie tot timpul și o face ca și cum ar fi „cu o interferență”, este posibil să aibă dureri de cap. Este ca o persoană cu migrenă, care încearcă să meargă tot timpul, ținându-și capul: încearcă doar să se distragă de la senzațiile neplăcute. Ce mai poți observa dacă pisicile au dureri de cap??

Nu uitați de ochi, „oglinzile sufletului”. Ochii pot fi un mare indicator al durerii de cap nu numai la oameni! Uitați-vă la pisica dvs. mai atent: dacă pupilele sale sunt foarte dilatate sau îngustate, globii oculari sunt hiperemici sau acoperiți cu o rețea de vase de sânge clar vizibile, atunci toate aceste simptome pot indica prezența migrenei la animal. Apărând brusc strabism este, de asemenea, un semn indirect al sindromului durerii (chiar dacă doare capul).

La fel ca o persoană care suferă de senzația intolerabilă a unui „craniu izbucnit”, este puțin probabil ca o pisică să se gândească la mâncăruri gustoase și sănătoase. Mai simplu spus, pofta de mâncare a animalului dispare brusc și nici măcar nu se uită la mâncarea pentru care anterior era pregătit să-și vândă sufletul. Spunând, pofta de apă persistă cel mai adesea. Anorexia este însoțită și de apatie. Un simptom foarte frecvent al migrenelor feline este fotofobia. Animalul încearcă să se ascundă în cel mai îndepărtat și întunecat colț, încearcă să nu plece de acolo în niciun fel.

Ce boli pot provoca dureri de cap?

De fapt, întrebarea nu este simplă: după cum ați putea ghici, nimeni nu a efectuat încă sondaje printre pisici. Dar, din experiența oamenilor (precum și a cimpanzeilor), se poate ghici despre cele mai severe afecțiuni în acest sens:

  • La început, meningita. Deseori caracterizat de dureri de cap severe.
  • Tumori ale creierului - în mod similar.
  • Otrăvire, inclusiv monoxid de carbon.
  • Leziuni cerebrale. Dacă pisica ta a fost recent „prinsă” de o mașină sau de un biciclist, dar este încă în viață, poți suspecta că este.
  • Când dinții pisicii dvs. nu sunt vizibili din cauza depunerilor groase de tartru, este posibil să aibă o boală parodontală. Și el, după cum știți, este adesea însoțit de dureri dureroase care iradiază în cap.
  • Glaucom. Însoțită de o creștere semnificativă a presiunii intraoculare, această patologie poate provoca dureri de cap..

Astfel, o migrenă „simplă” poate indica probleme de sănătate foarte dificile. Deci ce să fac? Desigur, contactați imediat clinica veterinară. Nu veți putea face față oricăreia dintre afecțiunile enumerate mai sus acasă, iar administrarea de analgezice "umane" pentru animalul dvs. de companie este complet stupidă, deoarece puteți pur și simplu să vă terminați animalul cu o asemenea îngrijire.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile au dureri de cap? Simptome și cauze ale migrenei animalelor de companie